Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Labradorský retrívr: charakteristika plemene

Labradorský retrívr je oblíbené psí plemeno, jehož počátky sahají až do 19. století. století. Toto plemeno bylo vyšlechtěno v Kanadě na poloostrově Labrador a původně se používalo k lovu ryb a ptáků. Dnes je tento pes oblíbeným společníkem a rodinným psem.

 

Labradorský retrívr

 

Labradorský retrívr

 

Labradorský retrívr je středně velký pes se silnou stavbou těla a hladkou srstí. Jeho barva může být černá, hnědá, čokoládová nebo zlatá. Tento pes je velmi inteligentní a snadno se učí, což z něj činí ideálního kandidáta pro výcvik a práci v různých oblastech, například u policie nebo jako asistenční pes pro osoby se zdravotním postižením.

Labradorský retrívr je také známý svou přátelskou a láskyplnou povahou. Je to velmi společenský pes, který dobře vychází s dětmi a ostatními domácími zvířaty. Jeho energická a hravá povaha z něj dělá ideálního společníka pro aktivní majitele, kteří mají rádi venkovní aktivity a procházky v přírodě.

 

Historie

 

Historie

 

Labradorský retrívr má zajímavou historii, která začala v 18. století. století na ostrově Newfoundland v Kanadě. Vznikl pravděpodobně křížením novofundlandského psa a jiných místních plemen vodních psů a výsledkem byl pes pojmenovaný St.John’s podle názvu hlavního města. Tito psi se používali k lovu ryb a jako pomocníci rybářů při práci na lodích.

V 19. století se někteří z těchto psů dostali do Anglie, kde se začali křížit s jinými plemeny, například s irským setrem. Vzniklo tak plemeno zvané Svatojánský pes nebo Malý novofundlandský pes. Tito psi se používali k lovu a aportování ulovené zvěře a ptáků.

V roce 1830 se svatojánský pes dostal do rukou anglického šlechtice hraběte z Malmesbury, který ho začal šlechtit a křížit s jinými plemeny. Vzniklo tak plemeno zvané labradorský retrívr. Tito psi se používali k lovu ptáků a zvěře, ale také jako pomocníci při rybolovu.

V 20. století se labradorský retrívr stal jedním z nejoblíbenějších plemen v USA a Kanadě, kde se používá nejen k lovu, ale také jako společník a asistenční pes. Dnes se labradorský retrívr chová po celém světě a je považován za jedno z nejinteligentnějších a nejpracovitějších psích plemen.

 

Vzhled

 

Vzhled

 

Labradorský retrívr je dobře stavěný, aktivní pes se širokou lebkou, hlubokým hrudníkem a širokou, silnou zádí. Má ostře řezanou, širokou lebku s dobře definovaným stopem a širokým nosem. Hnědé oči mají tvar listu a vyjadřují inteligenci a dobrou náladu.

 

Barvy

Labradorský retrívr může být čokoládový, černý, žlutý nebo piškotový. Barva srsti může být od světlé po tmavou a může být jednobarevná nebo s bílými znaky na hrudi a tlapkách. Srst je hustá a lesklá, s jemnou podsadou.

 

Velikost a hmotnost

Labradorský retrívr je středně velké plemeno. Samci dosahují výšky 56 až 57 cm a hmotnosti 29 až 36 kg. Samice měří 54 až 56 cm a váží 25 až 32 kg. Mají robustní postavu a svalnaté tělo.

 

Kabát

Srst labradorského retrívra je dvojitá, s hrubší vnější vrstvou a jemnější podsadou. Srst může být krátká nebo středně dlouhá a může být jednobarevná nebo s bílými znaky. Barva srsti může být čokoládová, černá, žlutá nebo piškotová. Srst vyžaduje pravidelnou péči a kartáčování, aby byla zdravá a lesklá.

Labradorský retrívr je krásné plemeno se silnou a robustní stavbou těla a jemnou srstí. Barva srsti může být různá, například čokoládová, černá, žlutá nebo piškotová. Je to aktivní pes, který se rád hýbe a potřebuje dostatek pohybu a podnětů.

 

Charakter Labradorský retrívr

 

Charakter Labradorský retrívr

 

Labradorský retrívr je plemeno, které má velmi přátelskou a společenskou povahu. Jsou to energičtí a aktivní psi, kteří potřebují dostatek pohybu a pohybu, aby byli zdraví a šťastní. Nejlepší psi, plemena psů pro začínající majitele

 

Energie a aktivita

Labradorský retrívr je považován za jedno z nejenergičtějších psích plemen. Mají velmi vysoké nároky na pohyb a potřebují každodenní fyzickou i psychickou stimulaci. Toto plemeno je ideální pro lidi, kteří jsou také velmi aktivní a rádi sportují.

