SLIEPKYZemědělská zvířata

Vzácná plemena slepic – 10 nejvzácnějších plemen

Vzácná plemena slepic, různí chovatelé drůbeže dávají z různých důvodů přednost různým plemenům. Proč byste tedy měli chovat vzácná plemena slepic, když si vybíráte běžnější druhy pro jejich chutné maso a schopnost snášet vejce?

Slepice vzácných plemen jsou jedinečné. Chovatelé si tyto elegantní slepice vybírají nejen pro jejich krásu, ale také pro jejich konkurenceschopnost na soutěžích a výstavách slepic po celém světě.

 

Jak chovat vzácná plemena slepic

Možná je lákavé přidat do svého hejna na dvorku několik slepic vzácných plemen. Při chovu okrasných plemen slepic je však třeba vzít v úvahu mnoho důležitých faktorů.

Specifické vlastnosti některých z těchto plemen vyžadují jedinečné přizpůsobení. Proto mohou tyto krásné slepice potřebovat oddělené výběhy, které nejlépe vyhovují jejich specifickým vlastnostem.

 

Při zvažování, zda chovat tato krásná plemena slepic v kurníku, je třeba analyzovat také teplotu a prostředí. Vzhledem k tomu, že někteří z těchto exotických ptáků žijí v teplejším podnebí, mohou přežít i při nízkých teplotách. Některé exotické slepice navíc nemohou přežít teplejší prostředí.

Například slepice Serama jsou malé a vyžadují menší ustájení. Stejně tak slepice Frizzles, Polish a Silkies potřebují ochranu před deštěm nebo vodou, protože nesnášejí vlhké podmínky.

 

Vzácná plemena slepic

 

vzácná plemena slepic

 

Než si tedy domů pořídíte plemena slepic jako domácí mazlíčky, vyzbrojte se znalostmi o tom, jak udržet slepice šťastné a zdravé. Sestavili jsme pro vás seznam deseti okrasných druhů, které můžete umístit do svého kurníku.
5 domácích prostředků na mastné vlasy
.

 

1. Silkie (Silkie)

 

Silkie (Silkie)

Přemýšleli jste někdy o tom, proč se tomuto plemenu slepic říká hedvábnice? Tento neobvyklý pták je totiž celý pokrytý jemným a hedvábným peřím. Kromě toho má Silky na každé noze pět prstů, modré ušní boltce, černou kůži, zobák a kosti, které jí dodávají na jedinečnosti! Slepice Silkie má naopak opeřené nohy a chodidla a na hlavě vyčnívající hřeben.  Bojová plemena slepic

 

2. Holandština (polské kuře)

 

Holandština (polské kuře)

Nizozemka je známá svým obrovským culíkem, který jí zcela zakrývá hlavu. Jedná se o jedno z nejúžasnějších dostupných plemen okrasných slepic. Přesný původ této slepice není znám, předpokládá se pouze, že se jedná o evropské plemeno. Vysoké nosnice 13 plemen nosnic.

3. Kudrnatá slepice (Frizzle)

 

Kudrnatá slepice (Frizzle)

Frizzle je pravděpodobně nejznámější díky svým výstavním plemenům. Ročně snesou v průměru 120 vajec, ale ve snášení jsou zkušené. Přesto jsou díky svému jedinečnému opeření snadno identifikovatelní vybranými chovateli nebo i širokou veřejností.

4. Sebright chicken Vzácná plemena slepic

 

Kuře Sebright (Sebright chicken) Vzácná plemena slepic

Sebrité jsou jedním z přírodních plemen bantamových kuřat, která pocházejí ze Spojeného království. Toto plemeno je jedním z nejstarších britských plemen bantamových kuřat.

5. Ruský Orloff Vzácná plemena slepic

 

Ruský Orloff Vzácná plemena slepic

Ruský orlosup je ohrožená slepice s pestrou historií a osobitým vzhledem. Označuje se také jednoduše jako orloff nebo ruský. Dnes se však obecně uznává, že Orloffovi předkové byli Peršané, nikoli Rusové. Vzácná plemena slepic. Fascinující historie tohoto ptáka však přispěla k tomu, že si zachoval svou ruskou přezdívku.

6. Onagadori phoenix (Onagadori) Vzácná plemena slepic

 

Onagadori phoenix (Onagadori) Vzácná plemena slepic

Slepice fénixovy jsou ptáci, kteří se líhnou jednou nebo dvakrát ročně. Línání je proces, při kterém slepice shazují peří a obnovují ho. Tento proces probíhá častěji, jak se zkracují dny. Během pelichání přestávají slepice snášet vejce a doplňují zásoby živin. Slepice fénix vznikly křížením japonské drůbeže.

7. Araucana (Araucana)

 

Araucana (Araucana)

Araukany jsou úžasné slepice, které dělají dojem v kurníku i mimo něj. Jsou to atraktivní slepice s jedinečnými modrými vejci. Tyto slepice byly vyšlechtěny tak, aby vynikly – od výrazného peří až po živou osobnost. Arakavové jsou vynikající nosnice, masní ptáci a odvážní strážci volných výběhů. Jsou vynikajícím doplňkem každého stáda. Breed Dominant , vše o těchto krásných slepicích.

 

8. Jokohamské kuře (Jokohamské kuře) Vzácná plemena slepic

 

Jokohamské kuře (Jokohamské kuře) Vzácná plemena slepic

 

Slepice jokohama je typ nápadné slepice, která se chová především pro výstavy, nikoli pro produkci vajec nebo masa. Vzácná plemena slepic. Tito ptáci byli vytvořeni pro svá nápadná a krásná ocasní pera.

 

9. Appenzeller Spitzhaube (Appenzeller Spitzhaube)

 

Appenzeller Spitzhaube (Appenzeller Spitzhaube)

Tchoř apencelský je malé evropské plemeno chované pro produkci vajec. Toto plemeno, často označované jednoduše jako špichaubeny, snáší vejce s bílou skořápkou a bílou kůží.
100 faktů o slepicích a jejich vejcích
.

 

10. Ayam Cemani Vzácná plemena slepic

 

Ayam Cemani Vzácná plemena slepic

Cemanská slepice je plemeno slepic chované především jako bojové a nosné plemeno. Vyznačuje se genetickou mutací zvanou fibromelanóza, při níž jsou peří, kůže a vnitřní orgány černé. Vejce mají standardní krémovou barvu.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button