PLEMENA PSŮ SKUPINYPsi

10 psích plemen, která vypadají jako vlci

Plemeno psa, které vypadá jako vlk. Vlci patří k úžasně mystickým zvířatům přírody. Vypadají roztomile, stejně jako každý domestikovaný pes, ale s vlky se opravdu nedá moc přátelit. Měli jste velké štěstí, pokud jste ho zahlédli v reálu, a pokud ho náhodou uvidíte, určitě jich kolem bude celá smečka!

Psí plemena vypadající jako vlk

Lidé jsou k vlkům přitahováni z mnoha důvodů. Možná je to útěchou, kterou jim poskytuje jejich vzhled (příslušnost k psí rodině), poctou jejich původním kořenům nebo zcela opačnou stránkou toho, že jsou krvežíznivými tvory. Ať tak či onak, když někdo spatří vlka, má tendenci buď utéct ve strachu o svůj život, nebo zůstat poblíž a obdivovat jeho krásu.

plemeno psa, které vypadá jako vlk.

 

Pravého vlka se vám sice ochočit nepodaří, ale tito psi jsou další nejlepší možností. Ve skutečnosti existuje poměrně hodně plemen, která se podobají vlkům, některá jsou vyšlechtěna speciálně pro svůj vlčí vzhled, zatímco jiná přirozeně vypadají jako vlci.

10. Utonagan –

plemeno psa, které vypadá jako vlk.

 

Utonaganský pes


Utonagan, pes selektivně vyšlechtěný do podoby vlka, pochází ze Spojeného království. Tomuto psovi se přezdívá „Duch vlka“. Relativně zdravé plemeno s průměrnou délkou života kolem 15 let, dosahující výšky až 70 cm a hmotnosti 40 kg . Jsou přátelští a trpěliví, což se při výcviku hodí! 5 věcí, které byste měli vědět o mužské plešatosti

9. Kanadský eskymák

8.Kanadský eskymák


Kanadský eskymák, známý také jako kanadský husky, je plemeno, na které se budete muset dvakrát podívat ! Předpokládá se, že toto plemeno bylo vyšlechtěno vlky, což mu dalo vlčí vzhled. Toto plemeno psů vyžaduje dostatek pohybu a prostoru k běhání, protože se jedná o plemeno, které se dříve používalo k jízdě na saních.

Jsou velmi přátelští a hraví , ale v dnešní době velmi vzácní. Jejich průměrná délka života je asi 12 let, mohou dorůstat výšky až 70 cm a váhy 40 kg.

8. Samojed –

plemeno psa vypadá jako vlk

Samojedský pes


Samojed měří 50-60 cm a váží 23-30 kg. Typickým znakem je dlouhá, sněhově bílá srst a usměvavá tvář. Zejména u psů tvoří srst bohatý límec, který rámuje hlavu a dodává samojedům ušlechtilý vzhled. U fen je srst obecně méně bohatá, kratší a jemnější. Samojed : Charakteristika plemene

7. Sibiřský husky

Sibiřský husky


Toto plemeno bylo vyšlechtěno na Sibiři k tahání saní, což znamená, že stejně jako ostatní uvedení saňoví psi vyžadují hodně prostoru a pohybu, aby vyhovovali svým potřebám!

Pokud nejsou uspokojeny jejich fyzické potřeby, uchylují se tito psi často k hloubení děr, aby se dostali ze zahrady a našli si podnět. Jsou o něco menší , měří až 58 cm a váží 30 kg. Velká plemena psů

6. Aljašský malamut

6.Aljašský malamut


Aljašský malamut je největší a nejsilnější z tažných psů a tomu odpovídá i jeho vzhled: malamut má kompaktní postavu s hlubokým hrudníkem a silnými rameny, které mu umožňují tahat těžká břemena. Uši jsou poměrně malé a trojúhelníkovité, oči jsou mandlového tvaru a většinou hnědé. Ocas se nosí vzpřímený a mírně zahnutý podél hřbetu. Srst, která ji chrání před chladem, se skládá z olejové podsady a krycí srsti, která je na ramenou a krku o něco delší. Barva srsti je obvykle světle šedá až černá s bílými znaky. Aljašský malamut: popis plemene

Hlavu malamuta obvykle zdobí typická kresba připomínající masku nebo kápi. V ideálním případě má pes symetrickou kresbu podle standardu. Povoleny jsou také plné bílé vzorky. Aljašský malamut je opravdu mohutný pes: samci dosahují výšky asi 63 cm , samice 58 cm. Váží mezi 34 a 38 kilogramy.

