Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Volpino pes: charakteristika plemene

Volpino, známý také jako italský špic, je malé a živé plemeno psa. Toto plemeno pochází z Itálie, má bohatou historii a kdysi bylo oblíbené mezi šlechtici. Navzdory své malé velikosti je volpino sebevědomý a odvážný pes, který je skvělým společníkem.

 

Volpino

 

Volpino

 

Původ plemene sahá až do starověku, kde se používalo jako hlídací a lovecký pes. Později se rozšířil mezi italskou aristokracií v období renesance a objevil se i ve slavných uměleckých dílech umělců, jako byli Vittore Carpaccio a Michelangelo. Dnes je toto plemeno známé svou přátelskou a věrnou povahou, díky níž je oblíbeným rodinným mazlíčkem.

Jako malý pes vyžaduje Volpino pravidelný pohyb a duševní stimulaci, aby byl šťastný a zdravý. Důležité je také zajistit správný výcvik a socializaci od útlého věku, aby se předešlo případným problémům s chováním. Celkově je volpino okouzlující a přítulné plemeno, které je skvělým doplňkem každé domácnosti.

 

Plemeno

 

Plemeno

 

Volpino je malý a elegantní pes pocházející z Itálie. Tento pes je známý svou veselou a energickou povahou, což z něj dělá skvělého společníka pro rodiny s dětmi nebo starší lidi.

 

Historie

 

Historie

 

Volpino pochází z Itálie, kde byl kdysi oblíbeným plemenem mezi italskou šlechtou. Tento pes byl dokonce zobrazen na mnoha italských obrazech, včetně děl slavného malíře Vittore Carpaccia. Dokonce i Michelangelo měl své vlastní volpino. Italská plemena psů : TOP 15 psů z Itálie

 

Struktura těla Volpino

Volpino je malý a dobře stavěný pes. Má klenutý hřbet a krátký, silný krk. Má krátké a silné nohy, oválné a dobře zakřivené tlapky. Jeho hlava je malá a zakulacená, s výrazným čenichem a velkýma ušima.

 

Velikost a hmotnost Volpino

 

Velikost a hmotnost Volpino

 

Volpino je malý pes, který může vážit 4 až 5 kg. Její výška se pohybuje od 26 do 30 cm.

 

Pokrývka a barva vlasů

Pes Volpino má krásnou srst, která je měkká a hedvábná na dotek. Jeho srst se skládá z jemné podsady a hrubé vrchní srsti. Barva jeho srsti může být bílá, krémová, červená nebo oranžová. Šampon na hnojení vlasů

Celkově je volpino skvělým společníkem pro rodiny, které hledají malého, veselého a energického psa. Jeho krásná srst a malý vzrůst z něj dělají jedinečného a krásného psa, který vás jistě potěší.

 

Povaha a temperament Volpino

 

Povaha a temperament Volpino

 

Volpský pes je známý svou přátelskou a láskyplnou povahou. Je to velmi společenský pes, který dobře vychází s ostatními domácími zvířaty a dětmi. Tento pes má vynikající schopnost přizpůsobit se různým situacím a prostředím. Má energickou a hravou povahu, takže je skvělým společníkem pro lidi, kteří mají rádi aktivní životní styl.

 

S dětmi a jinými domácími zvířaty

Pes Volpino je velmi přátelský a milý k dětem. Je to skvělý společník pro rodiny, protože dobře vychází s malými dětmi a dokáže s nimi trpělivě trávit čas. Tento pes je také velmi přátelský k ostatním domácím zvířatům a často se s nimi spřátelí.

 

Hravost

Volpský pes je známý svou hravostí a zvědavostí. Má spoustu energie a potřebuje hodně pohybu. Proto je důležité, aby se denně procházel a měl přístup k dostatku pohybu. Díky své hravosti je skvělým společníkem pro lidi, kteří mají rádi aktivní životní styl.

 

Energie Volpino

Pes Volpino má spoustu energie a je velmi aktivní. Jeho povaha je velmi živá a energická, což z něj dělá skvělého společníka pro lidi, kteří mají rádi aktivní životní styl. Jeho energie je důležitá i pro jeho zdraví, protože potřebuje dostatek pohybu a pohybu.

