Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Německý špic: popis, charakteristika a výchova

Německý špic, známý také jako německý špic, je plemeno psů, které je známé již po staletí. Toto plemeno pochází z Německa a používalo se jako hlídací, společenský a dokonce i lovecký pes. Byly oblíbené u královské rodiny a šlechty a jejich obliba v průběhu let neustále rostla.

 

Německý špic

 

Německý špic

 

Německý špic je malý až středně velký pes s hustou, huňatou srstí, která se vyskytuje v různých barvách. Jsou známí svou ostražitou a inteligentní povahou, díky níž se snadno cvičí a skvěle se učí novým trikům. Toto plemeno je také velmi věrné a láskyplné ke svým majitelům, což z nich dělá skvělé rodinné mazlíčky.

Pokud uvažujete o pořízení německého špice, je důležité si uvědomit, že vyžaduje pravidelnou péči o srst. Potřebují také dostatek pohybu a duševní stimulace, aby byli šťastní a zdraví. Celkově je německý špic nádherné plemeno, které jistě přinese radost a společnost do každé domácnosti.

 

Historie

 

Historie

 

Německý špic má bohatou historii, která sahá až do doby kamenné. Jeho předky jsou starobylí špicové a rašelinní psi (Canis familiaris palustris). Toto plemeno se vyvinulo v Německu a stalo se jedním z nejstarších plemen ve střední Evropě.

Od poloviny 14. století. století byl německý špic v Německu známý jako zemědělský, hlídací a vodicí pes. V tuzemsku existuje jeden německý špic s pěti varietami, v jiných částech světa jsou tyto variety uznávány jako samostatná plemena. Německá plemena psů – 8 plemen psů z Německa

Německý špic byl v minulosti velmi oblíbený a používal se k různým účelům, včetně lovu, hlídání a jako společník. V dnešní době je to stále oblíbené plemeno, které se používá hlavně jako společník a rodinný pes.

V Německu se německý špic stal národním symbolem a byl používán jako obrázek na různých výrobcích, například na porcelánových figurkách a poštovních známkách. Tento pes je stále velmi oblíbený a uznávaný po celém světě pro svou krásu a inteligenci.

 

Charakteristika

 

Charakteristika

 

Německý špic je skvělý společník a rodinný pes. Jeho povaha je hravá, milá a aktivní. Je to pes, který se rychle přizpůsobí bytu i většímu domu. Německý špic je velmi věrný a oddaný svému majiteli. Mini psi plemen – 18 mini plemen psů

 

Příroda

Německý špic je velmi inteligentní a rychle se učí. Má vrozenou nedůvěru k cizím lidem, což z něj dělá vynikajícího strážce. Brechot okamžitě zaznamená i sebemenší zvuk. Nemá ani toulavé sklony, ani příliš vyvinutý lovecký instinkt. Německý špic může být úspěšný i v různých psích sportech. Nejlepší psi, plemena psů pro začínající majitele

 

Vzhled Německý špic

Německý špic má kohoutkovou výšku od 20 cm do 49 cm. Má špičatou hlavu a středně velké vztyčené uši. Oči jsou tmavé a oválné. Jeho ocas je dlouhý a kudrnatý a nese ho na zádech. Jeho srst je hustá a huňatá. Existuje několik barevných variant srsti, například černá, hnědá, bílá, oranžová, černá, modrá, čokoládová, červená, strakatá, bílá a krémová.

 

Barva srsti

Barva srsti německého špice se může lišit v závislosti na tom, jakou variantu tohoto plemene máte. Barva srsti se tedy může lišit od černé, hnědé, bílé až po oranžovou, modrou, čokoládovou, červenou a strakatou.

 

Velikosti

Německý špic se vyrábí v několika velikostech, například velký, střední, malý a trpasličí. Výška kohoutku může být od 20 cm do 49 cm. Pes do bytu : 15 nejlepších plemen do bytu

 

Zdraví

Německý špic je známý svou odolností a zdravím. Toto plemeno je relativně zdravé a jeho průměrná délka života je 12 až 16 let. Jako u každého psa se však i u německého špice mohou objevit některé zdravotní problémy.

Jedním z nejčastějších problémů německého špice je luxace čéšky. Tento stav může být velmi bolestivý a může způsobit trvalé poškození kloubu. Je důležité, aby majitel pravidelně sledoval stav kloubů svého psa a v případě jakéhokoli podezření na problémy se poradil s veterinárním lékařem.

Protože je německý špic poměrně malý pes, může mít problémy se zuby. Majitelé by měli dbát na zubní hygienu svého psa a pravidelně mu čistit zuby, aby předešli vzniku zubního kamene a dalším zubním problémům.

