PÉČE O PSYPsi

Nemoci, které mohou vyčenichat psi – 6 nemocí

Nemoci, které mohou vyčenichat psi – 6 nemocí . Jaké nemoci může pes vycítit ? Nemoci, které psi mohou vyčenichat 6 nemocí, které psi mohou vycítit a odhalit.

Psi jsou známí svým čichem. Díky přibližně 220 milionům čichových receptorů psi cítí věci, které se nám zdají nepochopitelné.

Odborníci zaznamenali neuvěřitelné skutečné příběhy o ostrosti psího čichu. V nádrži se nachází pes, který našel plastovou nádobu naplněnou 15 kg marihuany zalité benzínem. Jaké nemoci může pes vycítit ? Nemoci, které mohou vyčenichat psi .

A ano, existují psi, kteří vyčenichali zdravotní problémy, o nichž nevěděli ani lékaři. Psi dokážou zachytit drobné změny v lidském těle – od malých změn v našich hormonech až po uvolňování těkavých organických sloučenin nebo těkavých organických látek uvolňovaných rakovinnými buňkami. Vědci a trenéři psů teprve začínají chápat, jak to psi dělají a jak je k tomu můžeme přimět. Udělat z nich naše zdravotní asistenty. Zde je šest zdravotních stavů, které psi dokáží vycítit.

 

Rakovina

 

Rakovina Nemoci, které mohou vyčenichat psi - 6 nemocí . Jaké nemoci může pes vyčenichat ? Nemoci, které mohou psi vyčenichat 6 nemocí, které mohou psi vycítit a odhalit.
Asi nejčastějším onemocněním, které se v současnosti u psů zjišťuje, je rakovina. Psi dokázali odhalit řadu druhů rakoviny včetně rakoviny kůže, prsu a močového měchýře. Jaké nemoci může pes vycítit ? Nemoci, které mohou vyčenichat psi .

Existuje poměrně hodně příběhů o psovi, který je posedlý svým majitelem nebo nějakou částí těla. Například případ z roku 1989. Když „pes jedné ženy neustále očichával mateřské znaménko na stehně, ale ostatních si nevšímal.Pes se pokusil znaménko ukousnout, když měla na sobě krátké kalhoty. Žena se obrátila na svého lékaře, znaménko jí bylo vyříznuto a diagnóza potvrdila maligní melanom. Jaké nemoci může pes vycítit ? Nemoci, které mohou psi vyčenichat

V posledních několika desetiletích se vědci vážně zabývají čichovými schopnostmi psů, pokud jde o rakovinu. Ve studiích byli psi úspěšně. Nejnovější studie nabízí nejpřekvapivější statistiku: Psi dokáží správně odebrat vzorky krve lidem s rakovinou s 97% přesností . Výzkumníci použili trénink klikrem se čtyřmi bígly. Psi se zaměřili na vzorky krve pacientů s rakovinou plic a až na jednu výjimku byli velmi úspěšní.

Ve studii z roku 2006 bylo pět psů vycvičeno k detekci rakoviny na základě vzorků dechu. Po vycvičení dokázali psi odhalit rakovinu prsu s přesností 88 % a rakovinu plic s přesností 99 %. Mohli tak učinit ve všech čtyřech fázích onemocnění.

Pokračování z

V těchto studiích mohou psi někdy odvést dokonce lepší práci než lidé. Vědec vycvičil psy, aby u lidí čichem zjistili rakovinu močového měchýře. Řekl, že je jejich pes upozornil na vzorek údajně zdravého muže, který byl použit ke kontrole. Při opakovaném vyšetření byla u této osoby zjištěna rakovina močového měchýře. Pes ji tedy chytil dřív než ostatní. Jaké nemoci může pes vycítit ? Nemoci, které mohou psi vyčenichat. Jaké nemoci může pes vycítit ? Nemoci, které mohou psi vyčenichat.

Studie prokázaly, že psi mohou odhalit rakovinu u lidí, ale může to chvíli trvat. Dokud váš lékař nezaměstná psa na každoroční prohlídku. Vědci stále přesně nevědí, jaké chemické sloučeniny pro různé druhy rakoviny psi v těchto vzorcích vycítí, aby upozornili na přítomnost nemoci. To stále brání lepšímu výcviku psů i výrobě přístrojů, které by dokázaly přesněji odhalit rakovinu v raném stadiu. Jaké nemoci může pes vycítit ? Nemoci, které mohou psi vyčenichat.