Celkově je volpino skvělým společníkem pro lidi, kteří mají rádi aktivní životní styl a potřebují přátelského a hravého společníka. Jeho přátelská a laskavá povaha z něj dělá skvělého společníka pro rodiny s dětmi a dalšími domácími zvířaty. Díky své energii a hravosti je skvělým společníkem pro lidi, kteří mají rádi aktivní životní styl a potřebují společníka, který je bude motivovat k pohybu.

 

Školení a vzdělávání Volpino

Důležitou součástí péče o tato zvířata je výcvik a výchova psů plemene Volpino. Psi plemene volpino jsou inteligentní a mají tendenci být poslušní, což z nich dělá skvělé kandidáty na výcvik. V této části se podíváme na některé oblasti výcviku, které jsou pro volpské psy důležité.

 

Poslušnost

Klíčovou oblastí výcviku psů Volpino je poslušnost. Tato zvířata bývají učenlivá a dají se poměrně snadno vycvičit. Výcvik poslušnosti zahrnuje výuku základních povelů, jako je sedni, lehni, stůj, pojď sem atd. Tyto povely musí být psovi jasné a musí je plnit bez zaváhání.

 

Agility

Agility je sport, který spočívá v překonávání překážek na čas. Psi plemene volpino jsou poměrně rychlí a obratní, což z nich dělá skvělé kandidáty pro výcvik agility. Výcvik agility spočívá v tom, že se pes učí překonávat různé překážky, jako jsou tunely, skoky, slalom a další. Tento trénink pomáhá psům zlepšit koordinaci a rychlost.

 

Rallye

Rallye je sport, který spočívá v překonávání různých překážek a plnění různých úkolů na základě povelů. Rallye trénink zahrnuje učení psa různým povelům a jejich plnění na základě různých úkolů. Tento výcvik pomáhá psům zlepšit koordinaci, poslušnost a rychlou reakci.

Všechny tyto oblasti výcviku jsou důležité pro výchovu a výcvik psů plemene Volpino. Díky své inteligenci a sklonu k poslušnosti jsou tato zvířata skvělými kandidáty na výcvik a mohou se stát skvělými společníky svých majitelů.

 

Zdraví a péče

Volpino je zdravé plemeno, které se může dožít až 16 let. Aby se váš pes cítil dobře a byl zdravý, je důležité mu poskytnout správnou péči. V této části se dozvíte více o tom, jak se starat o své Volpino.

 

Dieta

Správná výživa je pro zdraví vašeho psa klíčová. Pro společnost Volpina je důležité vybírat kvalitní krmivo s vysokým obsahem bílkovin a nízkým obsahem tuku. Je také důležité, aby krmivo bylo přizpůsobeno věku, velikosti a aktivitě psa.

Kromě suchého krmiva můžete psa krmit také masem, zeleninou a ovocem. Je však důležité dbát na to, aby byl váš pes vždy dostatečně hydratovaný.

 

Cvičení

Volpský pes je aktivní plemeno, které potřebuje dostatek pohybu. Je důležité poskytnout mu dostatek příležitostí k pohybu a hře. Můžete s ním chodit na procházky, běhat s ním nebo ho učit novým kouskům.

Je však důležité dbát na to, abyste nezatěžovali jeho klouby a aby byl pohyb přizpůsoben jeho věku a zdravotnímu stavu.

 

Péče o srst Volpino

Volpský pes má dlouhou a hustou srst, která vyžaduje pravidelnou péči. Je důležité ji alespoň jednou týdně pročesat a odstranit z ní zbytky umělých vláken a prachu.

Kromě toho je důležité pravidelně kontrolovat uši a oči psa a odstraňovat z nich nečistoty a zbytky.

 

Zdravotní problémy

Volpino je zdravé plemeno, ale může trpět některými zdravotními problémy. Mezi nejčastější patří dysplazie kyčelních kloubů a oční problémy.

Je důležité pravidelně navštěvovat veterináře a sledovat zdravotní stav psa. V případě jakýchkoli problémů je důležité okamžitě vyhledat odbornou pomoc.

Obecně platí, že při dostatečné péči a pravidelných návštěvách veterináře můžete svého volpina udržet zdravého a šťastného.

