Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ReceptyRECEPTY

Zelí na pomalé vaření se zázvorovým pivem recept

Zelí na pomalém varu se zázvorovým pivem recept. Vychutnejte si tento pomalý vařič se zázvorovým zelím na svátky. Díky své sladkosti a pikantnosti je ideálním doplňkem k pečené šunce.

 

Zelí na pomalé vaření se zázvorovým pivem recept

 

Zelí na pomalé vaření se zázvorovým pivem recept

 

  • Příprava:15 minut
  • Vaření:6– 8 hodin.
  • Obtížnost: snadná
  • Podává se 6 porcí

Výživové údaje: na jednu porci

  • kcal 165
  • nízký obsah tuku 8g
  • nasycené mastné kyseliny 4g
  • sacharidy 18g
  • cukry 16g
  • vláknina 6g
  • Bílkoviny 3g
  • sůl 1,2 g

Složení

 

  • 1 červené zelí (přibližně 1 kg), nakrájené na plátky
  • 1 červená cibule nakrájená na plátky
  • 2 velká jablka, každé nakrájené na šest plátků
  • kousek zázvoru velikosti palce, oloupaný a jemně nastrouhaný
  • 50 g másla
  • 100 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 300 ml alkoholického zázvorového piva
  • ½ lžíce světle hnědého měkkého cukru
  • 2 lžičky koriandrových semínek, drcených
  • 1 hvězdička anýzu
  • 2 lžíce jablečného octa

Postup Zelí na pomalém varu se zázvorovým pivem

KROK 1

Zahřejte pomalý hrnec na mírném ohni. Všechny ingredience vložte do pomalého hrnce a přidejte pořádně mletý černý pepř a 1 lžičku soli. Dobře promíchejte a vařte 5 hodin.

KROK 2

Odstraňte pokličku, zapněte pomalý hrnec na nejvyšší stupeň a vařte další 1 hodinu, aby se tekutina mírně zredukovala. Ochutnejte a podávejte v nahřáté míse.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button