Narkolepsie

 

Narkolepsie Nemoci, které psi mohou vyčenichat - 6 nemocí . Jaké nemoci může pes vyčenichat ? Nemoci, které mohou psi vyčenichat 6 nemocí, které mohou psi vycítit a odhalit.

Narkolepsie je mozková porucha, která ovlivňuje schopnost řídit cykly spánku a bdění. To může znamenat, že člověk náhle usne, a to i uprostřed úkolu. Jedná se o nebezpečný stav, protože taková osoba může být zraněna, pokud spadne na zem, nebo může dojít k dopravní nehodě, pokud k ní dojde během jízdy.

Ve studii publikované v roce 2013 vědci zjistili, že dva vycvičení psi rozpoznali 11 z 12 pacientů s narkolepsií pomocí vzorků potu, což dokazuje, že psi mohou rozpoznat výrazný zápach této poruchy.

Služební psi pomáhají lidem s narkolepsií tím, že plní několik různých typů úkolů. Nejdůležitější je, že mohou varovat až 5 minut před útokem. To dává jejich průvodcům šanci dostat se na bezpečné místo.
I když velcí psi mohou být užiteční při poskytování další podpory narkoleptickému pacientovi při udržování rovnováhy a pohybu po záchvatu, nemusí být nutně velcí. Tuto práci zvládnou i středně velcí psi. Vycítí, když se u člověka blíží narkoleptický záchvat, a upozorní ho, aby si sedl nebo lehl. Jaké nemoci může pes vycítit ? Nemoci, které mohou vyčenichat psi

Migrény

 

Migréna Nemoci, které mohou způsobit čichání psů - 6 nemocí . Jaké nemoci může pes vyčenichat ? Nemoci, které mohou psi vyčenichat 6 nemocí, které mohou psi vycítit a odhalit.

Pro ty, kteří trpí migrénou, může varování znamenat rozdíl mezi zvládnutím problému a podlehnutím hodinám nebo dnům intenzivních bolestí. Někteří psi naštěstí umí vycítit příznaky blížící se migrény.

Vypadávání vlasů? Jezte těchto 9 potravin, abyste zabránili vypadávání vlasů

Psychology Today informuje o nedávné studii, která se ptala lidí trpících migrénou a majících psy, zda si všimli změny v chování svých psů před nebo během migrény. Z výsledků vyplývá, že 54 % z 1 027 účastníků uvedlo. že si všimli změn v chování svých mazlíčků během migrény nebo před ní. Téměř 60 % těchto lidí uvedlo, že je pes upozornil na příchod bolesti hlavy – obvykle hodinu nebo dvě předem. Výsledky jsou fascinující, i když je třeba zdůraznit, že studie byla provedena spíše na základě vlastního hlášení než na základě pozorování výzkumníků. Přesto studie ukazuje důkazy, které se zdají být. Že mnoho psů rozpozná a indikuje změnu zdravotního stavu svého lidského společníka.Jaké nemoci může pes vycítit ? Nemoci, které mohou psi vyčenichat.

Tito psi [služba upozorňujúca na migrénu] jsou vysoce ceněni díky schopnosti vypovídat . Poznat příchod migrény je vrozený talent, který se nedá naučit. Podobně jako psi upozorňující na cukrovku cítí pach, mohou se psi upozorňující na migrénu soustředit na pach serotoninu, chemické látky, jejíž obsah v těle prudce stoupá, když má člověk migrénu. Dlouho předtím, než pes pocítí příznaky, může tento pes člověka varovat, aby užíval preventivní léky.

Nízká hladina cukru v krvi – Jaké nemoci může pes vycítit ? Nemoci, které mohou vyčenichat psi

 

Nízká hladina cukru v krvi Nemoci, které mohou způsobit, že psi sniffy - 6 nemocí . Jaké nemoci může pes vyčenichat ? Nemoci, které mohou psi vyčenichat 6 nemocí, které mohou psi vycítit a odhalit.