Celkově lze říci, že německý špic je zdravé plemeno a majitelé by se neměli příliš obávat o zdraví svého psa. Jako u každého zvířete je však důležité pečovat o něj s láskou a pozorností a v případě jakýchkoli zdravotních problémů se poradit se zkušeným veterinářem.

 

Výchova a péče o německého špice

 

Výchova a péče o německého špice

 

Německý špic je velmi inteligentní a učenlivý pes, který potřebuje pravidelný a důsledný výcvik. Nejlepší volbou je výcvik založený na pozitivních metodách, proložený zábavnými hrami a dalšími lákavými aktivitami. Právě tato forma výchovy se nejlépe uplatní u veselého hrotu. Výcvik by měl probíhat postupně a systematicky, aby pes postupně zvládal obtížnější úkoly.

Německý špic potřebuje pravidelnou péči. Srst se neupravuje, takže majitelé nemusí podstupovat nákladné návštěvy psích salónů. Srst však vyžaduje pravidelné kartáčování a česání, aby si zachovala svou krásu a zdraví. Špicové mají samočistící srst, která téměř nevyžaduje koupání. Koupání by se mělo provádět pouze v nezbytných případech.

Důležitou součástí péče o německého špice je pravidelná zdravotní kontrola. Špicové jsou náchylní k určitým zdravotním problémům, jako jsou oční, kožní a kloubní problémy. Proto je důležité pravidelně kontrolovat zdravotní stav psa u veterináře a včas řešit případné problémy.

Německý špic je velmi aktivní pes, který potřebuje pravidelný pohyb a dostatek prostoru k pohybu. Proto je důležité poskytnout mu dostatek času na procházky a hry, aby bylo šťastné a zdravé. Pokud pes nemá dostatek pohybu, může být neklidný a destruktivní.

Celkově je německý špic zdatný vesničan a jako takový není příliš náročný na péči. Při dostatečném výcviku a péči může být skvělým společníkem pro celou rodinu.

 

Aktivity a sporty Německý špic

 

Aktivity a sporty Německý špic

 

Německý špic je velmi živý a aktivní pes, který rád tráví čas venku. Je to skvělý společník pro majitele, kteří se rádi věnují různým psím aktivitám a sportům.

 

Pohyb

Německý špic potřebuje dostatek pohybu a aktivity, aby byl zdravý a šťastný. Je to pes, který rád běhá, skáče a hraje si. Majitelé by měli svého psa pravidelně venčit a nechat ho běhat a hrát si na volném prostranství.

 

Sport

Německý špic může být úspěšný i v různých psích sportech. Je to velmi inteligentní plemeno, které se rychle učí a má rádo výzvy. Mezi oblíbené psí sporty, které se hodí pro německého špice, patří:

  • Agility: Německý špic je velmi hbitý a rychlý pes, který může být v této disciplíně velmi dobrý.
  • Coursing: tento sport je vhodný pro psy s vysokou rychlostí a vytrvalostí. Německý špic se může účastnit závodů, kde běží za mechanickým králíkem.
  • Dogdancing: jedná se o disciplínu, při které se majitel a pes učí různé tance a choreografie. Německý špic má velký smysl pro rytmus a mohl by se stát skvělým tanečníkem.

 

Výcvik německých špiců

Německý špic je velmi inteligentní a učenlivý pes, který se rád učí novým věcem. Je to skvělý společník pro majitele, kteří se chtějí věnovat klasickému výcviku. Německý špic se rychle naučí základní poslušnost a zvládne i složitější triky. Šampon na vlasy

Celkově je německý špic skvělým společníkem pro majitele, kteří mají rádi psí aktivity a sporty. Je to velmi aktivní a inteligentní pes, který si rád hraje a učí se novým věcem.

 

Různé

 

Německý špic je plemeno psa s různými možnostmi využití. Může být vynikajícím hledačem, protože má přirozený lovecký instinkt a je velmi inteligentní. Jeho schopnost varovat před nebezpečím z něj dělá skvělý alarm.

V současné době je mnoho německých špiců v útulcích. Pokud hledáte psa k adopci, německý špic může být skvělou volbou. Tito psi jsou velmi věrní a mají skvělou povahu.

Německý špic je plemenem uznaným v různých kynologických organizacích včetně AKC, ANKC, FCI a USA. Jejich barva a velikost se může lišit v závislosti na poddruhu.

Je důležité si uvědomit, že německý špic má tendenci k dlouhověkosti. Majitelé by měli být připraveni na to, že s nimi tento pes bude žít mnoho let, a měli by se o něj dobře starat.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button