DOBRÉ RADY PRO VAŘENÍZajímavosti

Jak vařit rýži – Nejchutnější rýže , Vaření rýže

Jak vařit rýži – Nejchutnější rýže . Nevíte, jak uvařit rýži ? Recept na vaření rýže . Postup vaření rýže . Vařená rýže . Chutná rýže za 25 minut . 

 

jak vařit rýži

Pravděpodobně jste už někdy vařili rýži a jednou byla velmi žvýkavá a jindy velmi tvrdá , ale nejste v tom sami. Rýže se snadno zkazí, ale na druhou stranu ji lze také snadno opravit. Zde se dozvíte, jak uvařit rýži vždy nejlépe:

Jak uvařit rýži 1. Propláchněte rýži

Mytí je nepříjemné , ale trvá jen 30 sekund. Propláchnutím rýže se zbavíte prachového škrobu , který způsobuje, že je rýže nepříjemně lepkavá. Rýži vložte do síta a propláchněte ji studenou vodou.

 

Jak vařit rýži 2. Důležitý je poměr rýže a vody

Pro většinu druhů rýže platí poměr : 1 šálek rýže na 2 šálky vody . Poměr rýže a vody je tedy 1:2 , poměr můžete zvýšit nebo snížit podle potřeby. ( Poměr by měl být uveden také na obalu rýže. Pro dosažení lepší chuti rýže můžete místo vody použít vývar.

 

Jak vařit rýži 3. Přiveďte vodu k varu

 

Rýže

Do hrnce nalijte 2 šálky vody a přiveďte k varu. Když se voda začne vařit, vsypte rýži a špetku soli. Můžete také přidat kousek másla , rýže chutná lépe .

 

4. Dejte si guláš

Rýži zamíchejte , oheň trochu ztlumte a hrnec přiklopte pokličkou. Pokud ji necháte rychle vařit , voda se vyvaří rychleji, než rýže změkne.

 

5. Neodstraňujte kryt

Hrnec přikryjte a snižte teplotu ohně na minimum .I když vás to láká, pokličku neodstraňujte!!!!!!!!!!!.

 

6. Odbavení za 18 minut

 

vaření rýže

Dívejte se na rýži, ne na vodu. Pokud vám zůstane trochu vody, nevadí to , je to v pořádku. Rýže by měla být měkká, pokud je tvrdá, nechte ji ještě minutu nebo dvě odstát. ( Vypusťte přebytečnou vodu. Pokud vaříte hnědou rýži, zkontrolujte ji po 30 minutách ) .

7. Vypněte oheň

Vypněte ohřev , vraťte pokličku a nechte rýži v hrnci ještě několik minut vařit v páře. Doporučujeme také 5 min.

8. Rýži zamíchejte

Rýži jemně promíchejte vidličkou, dokud se rýže nepřichytí k hrnci.

 

9. Rýže je připravena

Dobrou chuť . Přečtěte si také :

Recept na přípravu domácí kvasnicové polévky .

 

Asijské země jsou největšími producenty rýže. Kromě těchto zemí se rýže pěstuje především v Brazílii, USA, Egyptě a Nigérii. Pokusy s jeho pěstováním probíhaly v poválečném období také na Česko-Slovensku na Zemplíně.

Žehlička na vlasy : Co si vybrat

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button