ReceptyRECEPTY

Vařené červené zelí s klementinkami recept

Vařené červené zelí s klementinkami. Vynechejte červené víno a zeleninu uvařte se směsí koření, hnědého cukru a pomeranče posypaného hřebíčkem.

 

Vařené červené zelí s klementinkami

 

Vařené červené zelí s klementinkami recept

 

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 1 hod.
  • Obtížnost: snadná
  • Velkorysá porce pro 6 osob

Výživové hodnoty: na jednu porci

  • kcal 138
  • tuk 1g
  • nasycené mastné kyseliny 0g
  • sacharidy 31g
  • cukry 30g
  • vláknina 4g
  • Bílkoviny 2g
  • nízký obsah soli 0,1 g

Složení

 

  • 4 klementinky (nebo satsumy či mandarinky), 1 ponechána vcelku, kůra a šťáva ze 3 klementinek
  • 15 hřebíčků
  • 700 g červeného zelí, jemně nakrájeného
  • 2 červené cibule , jemně nakrájené
  • 200 ml červeného vinného octa
  • 140 g hnědého cukru
  • 1 lžička směsi koření

Postup Vařené červené zelí s klementinkami

KROK 1

Do celé klementinky zapíchněte hřebíček a dejte ji stranou.

KROK 2

Ve velkém hrnci nebo ohnivzdorném kastrolu smíchejte zbývající ingredience. Přikryjte a vařte 30 minut, poté přidejte klementinku a hřebíček, znovu přikryjte a vařte dalších 30 minut, dokud zelí nezměkne. Dochuťte a jezte teplé nebo při pokojové teplotě.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button