Jídlo pro silný žaludek Top 15 jídel pro silný žaludek
Jídlo pro silný žaludek Top 15 jídel . Odvážili byste se tyto pokrmy vyzkoušet ? Jídlo pro silný žaludek . Jídlo, ze kterého se vám obrátí žaludek.Pěší turistika vám umožní poznat krásy jiných míst, tradice, jazyky a dokonce i stravovací návyky. . Zde je seznam 15 nejlepších potravin, které byste měli jíst, jen když máte silný žaludek.
15. Ptačí hnízdo, Čína
Ptačí hnízdo je tradiční čínský pokrm, který se začal vařit před 400 lety. Číňané věří, že kdo tuto polévku sní, bude mít dlouhý život. V Číně je velmi vyhledávanou potravou.Ptáci si staví hnízda v tmavých jeskyních pomocí vlastních gumovitých slin. Číňané věřili, že tyto sliny spolu s Listy a další složky v hnízdě jsou bohatým zdrojem potřebných živin.Potrava pro silný žaludek.
14. Smažené kobylky po celém světě
Smažené kobylky se vyskytují v mnoha částech světa. Kobylky jsou bohatým zdrojem bílkovin. V mexických ulicích lidé smažili kobylky se studenou pastou, česnekem a limetkou.Jídlo pro silný žaludek.
13. Smažení pavouci, Kambodža
Smažení pavouci jsou atraktivním kambodžským pokrmem. Domorodci v Kambodži smaží pavouky v oleji, aniž by oddělovali části těla. K dochucení se používá směs soli, česnekové pasty a chilli papriček. Je to nejoblíbenější jídlo turistů v Kambodži.Jídlo pro silný žaludek.
12. Beondegi, Korea
Boendegi je červ, který se v Koreji prodává jako smažené jídlo. Beodengi žije uvnitř stromu, takže chutná jako dřevo.Korejci do pokrmu přidávají cukr a sójovou omáčku.Larva má vysoký obsah bílkovin a vitamínů.Jídlo pro silný žaludek.
11. Mopane, Zimbabwe
Mopani jsou červi, kteří se vyskytují ve velké části Afriky. Afričané smaží červy a považují je za součást své každodenní stravy. Tito červi obsahují třikrát více bílkovin než maso.Po usušení je lze jíst přímo nebo vařené s arašídovým máslem.Potrava pro silný žaludek.
10. Escamoles, Mexiko
Escamoles je pokrm z larev jedovatého druhu mravence, který v Mexiku klade vajíčka hluboko do kořenů agáve nebo maguey. Pochoutka má konzistenci podobnou tvarohu a chutná trochu oříškově. Obyvatelé ho běžně konzumují jako náplň do taco nebo do omelety.
9. Rocky Mountain Oysters, USA
V Americe mají také svůj vlastní gadget. Jedná se o býčí varlata, která se podávají hlavně v oblastech, kde se chová skot a kde je kastrace mladých zvířat zcela běžná. Mnoho lidí je považuje za delikatesu. Obalí se v mouce, ochutí chutí a usmaží na oleji. Obvykle se podávají jako předkrm s omáčkou. Tento masný výrobek se obvykle prodává mražený a podává se hlavně na slavnostech.
8. Sannakji, Korea
Při přípravě tohoto korejského pokrmu kuchaři usekávají chapadla živé chobotnice a dusí je v sezamovém oleji a semínkách. Upozorňujeme, že chapadla jsou stále trochu živá.
Mastné vlasy : 5 domácích prostředků
7. Hakarl, Island
Mohlo by se jednat o nejbizarnější islandský pokrm. Pochutnají si na něm pouze lidé, kteří si zvykli na jeho chuť a nepříjemný zápach. Jedná se o maso žraloka grónského, které je bez předchozí úpravy jedovaté. Konzumovat se může až po několika měsících skladování v hloubce půl metru pod zemí. Po tomto procesu se maso nakrájí na plátky a nechá se ještě několik měsíců viset a sušit. Hakarl se vždy zapíjí silnou místní pálenkou. Maso je žvýkací nebo měkké, podle toho, z které části těla žraloka pochází.
6. Balut, Filipíny
Někomu to může připomínat slavné Kinder Surprise. Překvapení však není tak milé jako hračka, která se skrývá v „kinder“. Balut jsou oplodněná vejce, která se vaří před vylíhnutím mláďat. Mohou to být slepičí nebo kachní vejce. Ve filipínské kultuře jsou téměř stejně oblíbené jako například hot dogy v Americe. Obvykle se vaří, když je plod starý 17 až 21 dní. Čím je však vejce starší, tím je plod větší a může mít již zobák, drápy, kosti a peří. Na této pochoutce si pochutnávají znalci na Filipínách nebo v Asii.
5. Shiokara, Japonsko Jídlo pro silný žaludek
Šiokara je jedním z nejúžasnějších japonských pokrmů z mořských plodů. Připravuje se z hustých vnitřních orgánů mořských živočichů, jako jsou sépie, ryby nebo chobotnice. Mezi ingredience Shiokary patří také rýže, sůl a chilli, které se fermentují více než měsíc.
Švýcarská plemena psů : 8 plemen psů
4. Witchetty Grub, Austrálie Jídlo pro silný žaludek
Witchetty grub je housenka, která se vyskytuje pouze v Austrálii. Domorodci je sbírají z kořenů stromů. Čarodějnické hlístice jsou bohaté na bílkoviny , lidé je jedí syrové i lehce tepelně upravené. Konzumace špinavých housenek nemá žádné vedlejší účinky.
3. Century Eggs, Čína Jídlo pro silný žaludek
Jedná se o konzervovaná vejce slepic, kachen a křepelek. Potravina je označena jako konzervované vejce nebo sto let staré vejce. Produkce vajec trvá několik týdnů až měsíců. Kuřecí vejce se ponoří do tekuté směsi soli, popela, jílu a nehašeného vápna, ve které se uchovávají několik měsíců, aby se solný roztok usadil ve vejcích.
2. Fugu, Japonsko Jídlo pro silný žaludek
Slavná pochoutka známá po celém světě – ryba fugu. Její konzumace se vždy označuje nikoli jako „ruská“, ale v tomto případě jako „japonská ruleta“. Ryba obsahuje smrtelnou dávku tetrodoxinu. Pouze řádně vyškolený „mistr fugu“ dokáže z ryby odstranit všechny jedovaté části tak, aby vás ryba nezabila. Ryba je prý velmi chutná a malé množství jedu může vyvolat příjemné mravenčení na jazyku.
1. Hadí víno, jihovýchodní Asie Jídlo pro silný žaludek
Vyrábí se v jihovýchodní Asii. Existují dva způsoby výroby. V prvním případě se jedovatý had vykuchá, naloží do rýžového lihu a nechá se několik měsíců na slunci. Poté se stáčí do lahví a přidává se malý had, který má však pouze vizuální efekt. Druhým způsobem je smíchání rýžového lihu s hadími tekutinami. V čínské medicíně se používá především k léčbě mužské impotence.