HMYZKuriozity z živočišné říše

Brachypelma Smithi: Chov a péče

Brachypelma smithi. Pokud se zajímáte o chov tarantulí, měli byste zvážit chov druhu Brachypelma smithi. Tento druh tarantule, který je známý také pod názvem mexický tarbík červený, je mezi chovateli a milovníky zvířat jedním z nejoblíbenějších druhů tarantulí. Brachypelma smithi patří do čeledi terafosidů a pochází z Tichého oceánu.

Brachypelma smithi

Brachypelma smithi

 

Tento druh tarantule je terestrický, což znamená, že se pohybuje po zemi, a je známý svou klidnou povahou. Brachypelma smithi je na trhu poměrně snadno dostupná a je ideální volbou pro začátečníky v chovu tarantulí. Pokud se rozhodnete tarantuli chovat, musíte se naučit, jak o ni správně pečovat, aby byla zdravá a spokojená.

Historie a klasifikace

Historie a klasifikace

 

Historie Brachypelma smithi

Brachypelma smithi je druh pavouka z čeledi Theraphosidae, který byl poprvé vědecky popsán v roce 1897 arachnologem F. O. P. Cambridge. Původně byl znám jako Eurypelma smithi a byl pojmenován podle H. H. Smitha, který ji získal z oblasti Dos Arroyos v mexickém státě Guerrero. Později byl tento druh přejmenován na Brachypelma smithi.

V současnosti existuje několik synonym tohoto druhu, včetně Brachypelmides smithi, Eurypelma annitha a Mygale emilia. V roce 2017 byla tato tarantule zařazena na seznam CITES, což znamená, že je chráněna před nelegálním obchodem.

Klasifikace a typy

Brachypelma smithi patří do podčeledi Theraphosinae a rodu Brachypelma. Rod Brachypelma zahrnuje přibližně 20 druhů, z nichž většina je endemická pro Mexiko. Tento rod je známý svými barevnými variacemi a je oblíbený mezi chovateli tarantulí. Největší pavouci světa – Top 10 největších pavouků

Brachypelma smithi je jedním z nejznámějších druhů rodu Brachypelma. Tento druh se vyskytuje v mexickém státě Guerrero a je oblíbený mezi chovateli tarantulí díky svému výraznému zbarvení. Existuje několik dalších mexických druhů, které jsou podobné Brachypelma smithi, včetně Brachypelma annitha, Tliltocatl sabulosum a Tliltocatl vagans.

V současné době probíhá systematická revize rodu Brachypelma, která může vést ke změně klasifikace některých druhů. Výzkum čárových kódů DNA ukázal, že některé druhy, které byly považovány za samostatné druhy, mohou být ve skutečnosti jen barevnými variantami jiných druhů.

Celkově je Brachypelma smithi jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších druhů tarantulí mezi chovateli a milovníky zvířat. Birdman – Chov a péče o Brachypelma smithi

Péče o Brachypelma smithi

Péče o Brachypelma smithi

 

Chov v teráriu b smithi

Brachypelma smithi je druh pavouka, kterého lze snadno chovat v teráriu. Vhodné terárium by mělo mít rozměry alespoň 30x30x30 cm, ale pro dospělého pavouka by mělo být terárium větší. Terárium by mělo být vybaveno úkrytem, kam se pavouk může schovat. Pavouk má rád suché prostředí, takže půda by měla být suchá a ne příliš vlhká. Pavouk se může zahrabat i do země, proto byste měli mít v teráriu dostatek zeminy, abyste mohli vytvořit hluboké díry.

Výživa a krmení

Brachypelma smithi se živí hmyzem. Pavouka můžete krmit cvrčky, kobylkami, moly a dalším krmným hmyzem. Pavouka je třeba krmit jednou týdně a dávat mu tolik potravy, kolik dokáže sníst za 30 minut. Je důležité, aby potrava byla dostatečně malá a pavouk ji mohl bez problémů sníst.

