Zelí na pomalém varu se zázvorovým pivem recept. Vychutnejte si tento pomalý vařič se zázvorovým zelím na svátky. Díky své sladkosti a pikantnosti je ideálním doplňkem k pečené šunce.
Obsah článku:
Zelí na pomalé vaření se zázvorovým pivem recept
- Příprava:15 minut
- Vaření:6– 8 hodin.
- Obtížnost: snadná
- Podává se 6 porcí
Výživové údaje: na jednu porci
- kcal 165
- nízký obsah tuku 8g
- nasycené mastné kyseliny 4g
- sacharidy 18g
- cukry 16g
- vláknina 6g
- Bílkoviny 3g
- sůl 1,2 g
Složení
- 1 červené zelí (přibližně 1 kg), nakrájené na plátky
- 1 červená cibule nakrájená na plátky
- 2 velká jablka, každé nakrájené na šest plátků
- kousek zázvoru velikosti palce, oloupaný a jemně nastrouhaný
- 50 g másla
- 100 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
- 300 ml alkoholického zázvorového piva
- ½ lžíce světle hnědého měkkého cukru
- 2 lžičky koriandrových semínek, drcených
- 1 hvězdička anýzu
- 2 lžíce jablečného octa
Postup Zelí na pomalém varu se zázvorovým pivem
KROK 1
Zahřejte pomalý hrnec na mírném ohni. Všechny ingredience vložte do pomalého hrnce a přidejte pořádně mletý černý pepř a 1 lžičku soli. Dobře promíchejte a vařte 5 hodin.
KROK 2
Odstraňte pokličku, zapněte pomalý hrnec na nejvyšší stupeň a vařte další 1 hodinu, aby se tekutina mírně zredukovala. Ochutnejte a podávejte v nahřáté míse.