Jak vařit rýži – Nejchutnější rýže , Vaření rýže
Jak vařit rýži – Nejchutnější rýže . Nevíte, jak uvařit rýži ? Recept na vaření rýže . Postup vaření rýže . Vařená rýže . Chutná rýže za 25 minut .
Pravděpodobně jste už někdy vařili rýži a jednou byla velmi žvýkavá a jindy velmi tvrdá , ale nejste v tom sami. Rýže se snadno zkazí, ale na druhou stranu ji lze také snadno opravit. Zde se dozvíte, jak uvařit rýži vždy nejlépe:
Obsah článku:
Jak uvařit rýži 1. Propláchněte rýži
Mytí je nepříjemné , ale trvá jen 30 sekund. Propláchnutím rýže se zbavíte prachového škrobu , který způsobuje, že je rýže nepříjemně lepkavá. Rýži vložte do síta a propláchněte ji studenou vodou.
Jak vařit rýži 2. Důležitý je poměr rýže a vody
Pro většinu druhů rýže platí poměr : 1 šálek rýže na 2 šálky vody . Poměr rýže a vody je tedy 1:2 , poměr můžete zvýšit nebo snížit podle potřeby. ( Poměr by měl být uveden také na obalu rýže. Pro dosažení lepší chuti rýže můžete místo vody použít vývar.
Jak vařit rýži 3. Přiveďte vodu k varu
4. Dejte si guláš
Rýži zamíchejte , oheň trochu ztlumte a hrnec přiklopte pokličkou. Pokud ji necháte rychle vařit , voda se vyvaří rychleji, než rýže změkne.
5. Neodstraňujte kryt
Hrnec přikryjte a snižte teplotu ohně na minimum .I když vás to láká, pokličku neodstraňujte!!!!!!!!!!!.
6. Odbavení za 18 minut
7. Vypněte oheň
Vypněte ohřev , vraťte pokličku a nechte rýži v hrnci ještě několik minut vařit v páře. Doporučujeme také 5 min.
8. Rýži zamíchejte
Rýži jemně promíchejte vidličkou, dokud se rýže nepřichytí k hrnci.
9. Rýže je připravena
Dobrou chuť . Přečtěte si také :
Recept na přípravu domácí kvasnicové polévky .
Asijské země jsou největšími producenty rýže. Kromě těchto zemí se rýže pěstuje především v Brazílii, USA, Egyptě a Nigérii. Pokusy s jeho pěstováním probíhaly v poválečném období také na Česko-Slovensku na Zemplíně.
Žehlička na vlasy : Co si vybrat