Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Gordon Setter: vlastnosti, výchova a péče

Gordonský setr, známý také jako gordonský setr, je plemeno psa, které pochází ze Skotska. Je to střední až velký pes, jehož výška u psů je 62 – 66 cm a hmotnost 25,5 – 30 kg. Toto plemeno bylo původně vyšlechtěno pro lov ptáků, konkrétně pro dohledávání a aportování divokých prasat.

 

Gordon Setter

 

Gordon Setter

 

Gordonský setr je známý svým elegantním vzhledem a přátelským chováním. Je to věrný a láskyplný společník, který rád tráví čas se svou rodinou. Může však být také poměrně nezávislý a tvrdohlavý, proto je důležitá včasná socializace a výcvik. Gordonský setr je vysoce inteligentní plemeno, které dobře reaguje na pozitivní metody výcviku.

Jako každé plemeno má i gordonsetr své specifické zdravotní problémy, o kterých by potenciální majitelé měli vědět. Mezi nejčastější zdravotní problémy patří dysplazie kyčelních kloubů, ušní infekce a progresivní atrofie sítnice. Pravidelný pohyb a správná výživa mohou pomoci těmto problémům předcházet, ale je důležité poradit se s veterinářem o tom, jak nejlépe o gordona setra pečovat.

 

Původ plemene Gordon Setter

 

Původ plemene Gordon Setter

 

Gordonský setr pochází ze Skotska, kde byl vyšlechtěn. v 18. a 19. století. Jeho tvůrcem byl Alexander Gordon, čtvrtý vévoda z Gordonu, který se zabýval chovem psů a vytvořil nové plemeno setra, jehož barva srsti se lišila od ostatních plemen.

Gordonský setr byl vyšlechtěn z různých plemen, včetně kolií a bladhundů. Její počátky sahají do 17. století, kdy se objevili první angličtí setři. Alexander Gordon se rozhodl vytvořit nové plemeno, které by mělo výrazné zbarvení srsti a bylo vhodné pro lovecké ptáky. Co může pes jíst a čemu by se měl vyhnout?

V roce 1927 byl založen samostatný klub pro gordonsetry a byl stanoven standard plemene. Gordonský setr byl původně používán jako lovecký pes, který sledoval ptáky a přinášel je. Dnes se používá jako společenský a lovecký pes.

Gordonský setr je jedním z největších plemen setrů. Má černou barvu srsti s hnědými znaky. Je to velmi inteligentní a oddaný pes, který je velmi vhodný pro výcvik. Je to velmi aktivní pes, který potřebuje hodně pohybu a pohybu.

Celkově je gordonský setr jedním z nejkrásnějších a nejoblíbenějších plemen setrů na světě. Jeho původ je úzce spjat se Skotskem a Alexandrem Gordonem, čtvrtým vévodou z Gordonu, který byl jeho tvůrcem.

 

Vlastnosti produktu Gordon Setter

 

Vlastnosti produktu Gordon Setter

 

Gordonský setr je plemeno psa, které se vyznačuje dlouhou huňatou srstí. Je to pes střední velikosti, který díky své tělesné stavbě působí mohutnějším dojmem. Toto plemeno má několik charakteristických vlastností, díky nimž je mezi majiteli psů oblíbené. 5 nejromantičtějších plemen psů

 

Stavba těla a barva srsti

Gordonský setr má hladkou, ale mírně zvlněnou srst, která může být černá s kaštanově červenými znaky. Barva srsti je jedním z nejvýraznějších znaků tohoto plemene. Gordonský setr má vyváženou stavbu těla, která mu umožňuje být rychlým a silným psem.

 

Charakter a chování

 

Charakter a chování

 

Gordonský setr má příjemnou a vyrovnanou povahu. Je to inteligentní a přátelský pes, který dobře vychází s lidmi i ostatními zvířaty. Toto plemeno je velmi věrné a ochotné učit se novým věcem. Gordonský setr je vhodný i pro rodiny s dětmi, protože je to trpělivý a citlivý pes.

 

Energie a aktivita

Gordonský setr je plemeno psa, které má vysokou hladinu energie. Toto plemeno potřebuje dostatek pohybu a aktivity, aby se cítilo šťastné a zdravé. Gordonský setr je vhodný pro majitele, kteří mají rádi aktivní životní styl a rádi tráví čas venku. Lovecké psy 15 nejlepších plemen psů pro lov

 

Výcvik a socializace

Gordonský setr je inteligentní pes, který se snadno učí novým věcem. Je důležité začít s výcvikem a socializací již v raném věku, aby se pes naučil správně chovat v různých situacích. Toto plemeno je vhodné pro majitele, kteří jsou ochotni věnovat čas a trpělivost výcviku a socializaci.

 

Zdravotní problémy

Gordonský setr může mít některé zdravotní problémy, které jsou běžné u jiných plemen psů. Mezi tyto problémy patří hypotyreóza, progresivní atrofie sítnice, distenze žaludku, dysplazie kyčelních kloubů, dysplazie loktů a oční onemocnění. Je důležité pravidelně navštěvovat veterináře a sledovat zdravotní stav tohoto plemene. Šampon na hnojení vlasů: zlepšení zdraví vlasů

 

Výživa Gordon Setter

 

Výživa Gordon Setter

 

Gordonský setr potřebuje vyváženou stravu, která mu poskytne dostatek živin a energie. Je důležité zajistit psovi dostatek vody a kvalitní krmivo. Pro štěňata gordonsetra je důležité vybrat správné krmivo, které obsahuje dostatek živin pro růst a vývoj.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button