Plemeno psa vypadá jako vlk

5. Kugsha

Kugsha pes plemeno psa jako vlk


Kugsha, známý také jako indický malamut, se nápadně podobá skutečnému vlkovi, protože je to pravý kříženec vlka. Vzhledem k tomu, že byli domestikováni teprve nedávno, mají svou povahou pravděpodobně blíže k vlkovi než ostatní plemena na tomto seznamu. Jinými slovy, jsou to velcí predátoři, mají tendenci být destruktivní a nejsou nejlepším psem, pokud máte malé děti!

4. Tamaskan

Tamaskánské plemeno psa podobné vlkovi
Tamaskan, který pochází z Finska, je jedním z plemen vyšlechtěných speciálně tak, aby vypadal jako skutečný vlk, jako například severský Inuit! Jedná se o relativně nové plemeno, které bylo vyšlechtěno v roce 2006, takže o něm není mnoho známo, včetně délky života.

Mohou vážit až 40 kg a bývají to společenští a inteligentní psi. Jsou stále poměrně vzácné a na celém světě je jich registrováno méně než 1 000!

Plemeno psa vypadá jako vlk

3. Severní Inuité (Severní inuitský pes)

3.Northern Inuit (Severní Inuitský pes) plemeno psa podobné vlkovi


Severní Inuit je novější plemeno psa vyšlechtěné ve Velké Británii, které vzniklo kombinací inuitských plemen s německými ovčáky, aljašskými malamuty a sibiřskými husky. Tito psi bývají velmi přátelští a touží po pozornosti. V dospělosti mohou vážit více než 35 kg a měřit až 77 cm.

Plemeno psa vypadá jako vlk

2. Saarloos wolfdog

2.Saarloos vlkodav plemeno psa jako vlk


Chov současných saarlooských vlčáků zahájil Leenert Saarloos († 1969) v první polovině 20. století. století, kdy se základem chovu stal německý ovčák Gerard van der Fransenum a vlčice jménem Fleur, původně chovaná v rotterdamské zoo. První vrh se narodil na jaře 1936, ale všechna štěňata zemřela na psinku. Fleur měla několik dalších vrhů, ale protože Saarloos tvrdohlavě odolával očkování proti psince, mnoho štěňat uhynulo. Nakonec získal 28 psů, kříženců psa a vlka, které postupně selektoval a dále křížil. Jeho cílem bylo vyšlechtit vyvážené plemeno, vhodné například jako pomocník pro nevidomé. Lovecký pes

Stavba těla saarloského vlčáka se podobá stavbě těla vlka: je vyvážená, má dobré osvalení celého těla a poměrně dlouhé končetiny. Výška v kohoutku se u samců pohybuje mezi 65 a 75 cm, u samic mezi 60 a 70 cm. Hmotnost není standardní, ale pohybuje se kolem 38 kg u dospělého jedince (u samic méně). Zbarvení je většinou vlkošedé, od světlejších odstínů po tmavší. Vyskytuje se také krémové a hnědé zbarvení a dva hnědí jedinci se při páření nesmí křížit. Saarloos Wolfdog: původ, vlastnosti a charakteristika

1. Československý vlčák

1. československý vlčák plemeno psa jako vlk
Pokud je v názvu „vlk“, musí se podobat vlkovi! Energický československý vlčák, který váží přibližně 35 kg a měří 70 cm, má rozhodně vzhled a energii skutečného vlka!Protože má v krvi německého ovčáka, zdědil po něm i dobrou povahu. Československý vlčák – kříženec vlka a německého ovčáka

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button