Okrasné rostlinyOKRASNÉ ROSTLINY

Rostliny do ložnice : 15 nejlepších květin do ložnice

Rostliny jsou vhodné do každé místnosti, zkrášlí prostor a příjemně osvěží vzduch. Rostliny do ložnice. Některé rostliny mohou snižovat obsah škodlivin v ovzduší, ale mohou dokonce snižovat i stres. Zde jsou rostliny a květiny do ložnice.

 

1. Levandule

 

levandule Rostliny do ložnice

 

Levandule není považována za pokojovou rostlinu, ale ve správných podmínkách může přežívat i v interiéru. Potřebuje světlo několik hodin denně, nejlépe na jižním okně, a zalévat, když je půda mírně suchá. Není třeba ji příliš zalévat, jinak rostlina uhnije.

 

2. Bambusová palma

 

bambusová palma

 

Bambusová palma se hodí do každé domácnosti. Není příliš náročná na pěstování, má ráda nepřímé světlo a sem tam trochu vody, když je hlína shora suchá. Má všestranné zelené listy, se kterými si nelze zahrávat. Hodí se tedy i jako dekorace do každé domácnosti.

 

3. Fíkovník

 

 

Fíkovník

 

Fíkovník má velké lesklé listy oválného tvaru. Má ráda mírné až jasné světlo a vlhkost. Je to rostlina, která vylučuje jedovatý latex, takže pokud ji chytíte, musíte si umýt ruce.

 

4. Chrysalidocarpus žlutavý

 

Chrysalidocarpus-zlatý

 

Listy této krásné rostliny dosahují 182 až 213 cm , takže potřebuje dostatečně velký prostor. Vyžaduje také jasné vnitřní světlo a stálou vlhkost.

 

5. Anglický břečťan – pokojové rostliny 

 

Anglický břečťan Rostliny do ložnice

 

Této rostlině se daří v květináčích, závěsných koších nebo ve směsi s jinými vyššími pokojovými rostlinami ve společném květináči. Na jaře a v létě potřebuje mírné světlo, na podzim a v zimě vyžaduje jasné světlo.

 

6. Boston Fern

 

  Bostonská kapradina

 

Bostonská kapradina je vynikající dekorací do každé místnosti. Upozorňujeme však, že v interiéru mohou být trochu náročnější. Bostonské kapradiny mají rády dostatek světla a potřebují každodenní zálivku. Můžete je také zkusit umístit na tác naplněný vodou.

 

7. Aglaonema variabilní

 

Aglaonema variabilní

 

Tato snadno pěstovatelná rostlina má lesklé, světle zelené listy s bílými znaky. Dává přednost mírnému světlu v místnosti a preferuje vždy mírně vlhkou půdu, ale pohrdá chladným vzduchem. Proto je třeba dávat pozor, abyste nebyli v průvanu.

 

8. Tchýnin jazyk – Rostliny do ložnice 

 

Tchýnin jazyk Rostliny do ložnice

Tchýnin jazyk má listy připomínající meč. Pro tuto rostlinu je nejlepší nepřímé světlo0, rostlina se také musí zalévat pouze tehdy, když je půda téměř suchá. Ve správných podmínkách může žít desítky let!

 

9. Drachin

 

Drachin

 

Bylo prokázáno, že několik různých typů Draco čistí vzduch. Všechny jsou snadno pěstovatelné rostliny s dlouhými třásnitými listy, z nichž některé mají krásné červené znaky. Nevíte, kterou odrůdu vyzkoušet? Ať už si vyberete jakýkoli druh, všechny preferují podobné podmínky: mírné až jasné nepřímé světlo a mírně vlhkou půdu.

 

10. Filodendron

 

Filodendron Rostliny do ložnice

 

Tato velkolepá rostlina má obrovské listy s jemnými krajkovými okraji. Je menší, ale časem se bude rozšiřovat, jak poroste. Rostliny do ložnice. Potřebuje mírné světlo a měla by se zalévat, když horních pár centimetrů půdy vyschne.

 

11. Dieffenbachia – Rostliny v ložnici 

 

Dieffenbachia Rostliny do ložnice

 

Tato rostlina má nápadné listy, ale šťáva uvnitř obsahuje krystalky, které mohou dráždit sliznice. Pokud máte domácího mazlíčka, který rád jí zeleň, pak pro vás tato rostlina není vhodná. Jinak je to obecně bezstarostná rostlina, která potřebuje pouze mírné množství světla. Půdu udržujte mírně vlhkou, ale nikdy ne přemokřenou.

 

12. Rozmarýn lékařský

 

Rosemary medical

Tato kulinářská bylina má příjemnou borovicovou vůni. Potřebuje silné světlo, a proto ji držte v blízkosti světlého okna (nejlépe jižního). Mezi zaléváním nechte půdu vyschnout a každý týden květináč otáčejte, abyste zajistili rovnoměrný růst. S rozmarýnem v domě máte vždy čerstvé bylinky na vaření!

 

13. Celer – pokojové rostliny 

 

  Kapustová tráva

 

Tuto klasickou pokojovou rostlinu mohla v 70. letech pěstovat vaše maminka nebo babička. let, ale i dnes si zaslouží místo ve vaší domácnosti. Má pruhované listy a často se jí říká „pavoučí rostlina“. Rostliny do stínu – 11 pokojových rostlin do stínu.

 

14. Zlatohlávek

 

Zlatý střevlík

 

Zlatobýl je pravděpodobně nejjednodušší pokojová rostlina. Má lesklé listy srdčitého tvaru a stonky podobné liáně, které mohou dorůstat délky až několika centimetrů. Zlatobýl preferuje mírné až jasné světlo a mírné sucho mezi zálivkami.

 

15. Wanderer – Rostliny do ložnice 

 

Toulcovka

 

Tyto luxusně vypadající rostliny jsou překvapivě bezproblémové. Mají rády slabé až střední světlo, nejlépe však kvetou při jasnějším světle. Před zaléváním je třeba nechat půdu téměř vyschnout a každých pět let rostlinu rozdělit, aby se vytvořily nové rostliny. Jak změkčit vlasy: 5 přírodních způsobů.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button