ReceptyRECEPTY

Japonské palačinky – nejlepší a nejchutnější recept

Japonské palačinky. Od chvíle, kdy jsem poprvé uviděla ty obrovské nadýchané japonské palačinky, jsem jimi posedlá. Kvůli mé posedlosti jsme navštívili téměř všechna místa s nadýchanými palačinkami. Miluji chuť japonských palačinek: jsou lehké, vzdušné a tak lahodné.

 

Japonské palačinky

 

Japonské palačinky

Nejlepší na návštěvě palačinkárny je kromě konzumace palačinek to, že můžete sledovat, jak odborně tvarují, obracejí a servírují na talíře jednu porci nadýchané dobroty za druhou.

Je to hezké na pohled, ale také trochu trapné, protože jsem si jistá, že lidé, kteří palačinky připravují, opravdu nechtějí, aby se na ně někdo díval. Měl bych velké obavy, kdyby mě lidé den za dnem sledovali, jak dělám svou práci. Účesy pro řídké vlasy

 

Japonské palačinky recept

 

Japonské palačinky recept

 

Nadýchané japonské palačinky. Tyto husté palačinky jsou jako malé suflé: uvnitř krémové a na povrchu zlatavé a křupavé.

Složení

 

Složení

 

  • 11/2 hrnků hladké mouky (viz poznámka pro kuchaře)
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 11/4 šálku mléka
  • 4 polévkové lžíce nesoleného másla, rozpuštěné a vychlazené, plus další na podávání
  • 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu
  • 1 velký žloutek a 3 velké bílky
  • 1/4 lžičky vinné smetany
  • Nepřilnavý sprej na vaření
  • Javorový sirup na podávání

 

Postup

 

Postup

 

Speciální vybavení: čtyři kruhové formy o šířce 7 cm a výšce 5 cm.

  1.  Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl.
  2. Mléko, rozpuštěné máslo, vanilku a žloutek šlehejte ve střední míse, dokud se nespojí.
  3. V jiné velké míse šlehejte bílky a vinný kámen elektrickým mixérem na středně vysoké otáčky, dokud se nevytvoří tuhé špičky, asi 2 minuty.
  4. Mléčnou směs vmíchejte do moučné směsi, dokud se nespojí (nevadí, když se vytvoří pár hrudek). Do směsi mouky a mléka vmíchejte třetinu ušlehaných bílků. Pak opatrně vmíchejte zbývající bílky, dokud se nespojí (pozor, abyste je nepromíchali příliš).
  5. Vnitřek čtyř kulatých forem o rozměrech 3 × 2,5 cm lehce postříkejte nepřilnavým sprejem na vaření.
  6. Rozpalte velkou pánev s nepřilnavým povrchem na středně nízké teplotě. Potřete ji nepřilnavým sprejem na vaření. Připravené kruhové formy umístěte doprostřed pánve a každou naplňte 1/2 hrnku těsta (každá kruhová forma by měla být naplněna přibližně do poloviny). Pánev přikryjte pokličkou a vařte, dokud těsto nevystoupí nahoru a není na dně zlatavé, asi 5 minut. Spodní část palačinek uvolněte stěrkou. Strany kulatých forem uchopte kleštěmi, abyste je stabilizovali, a pak je opatrně obraťte. Přikryjte a pečte, dokud druhá strana nezezlátne, asi dalších 5 minut. Přendejte na talíř a vyjměte formu. Podávejte s máslem a javorovým sirupem. Palačinky by se měly sníst dříve, než se vylíhnou.
  7. Kroužkové formy lehce postříkejte a pánev potřete nepřilnavým sprejem na vaření a proces vaření opakujte se zbývajícím těstem.

 

Poznámka kuchaře

 

Poznámka kuchaře

 

Při odměřování mouky ji naberte do suché odměrky a přebytečnou část zarovnejte. (Při nabírání přímo ze sáčku se mouka zhutní a výsledkem je suché těsto.)
Recept na houbovou polévku Nejlepší polévka

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button