ReceptyRECEPTY

Zelí na pomalé vaření se zázvorovým pivem recept

Zelí na pomalém varu se zázvorovým pivem recept. Vychutnejte si tento pomalý vařič se zázvorovým zelím na svátky. Díky své sladkosti a pikantnosti je ideálním doplňkem k pečené šunce.

 

Zelí na pomalé vaření se zázvorovým pivem recept

 

Zelí na pomalé vaření se zázvorovým pivem recept

 

  • Příprava:15 minut
  • Vaření:6– 8 hodin.
  • Obtížnost: snadná
  • Podává se 6 porcí

Výživové údaje: na jednu porci

  • kcal 165
  • nízký obsah tuku 8g
  • nasycené mastné kyseliny 4g
  • sacharidy 18g
  • cukry 16g
  • vláknina 6g
  • Bílkoviny 3g
  • sůl 1,2 g

Složení

 

  • 1 červené zelí (přibližně 1 kg), nakrájené na plátky
  • 1 červená cibule nakrájená na plátky
  • 2 velká jablka, každé nakrájené na šest plátků
  • kousek zázvoru velikosti palce, oloupaný a jemně nastrouhaný
  • 50 g másla
  • 100 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 300 ml alkoholického zázvorového piva
  • ½ lžíce světle hnědého měkkého cukru
  • 2 lžičky koriandrových semínek, drcených
  • 1 hvězdička anýzu
  • 2 lžíce jablečného octa

Postup Zelí na pomalém varu se zázvorovým pivem

KROK 1

Zahřejte pomalý hrnec na mírném ohni. Všechny ingredience vložte do pomalého hrnce a přidejte pořádně mletý černý pepř a 1 lžičku soli. Dobře promíchejte a vařte 5 hodin.

KROK 2

Odstraňte pokličku, zapněte pomalý hrnec na nejvyšší stupeň a vařte další 1 hodinu, aby se tekutina mírně zredukovala. Ochutnejte a podávejte v nahřáté míse.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button