DesignRADY PRO DOMÁCNOST

Jak vyčistit pračku – 7 způsobů praní pračky

Jak čistit pračku – 7 způsobů, jak udržet pračku svěží a zdravou. Čisté oblečení začíná čistou pračkou, proto se řiďte našimi nejlepšími tipy, aby byla vaše pračka v co nejlepším stavu.

 

Na první pohled se může zdát divné, že by se měl čistit spotřebič, který sám čistí vaše oblečení, ale když se nad tím zamyslíte, samozřejmě to dává smysl. Ve špinavé vaně nebo sprše byste se nekoupali, takže pokud chcete zajistit, aby se vaše oblečení vypralo co nejlépe, musíte vědět, jak pračku vyčistit.

 

Pravidelná kontrola pračky pomůže odstranit plísně, nepříjemné pachy a zbytky ničící oblečení – a případně zabrání jejímu poškození, takže trocha péče a čištění je velmi užitečná.

 

Jak vyčistit pračku

 

Jak vyčistit pračku

 

Řiďte se naším průvodcem a nejlepšími tipy odborníků a vaše pračka bude během chvilky opět v perfektním stavu.

1. Vyčistěte zásuvku na prací prostředky

 

Čištění zásuvky na prací prostředky

Zásuvka na prací prostředky může být útočištěm bakterií, usazených pracích prášků a plísní a je to malý prostor, který se může zašpinit rychleji, než byste si představovali, vzhledem k tomu, že sem dáváte výrobek určený k čištění vašeho oblečení a prádla!

 

Nejlepších výsledků dosáhnete, když vyjmete celou zásuvku a pustíte se do práce se starým zubním kartáčkem a běžným čisticím prostředkem pro domácnost. Pokud si nejste jisti, jak vybrat zásuvku, nahlédněte do návodu k obsluze. Nezapomeňte vyčistit také dutinu zásuvky. Během několika minut bude bez poskvrnky a vaše oblečení bude okamžitě svěžejší.

 

2. Čištění filtru – Jak vyčistit pračku

 

Čištění filtru - Jak vyčistit pračku

Filtr nečistot chrání čerpadlo pračky tím, že zadržuje žmolky, zatoulané kapesníky, mince a jiné nečistoty. To znamená, že stejně jako zásuvka na prací prostředky je místem, kde se hromadí bakterie. Je zde také teplo a vlhko, takže je to ideální prostředí pro pronikání podezřelých pachů do pračky… a vaše prádlo.

 

Řešení? Pravidelně kontrolujte filtr a odstraňujte z něj nahromaděné žmolky a nečistoty. Filtr pračky se obvykle nachází podél spodního okraje pračky za výklopným krytem. Pokud si nejste jisti, přečtěte si návod k použití.

 

Odpojte zástrčku a nechte vytéct všechnu zachycenou vodu. Vraťte zástrčku zpět, vyjměte mísu a položte na podlahu ručník. Opatrně odšroubujte nebo uvolněte kryt filtru. Případné zachycené nečistoty by měly vytéct spolu se zachycenou vodou, ale pro jistotu zkontrolujte vnitřek dutiny. Otřete okolí hadříkem, očistěte všechny součásti a nasaďte kryt zpět. Opět zkontrolujte, zda jste kryt správně vyměnili, aby nedošlo k náhodnému úniku.

 

3. Čištění bubnu – Jak vyčistit pračku

 

I když vnitřek pračky vypadá zářivě čistě, pravděpodobně tomu tak není. Existuje mnoho zákoutí, kde se mohou bakterie skrývat a hnít. Nejlepší je, když každých několik měsíců spustíte prázdnou pračku. Sopky v Evropě – Víte, které jsou stále aktivní?

 

Chcete-li pračku vyčistit, zapněte prázdný prací cyklus a přidejte prací prostředek přímo do bubnu. Nemusí to být dlouhý cyklus, stačí, když je horko. Horké praní by mělo mít nejlépe 60 stupňů. To by mělo zničit choroboplodné zárodky, odstranit zápach a zastavit tvorbu mýdlových usazenin a vodního kamene na těžko viditelných místech.

 

Odborník na čištění doporučuje použít krystalickou sodu: „Nalijte 500 ml přímo do bubnu a zapněte nejteplejší praní, které vaše pračka umožňuje.

 

4. Předcházení nepříjemným zápachům – Jak vyčistit pračku

 

  Předcházení nepříjemným zápachům - Jak vyčistit pračku

Už se vám někdy stalo, že jste otevřeli dvířka pračky a uvítal vás nepříjemný zatuchlý zápach? Důvodem může být to, že vlhké prostředí čerstvě spuštěné pračky je ideální pro růst plísní.