Psi stále častěji pomáhají diabetikům zjistit, kdy hladina cukru v krvi klesá nebo stoupá.Psi procházejí rozsáhlým výcvikem, aby byli schopni rozpoznat a upozornit své psovody na změny hladiny cukru v krvi.
Studie z roku 2016 zjistila, že psi detekují izopren, běžnou přírodní chemickou látku obsaženou v lidském dechu, jejíž obsah se výrazně zvyšuje během epizody nízké hladiny cukru v krvi. Lidé tuto chemickou látku nedokážou detekovat, ale vědci se domnívají, že psi jsou na ni obzvláště citliví a mohou ji zjistit z dechu člověka.

Psi jsou vycvičeni k tomu, aby rozlišovali mezi pachem předchozí epizody a pachem aktuální epizody. Zjistí, kdy má jejich majitel problém, a upozorní ho na něj. Abyste měli čas na vyšetření hladiny cukru v krvi a podání potřebného inzulínu.
Studie z roku 2013 ukázala, že přítomnost psa upozorňujícího na diabetika zřejmě významně zvyšuje bezpečnost i kvalitu života diabetiků závislých na inzulínu. Všech 17 zkoumaných klientů zaznamenalo pozitivní účinky, včetně snížení počtu přivolaných záchranářů. Snížení počtu epizod bezvědomí a zlepšení samostatnosti.Jaké nemoci může pes vycítit ? Nemoci, které mohou psi vyčenichat. Beagle

Stále panuje určitá skepse ohledně toho, zda psi dokáží přesně upozornit psovoda na náhodnou změnu hladiny cukru v krvi, což lze zjistit dalšími studiemi. Přesto se diabetikům žijícím s hlídacími psy zdá tato pomoc velmi velká.

Záchvat – Jaké nemoci může pes vycítit ? Nemoci, které mohou vyčenichat psi

 

Záchvat Nemoci, které mohou vyčenichat psi - 6 nemocí . Jaké nemoci může pes vyčenichat ? Nemoci, které mohou psi vyčenichat 6 nemocí, které mohou psi vycítit a odhalit.

Jednou z nejkontroverznějších oblastí, kde se psi používají k upozornění na zdravotní stav, jsou záchvaty. Přibývá důkazů, že psi mohou rozpoznat začátek záchvatu. Naše schopnost vycvičit psy, aby upozornili psovoda na přicházející záchvat, zůstává poněkud sporná.

Nemáme žádnou možnost dát jim pach nebo informace, které by mohly být použity pro výcvik. Můžeme však psy vycvičit, jak reagovat a pomoci psovodovi, když dojde k záchvatu. Někteří služební psi, kteří jsou umístěni k pacientům se záchvatem, mají schopnost rozpoznat, kdy záchvat přichází, a mohou poskytnout varování, pokud psovod věnuje zvláštní pozornost signálům, které pes vysílá.

Lovecký pes – 11 nejlepších loveckých psů

Malá studie z roku 2019 zjistila, že psi dokázali jasně rozlišit obecný „záchvatový zápach“. Studie se však týkala pouze několika psů a zahrnovala vzorky pachu odebrané během záchvatu. Výzkumníci upozornili, že by bylo třeba provést mnohem rozsáhlejší testy, aby se zjistilo, zda i ostatní psi reagují podobně a zda psi mohou předvídat záchvaty dříve, než k nim dojde.

Strach a stres -Jaké nemoci může pes vycítit ? Nemoci, které mohou vyčenichat psi

 

Strach a stres

Odvěká představa, že psi cítí strach, je správná. Psi cítí, když cítíme strach nebo zvýšenou hladinu stresu, i když navenek nic neprojevujeme. Psi pociťují nárůst hormonů, které naše tělo uvolňuje v reakci na stresové situace, včetně adrenalinu a kortizolu.

Naštěstí to lze využít i ve prospěch lidí, protože psi mohou psovodovi signalizovat, že se oni (nebo někdo jiný) potřebují několikrát zhluboka nadechnout. Psi, kteří upozorňují na změnu emočního stavu – změnu, kterou si lidé často ani neuvědomují – mohou pomoci předcházet záchvatům paniky a dalším možným epizodám spojeným s posttraumatickou stresovou poruchou nebo jinými problémy. jaké nemoci může pes vycítit ? Nemoci, které mohou psi vyčenichat.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button