 

Význam a úloha

 

Jako hlídací pes

Volpino je malý, ale energický pes, který se může osvědčit jako výborný hlídač. Jeho bystré smysly a pohotovost mu umožňují být vynikajícím strážcem. Jeho hlas je hlasitý, což znamená, že může své majitele upozornit na přítomnost cizích lidí nebo nebezpečí. Díky těmto vlastnostem je volpin skvělým psem pro rodiny, které hledají věrného a ochranitelského psa.

 

Na farmách

Volpino se v minulosti používalo také na farmách. Jeho úkolem bylo hlídat domácnost a zvířata před zloději a dravou zvěří. Jeho malá velikost mu umožňovala pohybovat se ve stísněných prostorách a jeho bystré smysly mu pomáhaly odhalit každé nebezpečí. Dnes už se Volpino na farmách příliš nepoužívá, ale stále může být výborným společníkem pro lidi, kteří se zajímají o život na venkově.

Obecně je volpino vynikajícím společníkem pro rodiny s dětmi a pro lidi, kteří hledají věrného a ochranitelského psa. Díky svým malým rozměrům a mírné povaze je skvělým společníkem pro starší lidi nebo pro lidi, kteří žijí v menších bytech či kondominiích. Jeho energická povaha z něj dělá skvělého společníka pro lidi, kteří rádi aktivně sportují a chtějí psa, který je bude doprovázet při všech dobrodružstvích.

 

Reprodukce

Volpino je obvykle menší plemeno, které se rozmnožuje pohlavně. Samice mohou mít až dva vrhy ročně, přičemž každý vrh má 1 až 5 mláďat. Štěňata se vyvíjejí v děloze feny 63 dní.

Vrcholy

Při chovu psů plemene volpino je třeba mít na paměti, že každý vrh se může lišit počtem a zdravotním stavem štěňat. Některé feny mohou mít problémy s březostí nebo porodem, proto je důležité dbát na jejich zdraví a dobře se o ně starat.

Velikost vrhu může být ovlivněna řadou faktorů, včetně věku samice a samce, jejich zdravotního stavu a genetiky. Je důležité zajistit, aby fena měla během březosti dostatek vitamínů a minerálů a aby byla v dobré fyzické kondici. Otec štěňat by měl být samozřejmě také zdravý a v dobré kondici.

Shrnutí: Volpino se rozmnožuje pohlavně a může mít až dva vrhy ročně. Velikost vrhu může být ovlivněna řadou faktorů, včetně zdravotního stavu a genetiky rodičů. Je důležité pečovat o zdraví a kondici samice a samce během těhotenství a porodu.

 

Registrace a certifikace

Když si majitel pořizuje psa plemene volpino, musí se ujistit, že je jeho nový společník řádně registrován a certifikován. V této části se budeme zabývat těmito důležitými kroky a poskytneme informace o různých organizacích, které jsou oprávněny vydávat osvědčení a registrační dokumenty.

 

FCI

Mezinárodní kynologická federace (FCI) je největší organizací zabývající se chovem plemenných psů. FCI uznává volpinu jako samostatné plemeno a má specifické požadavky na registraci a certifikaci. Majitelé psů plemene Volpino musí získat certifikát FCI, aby mohli soutěžit na mezinárodní úrovni. FCI také stanovuje standardy pro plemeno a kritéria pro posuzování psů na výstavách.

 

AKC

Americký chovatelský klub (AKC) uznává volpinu jako vzácné plemeno. Majitelé psů plemene Volpino mohou získat registraci a certifikaci AKC a soutěžit v různých kategoriích, například v obedience a agility. AKC také poskytuje informace o výcviku a vývoji plemene.

 

ENCI

Italský kynologický svaz (ENCI) je oficiální organizací, která se zabývá záležitostmi týkajícími se plemene volpino. ENCI stanovuje standardy pro plemeno a poskytuje informace o výcviku, vývoji a zdravotní péči. Majitelé psů plemene Volpino musí získat registraci a certifikaci ENCI, aby se mohli účastnit výstav a získávat tituly.

