DOBRÉ RADY PRO VAŘENÍRecepty

Co použít místo pečicího papíru

Co použít místo pečicího papíru. Při pečení se běžně používá pečicí papír, který chrání plech před přilnavostí a usnadňuje jeho čištění. Pokud se však z ekologických nebo zdravotních důvodů chcete vyhnout používání pečicího papíru, můžete vyzkoušet několik alternativ.

Co použít místo pečicího papíru

 

Co použít místo pečicího papíru

 

Všechny tyto alternativy pečicího papíru jsou udržitelnější a ekologičtější a lze je opakovaně používat. Některé z těchto alternativ mohou navíc zlepšit kvalitu pečení.

1. Pergamenový papír

 

Pergamenový papír

 

Pergamenový papír je podobný pečicímu papíru, ale je vyroben z nebělené celulózy, a proto neobsahuje chlór. Lze jej použít ke stejným účelům jako papír na pečení, ale jeho použití je udržitelnější.

 

2. Silikonová podložka na pečení

 

Silikonová podložka na pečení je vynikající alternativou pečicího papíru. Je vyrobena z nepřilnavého materiálu a lze ji používat opakovaně. Kromě toho, že je udržitelnější a zdravější než pečicí papír, snižuje také spotřebu energie, protože dokáže rovnoměrně rozvádět teplo a udržovat rovnoměrnou teplotu.

 

3. Teflonová anitadhezní podložka

 

Teflonová anitadhezní podložka

 

Teflonová nepřilnavá podložka na pečení je podobná silikonové podložce na pečení, ale má lepší nepřilnavé vlastnosti. Je to skvělá alternativa pečicího papíru, protože snižuje potřebu tuku a umožňuje pečení bez přichycení.

 

4. Nerezový plech na pečení – co použít místo pečicího papíru

 

Nerezový plech je odolný, snadno se čistí a lze jej použít vícekrát. Při použití nerezového plechu je důležité jej předehřát, aby se jídlo nepřichytilo.

 

5. Kokosový olej

 

Pokud chcete použít nehmotnou alternativu pečicího papíru, můžete použít kokosový olej. Stačí ji nanést na plech v tenké vrstvě a pak na ní jídlo upéct. Jak připravit kokosové mléko – video , postup receptu

 

Co použít místo pečicího papíru

 

Co použít místo pečicího papíru

 

Pokud se rozhodnete použít některou z těchto alternativ, je důležité dodržovat některá základní pravidla:

 

– Před použitím nového pečicího materiálu jej dobře vyčistěte a vydezinfikujte.

 

– Pokud používáte nepřilnavý pečicí materiál, například plech z nerezové oceli, předehřejte jej, aby se jídlo nepřichytilo. Co použít místo pečicího papíru.

 

– Pokud používáte nepřilnavý pečicí materiál, jako je teflonová podložka, dbejte na dodržení maximální teploty uvedené na obalu.

 

– Pokud používáte kokosový olej, naneste ho na plech v tenké vrstvě, aby se jídlo nepřichytilo. V případě, že potřebujete více tuku, můžete použít i jiné druhy olejů. Kokosový olej , zbraň proti vypadávání vlasů

 

– Po použití pečicí materiál důkladně očistěte a uložte na suchém a tmavém místě.

 

Výběr alternativy pečicího papíru závisí na vašich preferencích a potřebách. Důležité je, že existuje spousta udržitelnějších a zdravějších alternativ, které lze použít opakovaně a zlepšit kvalitu pečených pokrmů.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button