OBECNÝ ZÁJEMZajímavosti

Existuje yeti, Je yeti skutečný? Zveřejnění informací

Existuje yeti, Je yeti skutečný? Podívejte se na důvody, proč by Yety mohl být skutečný. Je tam yeti ? Pokud ano, kde ji hledat? Po stopách yettiho.

 

Proč by Yety mohl existovat?

 

Koutkem oka jsem zahlédl obrys vzpřímené postavy, která běžela mezi stromy k okraji mýtiny, kde strmý svah pokrývalo nízké křoví. Bezhlučná a shrbená postava spěchala pryč , zmizela za stromem a znovu se objevila v měsíčním světle. Na chvíli se odmlčela, otočila se a podívala se na mě… Odhaduji, že mohla být vysoká více než 7 stop (2,13 m). Vypadala mnohem těžší než stejně vysoký muž , ale pohybovala se s takovou hbitostí a řítila se ke kraji s takovou prudkostí, že mě to překvapilo a zároveň uklidnilo… Žádný muž by takhle uprostřed noci neběžel. Postava se znovu zastavila za stromy… a nehybně stál v měsíčním světle, aniž by se ohlédl.

Reinhold Messner

 

Reinhold Messner , Můj lov yetiho

 

 

Je zde stopa pro yettiho

 

 

Je tam yeti? Slavná fotografie Erica Shiptona , pořízená během himálajské expedice v roce 1951, vyvolala mediální bouři po celém světě. Je tam yeti? Skutečnost, že otisky jsou zjevně falešné, tehdy všem unikla. Shipton měl velký smysl pro humor, ale nikdy nepřiznal barvu a fotografie se objeví vždy, když se mluví o yettim.

Vlkodlak – Legendy o vlkodlacích, které vás překvapí

 

Když ale slavný a jeden z nejlepších horolezců Reinhold Messer píše o svém setkání s Yetim . Je třeba to brát vážně . Jeho popis citovaný na začátku tohoto článku je podrobný a přesvědčivý.

 

Je tu yeti

 

Je tu yeti Peter Matthiessen

 

V úžasné knize Sněžný leopard píše Peter Matthiessen o své cestě . fyzicky i duchovně , po nepálském Himálaji ve společnosti předního biologa George Schallera. Matthiessen , sám zkušený přírodovědec, si také v duchu pohrával s možností setkat se s dosud neobjevenými druhy primátů obývajícími odlehlé oblasti Himálaje. Ve své knize popisuje buddhistické kláštery v Nepálu a Tibetu, kde byly nalezeny malby yettiho vedle maleb existujících zvířat.

 

peter-matthiessen

 

Matthiessen dospívá k teorii yetiho jako reliktní populace raných druhů hominidů . Stejně jako v případě neandrtálců v Evropě a střední Asii byly nalezeny důkazy o existenci mnoha dalších raných hominidů na těch nejneočekávanějších místech. Například Denisované na Sibiři a lidé z Jelení jeskyně v Číně , o nichž se dříve soudilo, že patří k jinému druhu než moderní lidé , a zdá se, že tomu tak skutečně je.

 

Existuje yeti tibet

 

TOTAL WAR: WARHAMMER 3 RECENZE

 

Na konferenci o yettim , která se konala v roce 2011 v ruské provincii Kemerovo, lidé oznámili, že jsou si na 95 % jisti existencí yettiho ….. Z Himálaje často přicházejí další pozorování tohoto tvora, a tak legenda žije dál.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button