Obecně jsou pro majitele psů plemene volpino důležité registrační a certifikační dokumenty, aby se ujistili, že jejich nový společník je zdravý a má specifické vlastnosti pro dané plemeno. Majitelé psů plemene Volpino by měli tyto doklady získat od renomovaných organizací, které jsou oprávněny je vydávat.

 

Srovnání s jinými plemeny

 

Volpino Italiano vs Pomeranian

 

Volpino Italiano a pomeranian jsou dvě malá plemena psů, která mají mnoho společného. Obě plemena jsou mazlivá, inteligentní a hravá. Existují však mezi nimi určité rozdíly, které stojí za zmínku.

Jedním z hlavních rozdílů mezi volpino italiano a pomeranianem je jejich velikost. Zatímco pomeraniáni jsou obecně menší a váží 1,9 až 3,5 kg, volpino italiano může vážit až 5 kg. Díky tomu je Volpino Italiano o něco větší a robustnější než pomeranian.

Dalším rozdílem mezi oběma plemeny je jejich srst. Pomeranian má hustou, huňatou dvojitou srst, která vyžaduje pravidelnou péči, zatímco volpino Italiano má krátkou, hustou srst, která se snadněji udržuje. Kromě toho je srst volpino italiana k dispozici v širší škále barev než u pomeranianů.

Co se týče temperamentu, obě plemena jsou přátelská a hravá, ale volpino italiano je známý tím, že je zdrženlivější a samostatnější než pomeranian. To znamená, že Volpino Italiano může být vhodnější pro rodiny se staršími dětmi nebo pro dospělé, kteří se mohou psovi věnovat a věnovat mu dostatek pohybu.

 

Volpino Italiano vs Německý špic

 

Italský volpino a německý špic jsou dvě plemena psů špicovitého typu, která pocházejí z Evropy. Přestože mají obě plemena některé společné rysy, existují mezi nimi i výrazné rozdíly.

Jedním z hlavních rozdílů mezi italským volpíkem a německým špicem je jejich velikost. Německý špic je větší plemeno, váží 7 až 11 kg, zatímco italský volpino váží obvykle 4 až 5 kg. To znamená, že německý špic je vhodnější pro rodiny s větším obytným prostorem a aktivnějším životním stylem.

Dalším rozdílem mezi oběma plemeny je jejich srst. Německý špic má hustou, huňatou dvojitou srst, která vyžaduje pravidelnou péči, zatímco italský volpino má krátkou, hustou srst, která se snadněji udržuje. Kromě toho se srst německého špice vyrábí v širší škále barev než srst italského volpina.

Obě plemena jsou inteligentní a láskyplná, ale německý špic je známý tím, že je zdrženlivější a samostatnější než italský volpino. To znamená, že německý špic může být vhodnější pro rodiny s většími dětmi nebo pro dospělé, kteří mohou psovi věnovat dostatek pozornosti a pohybu.

 

Zajímavosti

Italský volpino je plemeno psa, které se vyznačuje malou velikostí a živou a temperamentní povahou. Přestože se jedná o vzácné plemeno, získává si srdce mnoha majitelů psů.

Tento pes je známý svou láskou k hračkám. Rád si hraje, a proto je třeba mu poskytnout dostatek hraček, aby se nenudil. Návštěvy parku a pravidelné procházky jsou pro něj skvělým zdrojem zábavy a pohybu.

Volpino bývá hlasitý, protože se často používá jako hlídací pes. Pokud není správně zvednutý, může se stát, že bude často reagovat na okolní zvuky.

Italské plemeno volpino má zajímavou historii. Jeho předky jsou špicové evropští, kteří se v Evropě objevili již v době bronzové. V Itálii se však vyvinul ve dvě odlišná plemena – florentský volpino a italský volpino.

Italský volpino má výraznou hlavu, která je v porovnání s jeho tělem poměrně velká. Jeho povaha je veselá a živá, ale zároveň je to věrný a oddaný společník. Tento pes je vhodný do rodin s dětmi a staršími lidmi, protože je velmi mazlivý a nekonfliktní.

V současné době je toto plemeno na pokraji vyhynutí, protože je velmi vzácné a obtížně chovatelné. Pokud se však rozhodnete pro toto plemeno, určitě nebudete zklamáni. Italský volpino je vynikající společník a věrný přítel, který vám bude dělat radost každý den.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button