Co si dát k obědu – 70 nejlepších typů na oběd
A co oběd? Na výběr je mnoho možností. Můžete si dát něco rychlého a jednoduchého, například sendvič nebo salát, nebo si připravit něco složitějšího a chutnějšího, například polévku nebo vařené maso s různými přílohami. Záleží jen na vás a vašich preferencích.
Obsah článku:
Co si dát k obědu
Oběd je hlavním jídlem dne, obvykle se jí odpoledne. Jedná se o pokrm, který se připravuje z různých druhů potravin, jako je maso, ryby, zelenina, rýže nebo těstoviny. Oběd může být buď lehké jídlo, nebo jídlo s větším množstvím jídla, v závislosti na preferencích a potřebách jednotlivce nebo rodiny. Oběd je důležitý pro udržení energie po celý den a pro správnou výživu a zdraví.
10 rychlých jídel k obědu
- Sendvič s chlebem nebo celozrnným chlebem
- Čerstvý zeleninový salát s kouskem grilovaného nebo pečeného masa
- Rýžový nebo těstovinový salát s různou zeleninou a olivovým olejem
- Grilovaná kuřecí prsa s pečenými brambory a salátem
- Polévka ze sušených luštěnin s těstovinami nebo kuskusem
- Vařené vejce s křupavým toastem a rajčatovou omáčkou
- Pečené krevety s rýží a zeleninovým salátem
- Nudlový salát s cuketou, zelenými fazolkami a kuřecím masem
- Pizza s různými druhy zeleniny a sýra
- Grilovaný sendvič s tofu, avokádovou omáčkou a čerstvými rajčaty.
10 běžných jídel k obědu
- Kuřecí prsa s rýží a zeleninovým salátem
- Pečená ryba s pečenými brambory a salátem
- Špagety s rajčatovou omáčkou a sýrem
- Pečené kuře s rýží a zeleninovou smetanovou omáčkou
- Zeleninová polévka s těstovinami nebo kuskusem
- Kuřecí nugetky s pečenými brambory a salátem
- Vařené vejce s křupavým toastem a rajčatovou omáčkou
- Těstovinový salát s různou zeleninou a olivovým olejem
- Pizza s různými druhy zeleniny a sýra
- Tofu s grilovanou zeleninou a rýží.
Co si dát během týdne k obědu
Během týdne můžete k obědu jíst různá jídla, která se snadno a rychle připravují. Můžete si dát například sendvič s chlebem nebo celozrnným pečivem, salát z čerstvé zeleniny s kouskem grilovaného nebo pečeného masa, rýžový nebo těstovinový salát s různou zeleninou a olivovým olejem, grilovaná kuřecí prsa s opečenými brambory a salátem, polévku ze sušených luštěnin s těstovinami nebo kuskusem.
Ale také vařené vejce s křupavým toastem a rajčatovou omáčkou, pečené krevety s rýží a zeleninovým salátem, nudlový salát s cuketou, zelenými fazolkami a kuřecím masem nebo grilovaný sendvič s tofu s avokádovou omáčkou a čerstvými rajčaty. Záleží na vás a vašich preferencích.
- Halušky s brynzou a slaninou
- Zelná polévka s klobásou
- Plněné papriky s rýží a masem
- Smažený květák s těstovinami
- Guláš s knedlíky
- Pierogi plněné zelím a sádlem
- Brynzové halušky s noky
- Bramborové placky s mletým masem
- Hovězí maso na gulášovém vývaru s krupicovou kaší
- Bramborový salát s klobásou a cibulí.
Rychlé recepty na oběd
- Rýžový salát s grilovanou zeleninou: Nakrájejte grilovanou zeleninu (například cukety, papriky a cibuli) a smíchejte ji s vařenou rýží. Dochuťte solí, pepřem a olivovým olejem.
- Kuřecí nugetky s pečenými brambory: Brambory nakrájejte na malé kousky a osmažte je na pánvi s trochou oleje dozlatova. Mezitím nakrájejte kuřecí prsa na malé kousky, obalte je v mouce, vejci a kokosové strouhance a osmažte na pánvi dozlatova. Podávejte s pečenými bramborami a salátem.
- Těstovinový salát s kuřecím masem: Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Mezitím na pánvi orestujte kuřecí prsa se zeleninou (například cuketou, paprikou a cibulí). Těstoviny smíchejte s osmaženým kuřecím masem a zeleninou. Dochuťte solí, pepřem a olivovým olejem.
- Grilovaná zelenina se sýrovou omáčkou: Zeleninu (například cukety, papriky a cibuli) nakrájejte na malé kousky a opečte na pánvi dozlatova. Mezitím si připravte tvarohovou omáčku: smíchejte tvaroh s trochou vody a dochuťte solí, pepřem a bylinkami. Grilovanou zeleninu podávejte s tvarohovou omáčkou.
- Rýžové placky s mrkví a česnekem: Nakrájejte mrkev a česnek na malé kousky a osmahněte je na pánvi s trochou oleje. Mezitím uvařte rýži podle návodu na obalu. Když je rýže uvařená, přidejte ji k osmažené mrkvi a česneku a promíchejte. Z rýžové směsi vytvarujte malé placičky a osmažte je na pánvi z obou stran dozlatova. Podávejte s bylinkovým dipem nebo jogurtovou omáčkou.
