Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Pastor Garafiano: Charakteristika plemene

Pastor Garafiano je španělské plemeno ovčáckého psa pocházející z ostrova La Palma na Kanárských ostrovech. Toto plemeno ovčáckých psů má kuželovitou hlavu, žlutohnědou srst a klidnou povahu. Pastor Garafiano byl vyšlechtěn křížením s belgickými ovčáky a dalšími původními plemeny.

 

Pastor Garafiano

 

Pastor Garafiano

 

Tito psi jsou známí svou schopností pást kozy a ovce ve strmém a skalnatém terénu. Jsou velmi oddaní a ochranitelští, což z nich dělá skvělé společníky pro pastevce. Pastor Garafiano je jedním z nejcennějších plemen na Kanárských ostrovech, a to nejen kvůli své pastevecké schopnosti, ale také kvůli svému kulturnímu a historickému významu.

V současné době existuje Asociación Española del Perro Pastor Garafiano, která se zabývá ochranou a zachováním tohoto plemene. Plemeno je uznáno španělskou Real Sociedad Canina de España a zařazeno do skupiny 1, sekce 1 Mezinárodního kynologického klubu. Pokud hledáte věrného a oddaného psa, pastor Garafiano pro vás může být skvělou volbou. Šampon na vlasy

 

Historie

 

Historie

 

Původ faráře Garafiana

Pastor Garafiano je plemeno ovčáckého psa, které pochází z ostrova La Palma na Kanárských ostrovech. Jeho jméno pochází z oblasti Garafía, kde bylo toto plemeno nejrozšířenější. Pastor Garafiano byl v roce 2003 oficiálně uznán organizací Real Sociedad Canina de España. Plemeno se vyvinulo z místních psů, kteří byli kříženi s jinými plemeny ovčáckých psů dovezených na ostrov.

 

Zotavení

V 20. století se počet garafiánských ovčáků výrazně snížil v důsledku různých faktorů, jako je urbanizace jinými plemeny psů a změny v zemědělské výrobě. V 80. 20 let. V první polovině 20. století byla založena Španělská asociace pastorů garafiánských a v roce 1991 vznikla organizace Grupo de Trabajo Para La Recuperación del Pastor Garafiano, která se zaměřila na obnovu plemene.

 

Association Española del Perro Pastor Garafiano

V roce 1980 byla založena asociace Association Española del Perro Pastor Garafiano, která chrání a zachovává pastora Garafiana. Tato organizace se zaměřuje na propagaci plemene a pořádá různé akce, jako jsou výstavy a soutěže.

 

Grupo de Trabajo Para La Recuperación del Pastor Garafiano

Skupina Grupo de Trabajo Para La Recuperación del Pastor Garafiano byla založena v roce 1991 s cílem obnovit počet garafiánských pastorů na ostrově La Palma. Tato organizace se zaměřuje na zlepšování kvality plemene, propagaci a pořádání různých akcí.

V současné době je pastor Garafiano stále oblíbenějším psem jako společník a pes na procházky. Toto plemeno je známé svou inteligencí a přátelskou povahou.

 

Charakteristika faráře Garafiana

 

Charakteristika faráře Garafiana

 

Pastor Garafiano je plemeno psa, které pochází z Kanárských ostrovů. Toto plemeno je známé svou schopností chránit ovce před vlky a jinými dravými zvířaty. V dnešní době se však často používá i jako společník svého majitele.

 

Temperament

Pastor Garafiano má velmi dobrou povahu. Je to pes, který je velmi společenský a přátelský k lidem. Je také velmi inteligentní a rychle se učí novým věcem. Je to pes, který je velmi sebevědomý a má silnou osobnost. Má také velmi dobrý smysl pro humor a je velmi hravý.

 

Vzhled

Pastor Garafiano je střední postavy a velmi štíhlý. Má krátkou hustou srst, která může mít různé barvy, například černou, bílou, hnědou nebo zlatou. Má velmi výrazné oči, které jsou obvykle hnědé nebo tmavé. Má trochu delší uši, které mu visí po stranách hlavy.

 

Velikost

Pastor Garafiano je střední postavy. Jeho výška se pohybuje mezi 55 a 65 cm a hmotnost mezi 20 a 30 kg. Jedná se o plemeno psa, které je velmi zdatné a aktivní.

 

Barva

Pastor Garafiano může mít různé barvy, například černou, bílou, hnědou nebo zlatou. Barva jeho srsti je obvykle jednobarevná, ale může mít i více barev. Barva jeho očí je obvykle hnědá nebo tmavá.

 

Plemeno Pastor Garafiano

 

Plemeno Pastor Garafiano

 

Pastor Garafiano je plemeno psa pocházející z Kanárských ostrovů, konkrétně z ostrova La Palma v oblasti Garafía. Tento pes sloužil k ochraně ovcí před vlky a jinými dravými zvířaty. Pastor Garafiano je plemeno neuznané FCI, ale ve Španělsku ano.