 

Pokud necháte dvířka pračky po praní mírně pootevřená, umožníte cirkulaci vzduchu kolem bubnu, což pomáhá zabránit množení choroboplodných zárodků a omezuje související vlhké pachy. To je ještě důležitější během teplého letního počasí.

 

Jak vyčistit pračku. Ujistěte se také, že vnější odtok je čistý od nečistot a pravidelně se čistí, protože pachy se mohou dostat zpět do pračky.

 

5. Vyčistěte těsnění dveří

 

Vyčistěte těsnění dveří

Když strkáte prádlo do pračky a vlhké ho vytahujete zpět, snadno zapomenete na prostor mezi dvířky a bubnem. V tomto gumovém těsnění, které zabraňuje vylití vody na podlahu kuchyně nebo technické místnosti, se také ukládají přebytečné mycí prostředky a nečistoty. Pokud ji necháte nahromadit, změní se v plíseň a bude stále obtížnější ji odstranit.

 

Před každým praním a po každém praní jemně otřete těsnění vlhkým hadříkem, což by mělo stačit k udržení této části pračky v dobrém stavu. Znamená to také, že čisté prádlo se při sušení neušpiní.

 

6. Používejte správný prací prostředek

 

Používejte správný prací prostředek

Když se setkáte s nepřeberným množstvím pracích prostředků, které jsou vystaveny na pultech supermarketů, je snadné myslet pouze na jejich vliv na vaše oblečení. Zajímavé je, že extra pěnivé a tekuté změkčovače tkanin jsou spojovány se zanecháváním zbytků v pračce, které mohou přispívat k nepříjemnému zápachu a plísním.

 

Stručně řečeno, pokud chcete být k pračce šetrnější (a přispět k její delší životnosti), používejte raději prášky než tekutiny. Když víte, co a jak prát, dosáhnete pokaždé lepších výsledků praní – zní to jako samozřejmost, ale byli byste překvapeni!

7. Pravidelné čištění pračky – Jak čistit pračku

 

Pravidelné čištění pračky - Jak čistit pračku

Nejlepším způsobem, jak se zbavit zápachu z pračky, je v první řadě zabránit tomu, aby zapáchala. To znamená, že na seznam domácích prací přidáte i čištění pračky. Jak vyčistit pračku.

Královna čistoty doporučuje čistit pračku každý druhý týden. „Pračku čistím každý druhý týden. Zejména v létě, kdy je horko a pračka začne snadněji zapáchat,“ vysvětluje.

 

Pokud to nestíháte, zkuste to udělat alespoň jednou za měsíc. Jen se snažte nečekat, až začne být příliš cítit.

Pokud vaše pračka stále zapáchá, je možné, že ji již nelze zachránit a budete si muset koupit novou pračku. Mastné vlasy : 5 domácích prostředků.

Než však hodíte ručník do ringu, vyzkoušejte tyto užitečné tipy pro čištění pračky, protože možná bude stačit jen trochu úsilí, aby vaše bílé prádlo bylo bělejší.

 

Jak často čistit pračku?

Jak vyčistit pračku. Je důležité zajistit pravidelné čištění pračky, protože se v ní mohou hromadit bakterie, které vedou k nepříjemnému zápachu. „Doporučujeme prát pračku každé 2 měsíce nebo každých 30 praní, abyste zajistili čistotu spotřebiče a snížili riziko usazování vodního kamene. Čistič pračky důkladně vyčistí vaši pračku a odstraní 99,9 % bakterií a mikroorganismů. Zápach z pračky , Zápach z pračky – příčiny a jak se ho zbavit.

 

„Nasypte prášek přímo na dno prázdné pračky nebo bubnu pračky, poté zvolte standardní čisticí program a spusťte cyklus. Domácí spotřebiče jsou v nekonečném koloběhu, takže použití specializovaného čisticího prostředku, který odstraní bakterie a mikroorganismy žijící uvnitř, zajistí, že vaše oblečení a pračka budou vonět svěže a budou hygienicky čisté.

 

Jak vyčistit zapáchající pračku?

 

Přestože existuje mnoho specializovaných produktů. Který si můžete koupit k odstranění nepříjemných pachů v pračce. Zvolte přirozenější cestu a používejte raději základní produkty z obchodů. Potřebujete jedlou sodu a bílý ocet, takže vezměte první z nich a přidejte 1/4 šálku druhé do 1/4 šálku vody a pak tento roztok nalijte do dávkovače pracího prostředku v pračce. Pak vezměte 2 šálky bílého octa a přidejte ho do bubnu, poté spusťte cyklus s vysokou teplotou a nechte pračku prázdnou.

Kombinace jedlé sody a octa spolu s vysokou teplotou zažene nepříjemné pachy a zanechá pračku čistou a svěží.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button