TEAZdraví

Čaj z fíkových listů – příprava a zdravotní účinky

Čaj z fíkových listů je tak úžasný! Vyzkoušela jsem svou první várku čaje. Trochu jsem váhala, protože – kdo by si pomyslel, že tento zelený čaj bude chutnat tak úžasně. Ale chutnalo to dobře! Přidala jsem trochu cukru a chutnalo to jako máslo. Byl jsem v nebi!

Čaj z fíkových listů

 

Čaj z fíkových listů

 

Teď ho ráda piju s medem, který je mým sladidlem. Chuť je úžasná! Ale znalost zdravotních výhod mě opravdu přesvědčila.

Listy fíkovníku jsou plné vitaminů. Když pijete fíkový čaj, přijímáte všechny tyto úžasně dobré živiny. Jsou dobrým zdrojem vitaminů B1, B2 a A. Obsahují také fosfor, mangan, draslík, sodík, železo a vápník. Jak změkčit vlasy: 5 přírodních způsobů

To ale není všechno. Nejsem lékař – ale rád zkoumám věci. Fíky se používaly v lékařství, vyprávělo se o nich v lidových pověstech a dokonce se o nich píše i v Bibli. Ze všech článků, které jsem četla, jsem se dozvěděla, že pití čaje z fíkových listů pomáhá při různých zdravotních problémech. Jak sušit fíky – rady a tipy, jak na to

 

Zdravotní účinky čaje z fíkových listů

 

Zdravotní účinky čaje z fíkových listů

 

  1. 10 osob s cukrovkou 1. typu pil k snídani čaj z fíkových listů a potřeba inzulínu se snížila o 12 %.
  2. Studie na zvířatech prokázaly zlepšení celkového cholesterolu, HDL (dobrého) cholesterolu a snížení triglyceridů.
  3.  Ve starověku se čaj z fíkových listů pil při bronchitidě a dalších plicních onemocněních. Je známo, že pomáhá při suchém kašli a snižuje závažnost astmatu.
  4. Čaj z fíkových listů může pomoci zvýšit hustotu kostí
  5. Bylo také prokázáno, že snižuje vysoký krevní tlak.
  6. Může pomoci v boji proti rakovině. Studie prokázaly, že pomáhá v boji proti rakovině prsu, děložního čípku, tlustého střeva a jater.

Recept na čaj z fíkových listů

 

Recept na čaj z fíkových listů

 

Složení:

  • Fíkové listy 3 až 5 polévkových lžic
  • 2 šálky vody v hrnci
  • 1/4 šálku medu
  • 6 šálků vody pro naplnění džbánu

Potřebné předměty:

  •  malý hrnec na vaření
  • Sitko
  • Džbán na čaj

 

Postup

 

Postup

 

  1. V malém hrnci přiveďte vodu k varu.
  2. Přidejte fíkové listy.
  3. Snižte teplotu na střední/středně vysokou a nechte vařit 5 minut.
  4. Vodu sceďte do džbánu.
  5. Přidejte med
  6. Přidejte vodu
  7. Podávejte teplé nebo studené.

POZNÁMKA: V závislosti na zvolené příchuti můžete přidat více nebo méně čajových lístků. Můžete také připravit dostatečné množství na džbán nebo jen na šálek.

Pokud budete mít příležitost, vyzkoušejte čaj a dejte mi vědět, jak vám chutná!

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button