SPORTSport

Bojová umění : 8 nejlepších bojových umění na světě

Bojová umění Top 8 bojových umění na světě .Nejlepší bojová umění na světě . Podívejte se na nejlepší bojová umění z celého světa .Jak trénovat.

Toto bojové umění má dlouhou historii, zejména na Dálném východě. V dnešní době se bojová umění trénují především pro sebeobranu nebo fyzické a duševní zdraví. Bojová umění se stala poměrně známými, zejména ve filmech viz.
10 nejlepších filmů o bojových uměních
.No dnes jsme pro vás připravili 8 nejlepších bojových umění. 

 

1.  Thajský box  Bojová umění 

 

Thajský box Bojová umění

Thajský box  je bojový sport pocházející z Thajska. Thajský box je také známý jako umění osmi končetin, protože se při něm používají pěsti, údery lokty, kopy nohama a koleny. Thajský box má svůj původ ve vojenském výcviku, který thajská armáda provádí již několik století, neboť tento bojový styl vznikl ve válkách v boji muže proti muži. Thajský box má bohatou kulturu a tradici založenou na buddhismu a animismu.

 

2. Ninjutsu

 

Ninjutsu bojová umění

Ninjutsu je bojové umění, strategie a taktika špionáže, sabotáže a dalších druhů tajného boje ve feudálním Japonsku.  Zbraně nindžů 10 nejlepších a nejsmrtonosnějších nindža zbraní. Bojovník používající systém ninjutsu se nazýval shinobi-no-mono , zkráceně shinobi . Po druhé světové válce se rozšířil název ninja, který vznikl alternativním čtením znaků . Ženy bojovnice se nazývají kunoichi.Filmy o ninjích :10 nejlepších filmů o ninjích.

3. Karate

 

Bojová umění karate

Karate je bojové umění pocházející z japonského ostrova Okinawa. Ve sportovním karate existují dvě disciplíny – kata a kumite. Vyvinulo se z původních bojových umění Rjúkjúských ostrovů pod vlivem čínských bojových umění.

 

4. Bojová umění taekwondo 

 

Taekwondo

Taekwondo je relativně nový korejský bojový sport a bojové umění bez použití zbraní, zaměřené především na sebeobranu, sebeovládání a zdravé sebevědomí. Taekwondo Jeho cílem je zaručit plné využití síly a rychlosti lidského těla. Technika kopání je charakteristická. Od 27. Olympijské hry v Sydney jsou jedním z olympijských sportů.

5.Bojové umění aikido 

 

Aikido

Aikido je jedno z nejmladších japonských bojových umění. Je syntézou původních bojových umění (aiki jutsu, ju jutsu, ken jutsu, daito ryu, yagyu a mnoha dalších), z nichž byly vypuštěny původní smrtící prvky. Vyznačuje se především obrannou strategií založenou na neinvazivním odražení útoku a následném zabránění další konfrontaci (obvykle v podobě znehybnění útočníka tzv. „pákou“ na lokálním místě). Myšlenkou aikidó je neútočení, které považuje boj až za poslední formu řešení konfliktů. Na rozdíl od jiných bojových umění je aikidó určeno k ochraně zdraví nejen obránce, ale i útočníka. Cvičení tohoto bojového umění má za cíl rozvíjet cvičence po fyzické i psychické stránce.

Vypadávání vlasů? Jezte těchto 9 potravin, abyste zabránili vypadávání vlasů

6. Kung – fu bojová umění 

 

Kung - fu bojová umění

Kung fu pochází z Číny  a je také způsobem života. Samotný termín označuje obecně získanou schopnost nebo dovednost. Samotné bojové umění je obtížné kategorizovat, protože se od svého vzniku v šaolinských klášterech vyvinulo do nesčetných forem a stylů. Kung-fu používá různé bloky, údery, kopy, chvaty, tlakové body a zbraně, mnoho technik a stylů čerpá inspiraci z přírody. zvířata (kudlanka nábožná, tygr, had…). Stejně jako mnoho jiných bojových umění učí kung fu nejen sebeobraně a boji, ale také duševní rovnováze a harmonii těla a mysli.

7. Judo

 

  Judo

Judo je metoda sebeobrany, ale především olympijský sport, který rozvíjí fyzickou zdatnost i psychickou odolnost cvičence. Filozofie juda klade velký důraz na techniku a mentální schopnosti, díky nimž může judista v případě potřeby eliminovat i mnohem silnějšího soupeře. Podstatnou součástí cvičení juda je také jeho etika, která přispívá k harmonickému rozvoji osobnosti cvičence.

8. Wushu

 

Bojová umění Wushu

Wu-šu neboli wu-šu je čínské bojové umění. Počátky tohoto starobylého bojového umění sahají do severočínské provincie Čenan, kde se nachází legendární klášter Šaolin. Je významným rodištěm kungfu neboli čínského mentálního boxu. Původ některých stylů se však připisuje spojení starořeckého umění pankrationu a řecko-římského zápasu. To bylo způsobeno především dobyvačným chováním Alexandra Velikého.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button