Zdraví a bezpečnost b smithi

Brachypelma smithi je zdravý druh pavouka, který jen zřídka onemocní. Je však důležité dbát na to, aby bylo terárium čisté a suché. Pavouk také potřebuje dostatek vody, proto byste měli mít v teráriu misku s vodou. Pavouk tedy není nebezpečný pro člověka, ale může být ohrožen jinými živočichy. Pavouk se může bránit i jedem, proto je třeba být při manipulaci s ním opatrný.

Toto je základní péče o Brachypelma smithi. Tento druh pavouka je skvělým domácím mazlíčkem pro chovatele pavouků a milovníky zvířat. Kde žije tarantule: Pátrání po exotických pavoucích

Brachypelma smithi v přírodě

 

Brachypelma smithi v přírodě

 

Přírodní prostředí b smithi

B smithi. Brachypelma smithi, známý také jako mexický pavouk červenonohý, je druh pavouka z čeledi sklípkanů, který se vyskytuje v Mexiku. Tento druh pavouka obývá především suché a teplé oblasti, jako jsou lesy na pobřeží Tichého oceánu, kde se vyskytuje v blízkosti řek a potoků. V přírodě se tento pavouk ukrývá v norách nebo pod úlomky kůry.

Predátoři a kořist

Brachypelma smithi je suchozemský druh pavouka, který se živí především hmyzem, ale také menšími živočichy. Mezi jeho predátory patří hadi, draví ptáci a další zvířata. Brachypelma smithi se brání tím, že vyčesává a uvolňuje obranné chloupky, které mohou útočníkovi podráždit kůži, dýchací cesty a oči.

Reprodukce b smithi

Brachypelma smithi je druh pavouka, který se rozmnožuje pohlavně. Samec musí po vyhledání samice zaujmout její taneční fantazii, aby ji následně oplodnil. Samice Brachypelma smithi klade vajíčka do kokonů, které pak chrání a pečuje o ně. Po vylíhnutí se mladí pavouci živí prvními larvami a později přejdou na hmyzí stravu. 10 nejohroženějších druhů hmyzu na světě

Brachypelma smithi je v současnosti ohroženým druhem a patří mezi kriticky ohrožené druhy sklípkanů. Jeho populace klesá v důsledku ničení jeho přirozeného prostředí a nelegálního obchodu s těmito pavouky.

Ochrana a zachování

Ochrana a zachování

 

Brachypelma smithi je druh pavouka zařazený na seznam CITES (Úmluva o mezinárodním obchodu s ohroženými druhy volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin), protože je ohrožen v důsledku nezákonného odchytu a obchodu. Je to mexický druh a patří mezi ohrožené tarantule.

Vzhledem k tomu, že Brachypelma smithi je ohroženým druhem, je důležité věnovat péči jeho chovu a péči o něj, aby nedošlo k ohrožení jeho životního prostředí a aby se zabránilo nelegálnímu obchodu. Pro chovatele je důležité, aby se tímto druhem zabývali s ohledem na jeho status ohrožení.

Mezinárodní svaz ochrany přírody (IUCN) navíc provedl studii, která ukázala, že mnoho druhů tarantulí je ohroženo a některé mohou být dokonce na pokraji vyhynutí. Proto je důležité, abychom se snažili tyto druhy a jejich životní prostředí chránit. Šampon na vlasy

V posledních letech byly objeveny nové rody tarantulí, které dříve nebylo možné odlišit od jiných druhů. Tyto nové rody byly objeveny v Mexiku, kde se vyskytuje i Brachypelma smithi. To nám ukazuje, že o těchto druzích a jejich prostředí je stále co objevovat.

Brachypelma smithi je zařazena na seznam ohrožených druhů, proto je důležité, abychom se snažili co nejlépe chránit její stanoviště a zabránit nelegálnímu odchytu a obchodu s ní. Jedná se o důležitý krok k ochraně této a dalších ohrožených tarantulí.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button