 

Sociální interakce

Labradorský retrívr je velmi přátelský a společenský pes. K dětem jsou velmi přátelští a rádi si s nimi hrají. Toto plemeno je velmi socializované a rádo tráví čas s lidmi a jinými psy. 10 nejkrásnějších psích plemen na světě

 

Zpravodajství a školení

Labradorský retrívr je velmi inteligentní pes, který se rychle učí a má velkou schopnost zapamatovat si věci. Toto plemeno je velmi poslušné a rádo se učí novým trikům a povelům. Je důležité, aby labradorský retrívr byl vycvičen tak, aby se vyhnul nežádoucímu chování, jako je nuda nebo destruktivní chování.

Díky své inteligenci jsou labradorští retrívři ideálními psy pro výcvik agility a poslušnosti. Jsou také velmi dobrými společníky lidí, kteří se věnují lovu nebo jiným sportovním aktivitám.

Labradorský retrívr je celkově velmi přátelský, energický a inteligentní pes, který se hodí pro aktivní lidi a rodiny. Je důležité, aby tito psi byli vycvičeni a socializováni, aby se předešlo nežádoucímu chování.

 

Zdraví

Na zdraví labradorského retrívra se podílí genetika, výživa, pohyb a hygiena.

 

Genetická onemocnění

Labradorský retrívr je náchylný k některým genetickým onemocněním, jako je dysplazie kyčelních kloubů a dysplazie loktů. Tato onemocnění mohou způsobovat bolest a zhoršovat pohyblivost psa. Proto je důležité, aby zvířata s touto diagnózou byla léčena a pravidelně veterinárně kontrolována.

Kromě toho může labrador trpět také rakovinou a dysplazií trojklanného aparátu. Tato onemocnění mohou být velmi závažná a vyžadují okamžitou veterinární péči.

 

Svalový a kosterní systém

Labradorský retrívr je aktivní plemeno, které pro udržení svého zdraví potřebuje dostatek pohybu a pohybu. Je důležité, aby byl pes pravidelně venčen a měl dostatek příležitostí k běhání a hraní. Protože je labrador náchylný k dysplazii kloubů, je důležité, aby byl cvičen na měkkém povrchu a aby se vyhýbal skokům a nerovnostem.

 

Hygiena

Labradorský retrívr má hustou srst a může být náchylný k ušním a kožním infekcím. Proto je důležité psa pravidelně koupat a čistit mu uši. Kromě toho je důležité zvířatům pravidelně čistit zubní dutiny, aby se zabránilo vzniku zubního kamene a zápachu z úst.

Obecně lze říci, že labradorský retrívr je zdravé plemeno, které se při dostatečné péči a pozornosti může dožít dlouhého a zdravého života.

 

Použití Labradorský retrívr

 

Použití Labradorský retrívr

 

Labradorský retrívr je hojně využívané plemeno, které se vyznačuje inteligencí, věrností a pracovitostí. Díky těmto vlastnostem je labrador vynikajícím společníkem a pracovním psem.

 

Nabídky práce:

Labradorský retrívr se v minulosti používal jako aportér při lovu ryb a kachen. Dnes se používá jako pracovní pes v mnoha oblastech, včetně policie a záchranných služeb. Labradorský retrívr je oblíbený také jako vodicí pes pro nevidomé a asistenční pes pro zdravotně postižené.

 

Společník

Labradorský retrívr je oblíbené plemeno, které se často používá jako rodinný a společenský pes. Jeho milá a přátelská povaha mu získala mnoho příznivců. Labradorský retrívr je velmi hravý a energický pes, který miluje aktivní hry a procházky. Tento pes je také velmi oddaný svému majiteli a rád s ním tráví čas.

Labradorský retrívr je velmi oblíbené plemeno, které je uznáváno Americkým chovatelským klubem a Kennel Clubem. Toto plemeno je také klasifikováno jako retrívr a vodní pes. Labradorský retrívr je velmi podobný zlatému retrívrovi, ale má kratší srst. Tento pes je známý svou schopností aportovat předměty z vody a pracovat v terénu. Pes dětem 10 nejlepších psů pro děti

 

Pokud se rozhodnete pro chov labradorského retrívra, musíte se věnovat jeho výchově a péči. Tento pes potřebuje hodně pohybu a pohybu, aby byl zdravý a šťastný. Labradorský retrívr má také některá dědičná onemocnění, jako je dysplazie kyčelních kloubů, dysplazie loktů a osteochondróza, proto je důležité vybírat psa od zodpovědného chovatele. Šampon na hnojení vlasů: zlepšení zdraví vlasů

Labradorský retrívr je skvělým společníkem pro rodiny i jednotlivce. Tento pes je velmi milý a přátelský a díky svým schopnostem je vynikajícím pracovním psem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button