SPORTZdraví

Nejsilnější přírodní testosteron – 5 způsobů, jak ho získat

Testosteron, nejsilnější přírodní hormon testosteron, hraje důležitou roli v mužském zdraví. Pro začátek pomáhá udržovat svalovou hmotu, hustotu kostí a sexuální apetit. Produkce testosteronu je nejvyšší na začátku mužské dospělosti a poté každý další rok mírně klesá.

 

Nejsilnější přírodní testosteron

 

Nejsilnější přírodní testosteron

 

Pokud tělo neprodukuje správné množství testosteronu, nazývá se tento stav hypogonadismus. Někdy se mu také říká „nízké T“. Muži s diagnózou hypogonadismu mohou mít prospěch z léčby testosteronem. Léčba se však obvykle nedoporučuje, pokud je hladina testosteronu v normě pro váš věk.

 

Neexistuje žádné zázračné řešení pro zvýšení hladiny testosteronu, ale některé přírodní prostředky mohou pomoci.

 

Dobře se vyspěte

 

Dobře se vyspěte

 

Není nic přirozenějšího než se dobře vyspat. Výzkum ukázal, že nedostatek spánku může u zdravého mladého muže výrazně snížit hladinu testosteronu. Tento efekt je patrný již po jednom týdnu zkráceného spánku. Hladiny testosteronu byly nízké zejména ve dnech s omezením spánku mezi 14. a 15. hodinou. a 22. hodinu. Nejsilnější přírodní testosteron. Účastníci studie také uváděli, že se jim při poklesu hladiny testosteronu v krvi snížil pocit pohody.

 

Množství spánku, které vaše tělo potřebuje, závisí na mnoha faktorech. Většina dospělých potřebuje k dobrému fungování a zdravému životu sedm až devět hodin denně. Jak rychle usnout za 10, 60 nebo 120 sekund.

 

Zbavte se nadváhy

 

Zbavte se nadváhy

 

Muži středního věku s nadváhou a prediabetem mají také pravděpodobně nízkou hladinu testosteronu. Studie odhalila, že nízká hladina T a cukrovka spolu úzce souvisejí. Muži, kteří si udržují normální hmotnost, mají nižší riziko vzniku plnohodnotné cukrovky i hypogonadismu.

 

Výzkum potvrzuje, že snížení hmotnosti může pomoci zvýšit hladinu testosteronu. Tato zjištění neznamenají, že musíte držet nárazovou dietu. Nejlepší způsob, jak dosáhnout a udržet si zdravou váhu, je rozumná strava a pravidelné cvičení.

 

Získejte dostatek zinku – nejsilnější přírodní testosteron

 

Zbavte se nadváhy

 

Muži s hypogonadismem mají často nedostatek zinku. Studie naznačují, že zinek hraje důležitou roli při regulaci sérové hladiny testosteronu u zdravých mužů. Co obsahuje zinek 10 potravin s vysokým obsahem zinku.

 

Konzumace potravin bohatých na tuto základní živinu může pomoci. Hodně zinku obsahují ústřice, červené maso a drůbež. Dospělí muži by měli užívat 11 mg zinku denně. Mezi další zdroje zinku ve stravě patří:

 

  • fazole
  • ořechy
  • krabi
  • humři
  • celozrnné výrobky

 

Smířit se s cukrem – Nejsilnější přírodní testosteron

 

Smířit se s cukrem - Nejsilnější přírodní testosteron

 

Zinek nestačí k tomu, aby vám poskytl veškerou potřebnou výživu. Lidské tělo je složitý systém, který ke svému fungování potřebuje celou řadu vitamínů a minerálů.

 

Endokrinologická společnost uvádí, že glukóza (cukr) snižuje hladinu testosteronu v krvi až o 25 %. To platilo pro účastníky studie bez ohledu na to, zda měli prediabetes, diabetes nebo normální glukózovou toleranci.

 

Starý dobrý styl cvičení – nejsilnější přírodní testosteron

 

Starý dobrý styl cvičení - nejsilnější přírodní testosteron

 

ukazují, že celková hladina testosteronu se po cvičení zvyšuje, zejména po odporovém tréninku. Nízká hladina testosteronu může ovlivnit váš sexuální apetit a náladu. Dobrou zprávou je, že cvičení zlepšuje náladu a stimuluje chemické látky v mozku, které vám pomáhají cítit se šťastnější a sebevědomější. Cvičení také zvyšuje energii a výdrž a pomáhá lépe spát. Odborníci na fitness doporučují 30 minut cvičení každý den. Nejsilnější muž světa – 10 nejsilnějších mužů světa.

 

Zinek a hypogonadismus

 

Zinek je tedy nezbytným minerálem ve stravě. Potřebuje je pro správné fungování imunitního systému a pro dělení buněk. Zinek pomáhá enzymům rozkládat potravu a další živiny. Hraje také důležitou roli v enzymech, které vytvářejí bílkoviny. Najdete ho v některých potravinách, ale je k dispozici také v doplňcích stravy a dokonce i v některých lécích proti nachlazení.

 

Nedostatek zinku může vést k nízké hladině testosteronu. Proč nedostatek zinku ovlivňuje hladinu testosteronu, není zcela jasné. Tento minerál může ovlivnit buňky ve varlatech, které produkují testosteron.

 

Výzkum a studie

 

Výzkum účinnosti zinku u hypogonadismu je omezený. Řízená a vhodná suplementace však může pomoci zvýšit hladinu testosteronu. Jedna studie zkoumala účinky doplňku stravy obsahujícího hořčík a zinek. Bylo zjištěno, že muži, kteří dostávali 30 miligramů zinku denně, vykazovali zvýšenou hladinu volného testosteronu v těle.

 

Použití doplňku nemusí být nutné. Další studie z důvěryhodného zdroje ukázala, že užívání doplňku zinku nezvýší hladinu testosteronu, pokud již přijímáte dostatek tohoto minerálu. Studie se zúčastnili muži, jejichž denní strava obsahovala doporučené množství zinku. Podávání doplňků zinku těmto mužům nezvýšilo hladinu testosteronu.

 

Nedostatek zinku

 

Protože vaše tělo nedokáže zinek ukládat, musíte ho přijímat každý den. Pro muže starší 19 let je doporučená denní dávka zinku 11 miligramů. Vypadávání vlasů? Jezte těchto 9 potravin, které zabraňují vypadávání vlasů.

 

Mezi potraviny, které obsahují významné množství zinku, patří:

 

  • Ústřice
  • hovězí maso
  • krabi
  • obohacené obiloviny a chléb
  • vepřové maso
  • fazole
  • kuře
  • jogurt
  • ořechy
  • ovesné vločky

 

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button