Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Nova Scotia Retriever: charakteristika plemene

Novoskotský retrívr neboli novoskotský duck tolling retrívr je plemeno psa používané k lovu. Pochází z Kanady, kde se používá k přilákání kachen a hus. Plemeno retrívra z Nového Skotska svým pohybem a šouláním na břehu přitahuje zvědavé kachny. Když se kachny přiblíží ke břehu a jsou na dostřel, lovec vystřelí. Retrívr z Nového Skotska předává zasaženou kořist svému pánovi.

 

Nova Scotia Retriever

 

Nova Scotia Retriever

 

Novoskotský retrívr je středně velké plemeno, které váží 30 až 35 kg a měří 45 až 51 cm. Délka kabátu je střední. Povaha tohoto plemene je přátelská, inteligentní a oddaná. Novoskotský retrívr je dobrý společník a rodinný pes, který dobře vychází s dětmi a ostatními domácími zvířaty. Jeho výcvik není náročný, ale vyžaduje trpělivost a důslednost.

Pokud hledáte věrného a oddaného psa, který bude dobře vycházet s celou rodinou, může být novoskotský retrívr vaší volbou. Svým šarmem a přátelskou povahou si získal srdce mnoha lidí po celém světě.

 

Původ a historie

 

Původ a historie

 

Novoskotský retrívr je plemeno psa vyšlechtěné v Kanadě na počátku 19. století. století. Jeho původ sahá do oblasti kolem Little River v provincii Nové Skotsko. Tento pes byl vyšlechtěn pro lov ptáků a měl za úkol přilákat ptáky do blízkosti lovce a aportovat kořist.

Novoskotský retrívr byl vyšlechtěn křížením různých plemen, včetně irských setrů, španělů a labradorů. Vzniklo tak plemeno psů s vynikajícími smysly a schopnostmi. Původně sloužil k lovu ptáků, ale později se stal oblíbeným společníkem a rodinným psem.

Dnes je novoskotský retrívr oblíbený po celém světě a často se používá jako aportér, ale také jako společník a rodinný pes. Chovatelská stanice se věnuje jeho chovu a snaží se zachovat jeho vynikající schopnosti a zdraví. Svalnatí psi Top 10 nejsvalnatějších plemen psů

 

Charakteristika plemene

 

Charakteristika plemene

 

Retrívr z Nového Skotska je středně velký, svalnatý a kompaktní pes. Jeho výška se u dospělých samců pohybuje mezi 48 a 51 cm, u samic mezi 45 a 48 cm a ideální hmotnost u samců je 20-23 kg a u samic 17-20 kg. Barva srsti se může lišit, ale nejčastěji je červená s bílým nádechem.

 

Fyzikální vlastnosti

Novoskotský retrívr je rychlý a chvályhodně plachý plavec. Jeho silné a svalnaté tělo mu umožňuje plavat na dlouhé vzdálenosti. Tento pes má plnochrupý a rovný chrup. Hlava je široká a mírně zakulacená s kuželovitým, krátkým čenichem. Nos může být černý nebo hnědý. 10 psích plemen, která vypadají jako vlci

 

Osobnost a chování

Retrívr z Nového Skotska je bystrý, hbitý, pozorný a odhodlaný pes. Jeho výraz může být trochu smutný, ale když se pustí do práce, projevuje intenzivní soustředění a vzrušení. Tento pes je přátelský a inteligentní a jeho chování je harmonické.

 

Zdraví

Novoskotský retrívr je zdravé plemeno, ale některé vady jsou běžné. Mezi nejčastější problémy patří dysplazie kyčelních kloubů, oční problémy a alergie. Je důležité, aby majitelé tohoto psa pravidelně navštěvovali veterináře a pečovali o jeho zdraví.

Celkově je novoskotský retrívr skvělým společníkem pro každého, kdo má rád aktivní životní styl a má rád psy, kteří si užívají vody. Tento pes je velmi inteligentní, učenlivý a vytrvalý, výborně plave a díky své osobnosti a chování je skvělým společníkem pro celou rodinu. Agresivní plemena psů : 5 nejagresivnějších psů

 

Care Retriever from Nova Scotia

 

Care Retriever from Nova Scotia

 

Novoskotský retrívr je středně velký, silný, kompaktní, harmonický a svalnatý pes, který vyžaduje mírnou péči o srst. Jeho srst je vodoodpudivá a může být dlouhá nebo středně dlouhá. Je důležité srst pravidelně česat a upravovat, aby se netvořily uzlíky a rohože. Novoskotský retrívr může mít také dlouhé střapce, které jsou pro toto plemeno charakteristické. Střapce vyžadují pravidelnou péči, aby se zabránilo zápachu a infekcím.

