BADZemědělská zvířata

Zde je návod, jak se krtků na zahradě nadobro zbavit.

Jak se zbavit krtků .Krtci jsou pro vaši zahradu velkým problémem, který je lepší co nejdříve vyřešit. Krtci mohou zničit vaši krásnou zahradu během několika dní . Máme pro vás nejlepší tipy, jak se zbavit mateřských znamének .

 

Krtci na zahradě.Krtci jsou pro zahradu pozitivní, protože se živí hmyzem, který může zničit vaše rostliny.Krtci na zahradě. Na druhou stranu existuje více důvodů, proč se znamének zbavit co nejdříve. Kromě toho, že krtek ničí vše, co mu stojí v cestě, a to tím, že proráží tunely ( kořeny rostlin ), způsobí také, že váš trávník bude velmi nerovný.Jak se zbavit krtka. 

 

jak se zbavit znaménka

Jak se zbavit krtka .  Pokud jste zarytý zahrádkář, pohled na 10-15 krtinců na vaší zahradě vám může přivodit infarkt. Během krátké doby mohou napáchat velké škody. Pokud se chcete zbavit znaménka, měli byste to vědět :

 

krtci na zahradě jak se zbavit krtků

 

Co jsou to krtci?

Jak se zbavit krtka . Krtek na zahradě.  Krtci jsou savci, kteří žijí převážně v zemi, kde si hloubí tunely a živí se hmyzem. Jsou dlouhé 15 až 20 cm a mají šedou až černou sametovou srst , štíhlou čenichovou partii bez chlupů a malé oči a uši. Na velkých předních tlapách mají drápy , kterými kopou jako motykou. Žijí většinou samotářsky, výjimkou je období rozmnožování na jaře. Pokud tedy máte na zahradě krtka , je pravděpodobně jen jeden. 

 

čím se krtci živí jak se zbavit krtka

Než se naučíte, jak se krtků zbavit, musíte se dozvědět, jak žijí. Krtci neustále budují nové tunely, které slouží jako pasti na hmyz. Když se v jejich tunelu objeví hmyz, okamžitě ho uslyší ( krtci mají velmi dobrý sluch ). Hlen z tunelů je pak vytlačován na povrch. Nejaktivnější jsou v teplých a vlhkých měsících. Dávají přednost vlhkým, písčitohlinitým půdám na suchých, těžkých jílovitých půdách.

Podobné:
Jak se zbavit myší v domě a bytě

Záměna s hraboši 

Krtčí díry si lidé často pletou s hraboši . Hraboši jsou hlodavci, kteří si také hloubí tunely pod zemí. Po hraboších však krtky na zahradě neuvidíte.Mají tendenci hlínu vytlačovat do stran tunelu . Živí se kořeny rostlin, takže jsou pro vaši zahradu ještě škodlivější. Jak se zbavit krtka . 

 

V boji proti hrabošům můžete použít síťové zábrany ( drátěné pletivo s malými oky ) , pasti a otrávené návnady ( ty se sypou do jejich děr ) Vyhněte se jedům, které obsahují strychnin, protože ty mohou zabít například kočku.

 

jak se zbavit mateřského znaménka

 

Poté, co jsme zjistili, že krtek je spíše škůdcem než užitečným pomocníkem na zahradě . Je nutné se ho zbavit. Doporučujeme vyhnout se repelentům , jedům a fumigantům ( škodlivým látkám, které se používají proti škůdcům ) , protože by se mohli otrávit i vaši domácí mazlíčci a malé děti. Pokud však pro vás takové riziko neexistuje , je to jistě jeden ze způsobů, jak se znaménka zbavit.

 

jed na krtky

Vypadávání vlasů? Jezte těchto 9 potravin, abyste zabránili vypadávání vlasů

Možná jste slyšeli o domácích radách, jako je vkládání mýdla do krtčích tunelů nebo použití ricinového oleje, nic z toho nefunguje.Lidé také používají kouřové bomby, které mohou být někdy účinné.

 

kouřové bomby pro krtky

 

Nejjistějším způsobem, jak se krtků zbavit, je použití pastí . Krtek na zahradě. Past krtka usmrtí. U každé pasti je uveden návod k použití, kterým se řiďte. Existují jak nadzemní, tak podzemní pasti . Je důležité past správně umístit a každý den ji přemisťovat podle aktivity krtků, aby se zvýšila šance na jejich likvidaci.

 

past na krtky jak se zbavit krtka

 

 

Krtka se lze zbavit také metodou starých lidí . Počkejte, až krtek vytáhne hlínu z tunelu, a vykopněte ho ven. K tunelu se přibližujte tiše , protože krtek reaguje na vibrace. Když vytlačí hlínu na povrch , pak krtka podrazí motykou. Možná ho budete moci vyhodit.

 

Jak se zbavit krtka . Nejvhodnější dobou pro odstranění krtků je jaro a podzim . V tomto období jsou nejaktivnější. Většinou máte problém pouze s jedním nebo maximálně dvěma znaménky.

 

Jak zabránit příchodu krtků na zahradu – jak se krtka zbavit

 

Pokud máte velkou zahradu a nevadí vám několik krtků kolem trávníku , Krtek na zahradě.  můžete použít bariérovou metodu. Jde o ochranu části trávníku , skalky nebo zeleninové zahrady. Krtek na zahradě. Bariérovou metodou je podzemní plot zakopaný do hloubky nejméně 30 cm. Zábranou může být kovové pletivo s malými oky , plast nebo tkanina .Pokud krtek narazí na překážku, obvykle se ji snaží obejít. 

 

 

 

Protože krtci dávají přednost vlhké půdě ( protože v ní žije více hmyzu ), můžete se pokusit zlepšit odvodnění vašeho pozemku. Pokud není problém s krtkem vážný , můžete počkat a krtek se sám odstěhuje.Krtek na zahradě.  V opačném případě je lepší podniknout kroky k odstranění znaménka.

 

Jedná se o zařízení, které funguje na solární energii a každých 30 sekund vysílá do země vibrace. Tyto vibrace krtka vyděsí a ten je obvykle opustí. Jak se zbavit krtka . 

 

strašák na krtky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button