- Japonské palačinky – nejlepší a nejchutnější recept
Co si dát v neděli k obědu
V neděli si k obědu můžete dát různé druhy jídel, která jsou složitější a chutnější než běžné obědy v týdnu. Můžete si připravit například kuřecí prsa s brambory a zeleninovým salátem, pečenou rybu s rýží a salátem, špagety s boloňskou omáčkou a sýrem, pečené kuře s rýží a zeleninovou omáčkou. Zeleninová polévka s kousky masa nebo tofu a těstovinami, guláš s knedlíčky, plněné papriky s rýží a masem. Brynzové halušky s kysaným zelím nebo hovězí maso na gulášovém vývaru s krupicovou kaší. Záleží na vás a vašich preferencích.
Polévky k obědu – 10 polévek k obědu
- Hrachová polévka
- Čočková polévka
- Cuketová polévka
- Brokolicová polévka
- Zeleninová polévka
- Kukuřičná polévka
- Hrachová polévka
- Bramborová polévka
- Rajčatová polévka
- Fazolová polévka.
Co si dát k obědu bez masa
K bezmasému obědu si můžete dát různé zdravé a chutné pokrmy. Můžete například připravit těstovinový salát s různými druhy zeleniny, rýžový salát s grilovanou zeleninou a tvarohovou omáčkou, grilovanou zeleninu s rýží nebo kuskusem, zeleninovou polévku s kousky tofu a těstovinami, bramborové placky se zeleninou a tvarohem nebo špagety s rajčatovou omáčkou a sýrem. Záleží na vás a vašich preferencích.
- Těstovinový salát s různými druhy zeleniny
- Rýžový salát s grilovanou zeleninou a sýrovou omáčkou
- Grilovaná zelenina s rýží nebo kuskusem
- Zeleninová polévka s kousky tofu a těstovinami
- Bramborové placky se zeleninou a tvarohem
- Špagety s rajčatovou omáčkou a sýrem
- Pečené brambory s cibulí a petrželkou
- Cuketové lívance s bramborami a česnekem
- Vařená vejce s pečenými bramborami a salátem
- Tofu s grilovanou zeleninou a rýží.
Sobotní oběd
Sobotní oběd může být stejný jako obědy v týdnu, nebo může být chutnější a složitější. Můžete si připravit například pečenou rybu s rýží a salátem, kuřecí prsa s brambory a zeleninovým salátem, špagety s boloňskou omáčkou a sýrem, pečené kuře s rýží a zeleninovou omáčkou, zeleninová polévka s kousky masa nebo tofu a těstovinami, guláš s knedlíčky, plněné papriky s rýží a masem, bůčkové noky s kysaným zelím nebo hovězí maso v gulášovém vývaru s krupicí. Záleží na vás a vašich preferencích.
- Pečená ryba s rýží a salátem
- Kuřecí prsa s brambory a zeleninovým salátem
- Špagety s boloňskou omáčkou a sýrem
- Pečené kuře s rýží a zeleninovou omáčkou
- Zeleninová polévka s kousky masa nebo tofu a těstovinami
- Guláš s knedlíky
- Plněné papriky s rýží a masem
- Brynzové halušky s kysaným zelím
- Hovězí maso na gulášovém vývaru s krupicovou kaší
- Čočková polévka s klobásou a slaninou.
Potraviny
Potraviny jsou věci, které lidé jedí, aby získali energii a živiny potřebné k životu. Může se jednat o různé potraviny, jako je ovoce, zelenina, maso, ryby, mléčné výrobky, obiloviny a těstoviny. Lidé jedí různé druhy potravin v závislosti na svých preferencích, kultuře a místě, kde žijí. Jídlo je důležité pro naše zdraví a pohodu, proto bychom se měli stravovat zdravě a vyváženě. Jak připravit červené zelí – 10 nejlepších receptů
Složení
Ingredience jsou látky, které se používají k přípravě potravin nebo pokrmů. Může se jednat o různé ingredience, jako je ovoce, zelenina, maso, ryby, mléčné výrobky, obiloviny, těstoviny, koření a bylinky. Ingredience se používají k přípravě různých druhů pokrmů a potravin, jako jsou polévky, saláty, masové nebo rybí pokrmy, těstoviny, pečivo, dezerty a další. Jsou důležité pro chuť, vůni a vzhled potravin. Je důležité používat kvalitní a čerstvé suroviny, aby byla jídla chutná a zdravá. Dárek pro muže – 40 ideálních dárků pro muže.
10 jídel podle chuti
- Kuřecí prsa s brambory a zeleninovým salátem
- Pečená ryba s rýží a salátem
- Špagety s boloňskou omáčkou a sýrem
- Pečené kuře s rýží a zeleninovou omáčkou
- Zeleninová polévka s kousky masa nebo tofu a těstovinami
- Guláš s knedlíky
- Plněné papriky s rýží a masem
- Brynzové halušky s kysaným zelím
- Hovězí maso na gulášovém vývaru s krupicovou kaší
- Těstovinový salát s kuřecím masem a různými druhy zeleniny.