DOBRÉ RADY PRO VAŘENÍRecepty

Čím zahustit guláš – nejlepší způsoby zahuštění

Čím guláš zahustit. Guláš je tradiční jídlo, které se vyskytuje v mnoha kuchyních po celém světě. Jedná se o hustou polévku nebo pokrm, který se často podává s chlebem nebo knedlíčky. Pokud máte rádi hustší konzistenci a chutnější guláš, můžete ho zahustit několika způsoby. V tomto článku se podíváme na několik způsobů, jak guláš zahustit.

Čím guláš zahustit

 

Čím guláš zahustit

 

Zahuštění guláše může být velmi jednoduché a záleží na vašich preferencích. K zahuštění guláše můžete použít mouku, bramborovou moučku, rajčatový protlak, smetanu nebo fazole. Všechny tyto přísady dodávají guláši chuť a zvyšují jeho výživovou hodnotu. Vyzkoušejte několik různých způsobů a zjistěte, který nejvíce vyhovuje vašim chuťovým buňkám.

1. Použijte mouku

 

Jedním ze způsobů, jak guláš zahustit, je použít mouku. Po uvaření guláše přidejte lžíci mouky a promíchejte, aby se směs rovnoměrně rozpustila. Mouka absorbuje tekutinu a guláš zahustí. Pokud je guláš příliš hustý, můžete přidat více tekutiny, například vody nebo vývaru.

 

2. Použijte bramborovou mouku

 

Použití bramborové mouky

 

Další možností zahuštění guláše je bramborová mouka. Bramborová mouka má vysoký obsah škrobu, který pomáhá zahušťovat polévky a omáčky. Stačí do guláše přidat lžíci bramborové mouky a nechat ho několik minut vařit, dokud nezhoustne. Bramborová mouka dodá guláši chuť a vůni. Co si dát k obědu – 70 nejlepších typů na oběd

 

3. Použijte rajčatový protlak – čím guláš zahustit

 

Použití rajčatového protlaku - čím guláš zahustit

 

Další možností, jak guláš zahustit, je rajčatový protlak. Stačí do guláše přidat jednu nebo dvě lžíce rajčatového protlaku a nechat vařit, dokud směs nezhoustne. Rajčatový protlak dodá dušenému masu chuť a barvu.

 

4. Použijte krém

 

Použijte krém

 

Další možností, jak guláš zahustit, je smetana. Jakmile je guláš uvařený, stačí přidat lžíci nebo dvě smetany a nechat vařit, dokud se smetana nepromísí s gulášem. Smetana dodá dušenému masu krémovou chuť a zjemní ho. Jak změkčit vlasy: 5 přírodních způsobů

 

5. Použijte fazole – čím guláš zahustit

 

Další možností, jak guláš zahustit, jsou fazole. Stačí do guláše přidat fazole z konzervy a nechat je vařit s gulášem, dokud nezhoustnou. Fazole dodávají dušenému masu také výživné látky a chuť.

 

Tipy na zahuštění guláše

 

Tipy na zahuštění guláše

 

– Pokud k zahuštění guláše použijete mouku nebo bramborovou moučku, nezapomeňte směs promíchat, aby se rovnoměrně rozpustila.

– Pokud k zahuštění guláše používáte rajčatový protlak, můžete přidat také trochu cukru, abyste snížili kyselost rajčat.

– Pokud používáte k zahuštění guláše smetanu, přidejte ji až na konci, aby guláš nezkysnul.

– Pokud k zahuštění guláše použijete fazole, nezapomeňte je propláchnout a nechat okapat, aby se zlepšila chuť guláše.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button