 

Závody

Pastor Garafiano patří mezi lupoidní plemena psů. Tito psi mají podobné vlastnosti jako vlci. Pastor Garafiano má silný ochranitelský instinkt a je velmi oddaný svému majiteli. Tito psi jsou velmi inteligentní a mají vynikající paměť. Bernský salašnický pes – charakteristiky a vlastnosti

 

Přechody

Pastor Garafiano je plemeno, které se zřídkakdy kříží s jinými plemeny. Pokud však ano, může to mít za následek změnu jeho vlastností a charakteru.

 

Popis Pastor Garafiano

 

Popis Pastor Garafiano

 

Pastor Garafiano je středně velký pes s dlouhou a hustou srstí. Barva srsti může být od červené po tmavě hnědou. Tito psi mají obvykle hnědé oči a trojúhelníkové uši posunuté dopředu. Pastor Garafiano má silné a svalnaté tělo, které mu umožňuje být rychlý a vytrvalý.

 

Plemeno Pastor Garafiano zatím není uznáno FCI, ale je uznáno ve Španělsku. Tento pes má silný ochranitelský instinkt a je velmi oddaný svému majiteli. Pastor Garafiano je lupoidní plemeno s vynikající pamětí a inteligencí. Tito psi mají obvykle hnědé oči a trojúhelníkové uši posunuté dopředu.

 

Role

Pasoucí se stáda

 

Pastor Garafiano je zkušený ovčácký pes a běžně se používá k pasení ovcí a koz. Díky své inteligenci a obratnosti mohou rychle a efektivně přesouvat stáda z jednoho místa na druhé, což z nich činí neocenitelný přínos pro zemědělce a chovatele na Kanárských ostrovech.

Díky svým přirozeným instinktům jsou ve své práci vynikající, protože mají vrozenou schopnost ovládat a řídit zvířata, která pasou. Jsou také schopni pracovat samostatně, takže jsou ideální pro zemědělce, kteří potřebují řídit svá stáda s minimálním dohledem. Plemeno psa na 4 – oblíbené maďarské plemeno

 

Služební pes

Kromě toho, že pastor Garafiano slouží jako pastevecký pes, je také oblíbeným společenským zvířetem. Jsou věrní, milí a ochraňují své majitele, takže jsou skvělým doplňkem každé domácnosti.

Díky své ochranitelské povaze jsou také dobrými hlídacími psy, protože rychle upozorní své majitele na případné nebezpečí. Je však důležité si uvědomit, že mohou být ostražití vůči cizím lidem, proto je klíčová včasná socializace a výcvik, aby se k novým lidem chovali dobře.

Celkově je pastor garafiano všestranné a hodnotné plemeno, které vyniká v pastorele a slouží jako milující společník a ochránce.

 

Výskyt

 

Pastor Garafiano je plemeno psa pocházející z ostrova La Palma na Kanárských ostrovech. Je to jedno z plemen, která jsou považována za autentická a typická pro tuto oblast. Konkrétně se jedná o plemeno nejrozšířenější v oblasti Garafía, která se nachází na severu ostrova.

V této oblasti byl pastor Garafiano používán jako ovčácký pes, který pomáhal pást a chránit ovce. V současné době je toto plemeno stále oblíbenější také jako společník pro rodiny žijící ve městech.

Na ostrově La Palma se tedy pastor Garafiano vyskytuje v různých oblastech, i když oblast Garafía zůstává místem s nejvyšším výskytem. Kromě toho se vyskytuje i v jiných částech Kanárských ostrovů, kde se používá jako ovčácký pes.

Je důležité zdůraznit, že pastor garafiano je jedním z plemen chráněných zákonem o ochraně autentických plemen, která jsou typická pro Kanárské ostrovy. Cílem těchto zákonů je zachovat genetickou čistotu a autenticitu plemen, která jsou součástí kulturního a historického dědictví území.

Pastor Garafiano je plemeno psů, které je nejvíce rozšířené v oblasti Garafía na ostrově La Palma na Kanárských ostrovech. Je to plemeno, jehož původ je spojen s chovem ovcí a které dnes nachází uplatnění i jako rodinný společník.

 

Zajímavosti

Pastor Garafiano je plemeno psa pocházející z Kanárského ostrova La Palma. Jeho jméno pochází z oblasti Garafía, která se nachází na severu ostrova a kde bylo toto plemeno nejrozšířenější. Pastor Garafiano byl původně používán pastevci ke sklizni koz ve strmých a skalnatých oblastech, protože se k tomuto účelu výborně hodí.

Toto plemeno psů je velmi přátelské a má malou hlavu. Pastor Garafiano je také známý svou schopností štěkat, což může být pro jeho majitele někdy nepříjemné, zejména pokud bydlí v bytě. Tento pes je také velmi aktivní a potřebuje hodně pohybu.

 

V La Palmě se každoročně konají slavnosti Feria de San Antonio, na kterých se představují různé druhy zvířat, včetně pastora Garafiana. Toto plemeno je také velmi inteligentní a má skvělou selekční funkci, protože bylo vyšlechtěno pro určité účely.

Pastor Garafiano má barvu srsti od světle hnědé po tmavě hnědou, některé exempláře mohou být i černé. Toto plemeno je také velmi odolné a zdravé a výborně se přizpůsobuje různým klimatickým podmínkám a prostředím.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button