 

Novoskotský retrívr je velmi aktivní pes, který potřebuje hodně pohybu. Je to skvělý společník pro lidi, kteří mají rádi outdoorové aktivity. Novoskotský retrívr rád aportuje a plave, proto je důležité zajistit, aby měl na tyto aktivity dostatek času. Je důležité, aby měl pes dostatek pohybu, aby se předešlo nadváze a zdravotním problémům.

Kromě toho je důležité zajistit psovi pravidelné veterinární prohlídky, aby se předešlo vzniku zdravotních problémů. Novoskotský retrívr může být náchylný k některým zdravotním problémům, jako je dysplazie kyčelních kloubů nebo oční problémy. Je důležité, aby majitel psa sledoval jeho zdravotní stav a nechal ho pravidelně kontrolovat veterinářem.

Péče o novoskotského retrívra není příliš náročná, ale vyžaduje určitou péči a pozornost. Pravidelná péče o srst, dostatek pohybu a pravidelné veterinární prohlídky jsou klíčem ke zdraví a spokojenosti vašeho psa. Šampon na vlasy

 

Chov a štěňata Retriever z Nova Scotia

 

Chov a štěňata Retriever z Nova Scotia

Reklama a nabídka

Novoskotský retrívr je oblíbené plemeno, které se vyznačuje hravostí a schopností dodávat. Pokud hledáte čistokrevná štěňata Nového Skotska Duck Tolling Retriever, můžete si je pořídit od renomovaných chovatelů a chovatelských stanic.

Při výběru štěněte byste měli zvážit několik faktorů. Je důležité zjistit, zda jsou štěňata socializovaná a zda mají kompletní očkovací historii. Měli byste také zkontrolovat, zda jsou štěňata čipovaná a zda mají pas EU. Při koupi štěněte byste měli obdržet také kupní smlouvu a informace o chovatelském servisu.

 

Chovatelé a chovatelské stanice vám mohou nabídnout štěňata v různých barvách, jako je červená, černá, čokoládová a hnědá. Cena štěňat se může lišit v závislosti na chovateli a kvalitě štěněte.

Mezi úspěšné chovatele patří Cherubic Soul z Bratislavy – Vajnor, chovatelská stanice Tollador nebo Exotic Night z Mokré. Tyto chovatelské stanice nabízejí štěňata Nova Scotia Duck Tolling Retriever s vynikajícím rodokmenem a zdravím.

Pokud hledáte štěňata kachního tolling retrievera z Nového Skotska, můžete se obrátit na inzeráty a nabídky chovatelů. Štěňata jsou obvykle k dispozici od 7 let. týden života a jsou plně očkovaná a odčervená. Chovatelé a chovatelské stanice vám také poskytnou informace o vystavování a práci s tímto plemenem.

Novoskotský retrívr je skvělý rodinný společník a pracovní pes. Pokud hledáte štěňata Nova Scotia Duck Tolling Retriever, můžete si být jisti, že si pořizujete silného a inteligentního psa, který vám do života přinese vzrušení a radost.

 

Fyzické údaje

Podrobnosti o hlavě

Novoskotský retrívr má dobře střiženou klínovitou hlavu s mírně vypouklou lebkou a širokými tvářemi. Uši jsou středně velké, trojúhelníkového tvaru a volně visí. Oči jsou středně velké a oválného tvaru. Barva očí odpovídá barvě srsti. Paprsek je široký a dobře vyvinutý.

 

Podrobnosti o karoserii

Retrívr z Nového Skotska je středně velký, silný, kompaktní, harmonický a svalnatý pes. Krk je středně dlouhý, silný a dobře osvalený. Tělo je krátké, silné a dobře osvalené. Hrudník je hluboký a široký. Ocas je středně dlouhý, hustě osrstěný a nesený vodorovně nebo mírně nad vodorovnou polohou.

Končetiny jsou silné, dobře osvalené a rovné. Tlapky jsou krátké, oválné a dobře uzavřené, se silnými, dobře zahnutými drápy. Srst je hustá, vodoodpudivá a může být hladká nebo mírně zvlněná. Barva srsti může být od světle oříškové až po tmavě červenou s bílými nebo světle hnědými znaky.

Celkově má novoskotský retrívr robustní a vyváženou stavbu těla, která mu umožňuje být výborným plavcem a přenašečem.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button