KočkyPLAMENY KOČEK

Největší kočky : 10 největších plemen koček

Největší kočky : 10 největších kočičích plemen . Mnoho velkých plemen koček je milujícím společníkem pro každého člena rodiny. V závislosti na vašem životním stylu byste chtěli, aby vaše kočka seděla a odpočívala s vámi, nebo aby byla schopna držet krok s každým vaším dobrodružstvím. Než se dostaneme k 10 největším plemenům koček, měli jsme pro vás několik otázek a odpovědí.

 

Jak poznám, že je moje kočka dospělá?
Počkejte do jejích prvních narozenin. Kočka dosáhne plné velikosti po devíti až dvanácti měsících.

Mají větší kočky také větší tlapky?
Ne, velikost tlapek kotěte neurčuje, jak velké bude v pozdějším věku. Dlouhosrsté kočky však mohou mít větší tlapky, protože jsou celé osrstěné.

A co „nedomestikované kočky“?
Na tomto seznamu máme dvě nedomestikované kočky, Savannah Cat a Chausie. Přestože jsou obvykle energické a hravé, panují kolem nich kontroverze.Mnoho lidí se staví proti chovu nedomestikovaných koček kvůli obavám o bezpečnost veřejnosti a dobré životní podmínky zvířat.

 

Největší kočky

 

S ohledem na to všechno se dozvíme něco více o 10 největších plemenech koček .

 

1.Mainská mývalí kočka

1.Mainská mývalí kočka Největší kočky na světě . Podívejte se na 10 největších plemen koček na světě . Tyto kočky jsou skutečné Největší kočky . Největší kočka

Váží až 16 kg.
O těchto kočkách se říká, že jsou to „psi kočičího světa“, jsou přátelské k rodině, mimořádně inteligentní a hravé. Ačkoli je to zábava pro celou rodinu, existují určité zdravotní problémy. To zahrnuje vyšší riziko onemocnění ledvin, dysplazie kyčelních kloubů a hypertrofické kardiomyopatie. 

2. Savanská kočka

 

2. Kočka savanová Největší kočky na světě . Podívejte se na 10 největších plemen koček na světě . Tyto kočky jsou skutečné největší kočky. Největší kočka

Váží až 14 kg.
Kočka savanová je pravděpodobně nejfotogeničtější kočkou na seznamu, vypadá téměř jako kříženec leoparda a tygra. Je to jedna z jejich pozitivních vlastností, stejně jako to, že jsou inteligentní a energičtí. Protože se jedná o nedomestikované plemeno, mohou se u nich stále projevovat agresivní a divoké sklony.

3. Sibiřská kočka

 

3. Sibiřská kočka Největší kočky na světě . Podívejte se na 10 největších plemen koček na světě . Tyto kočky jsou skutečné největší kočky. Největší kočka

Váží až 13 kg
Sibiřské kočky jsou velmi hravé, nevyžadují mnoho péče, vycházejí s dětmi a ostatními domácími zvířaty, milují pobyt venku. Ačkoli nevýhod není mnoho, vězte, že byste měli investovat do výkonného vysavače, protože z nich často vypadávají dlouhé vlasy.

 

4. Norská lesní kočka

 

4. Norská lesní kočka Největší kočky na světě . Podívejte se na 10 největších plemen koček na světě . Tyto kočky jsou skutečné největší kočky. Největší kočka

Váží až 10 kg.
Další možností pro rodiny je norská lesní kočka. Toto plemeno je známé tím, že je zdravé, silné a láskyplné. Jsou přátelští, věrní a venkovní. Jsou však náchylné k problémům s ledvinami a vyžadují pravidelnou péči.Největší kočky na světě.

5. Ragdoll

 

5. Ragdoll Největší kočky na světě. Podívejte se na 10 největších plemen koček na světě. Tyto kočky jsou skutečné největší kočky. Největší kočka

Váží až 9 kg.
Kočky plemene Ragdoll toho skrývají mnohem více, než se na první pohled zdá. Jsou přítulní a hraví a děti je prostě milují. Nehledě na to, že jsou také tiché a učenlivé, takže můžete být klidní po celý den. A přestože jsou díky svým očím tak jedineční, mohou jim také bránit v dobrém vidění a někteří z nich trpí částečnou slepotou.

6. Ragamuffin

 

6. Ragamuffin Největší kočky na světě. Podívejte se na 10 největších plemen koček na světě. Tyto kočky jsou skutečné největší kočky. Největší kočka

Váží až 9 kg.
Je o nich známo, že milují všechny členy rodiny, ale dokážou také nadělat nepořádek. Připravte se na časté čištění kvůli jejich vylučování. Stejně jako my lidé jsou i tyto kočky mnohem šťastnější, když jsou ve společnosti ostatních.

7. Chausie

 

7. Chausie

Váží až 7 kg.
Milovníci outdoorových aktivit, našli jsme pro vás kočku. Chaussia se k vám připojí na otevřené cestě a jsou inteligentní a atletické. Tyto nedomestikované kočky mají spoustu energie, což může vést k asertivnějšímu nebo agresivnějšímu chování, když se cítí vystrašené nebo frustrované.

 

Největší plemena koček

viz také

Tři nejstarší plemena koček na světě

8. Britská krátkosrstá kočka

 

8. Britská krátkosrstá kočka

Váží v průměru 6 až 8 kg.
Pokud nechcete běhat s čauši, zvažte relaxaci s britským krátkosrstým ohařem. Toto plemeno je klidné a velmi nenáročné.Hodí se pro pracující jedince, protože nevyžaduje mnoho pozornosti. Přesto se doporučuje, aby majitelé pracujících koček měli dvě koťata, která si budou dělat společnost. Pokud je strava vaší kočky kontrolována, bude v pořádku, ale má tendenci přibírat na váze. A jedna rada zní: zůstaňte u mazlení, protože nemají rádi, když je někdo nosí na rukou.

9. Turecká dodávka

 

9. Turecká dodávka

Váží v průměru 4 až 6 kg.
Turecký van se velmi dobře snáší s lidmi.Mají hravou, silnou povahu a dokážou být velmi hraví.Co se týče zdravotních problémů, mají genovou abnormalitu, která je činí náchylnými k hluchotě. Stejně jako mainské mývalí kočky jsou ohroženy hypertrofickou kardiomyopatií.

10. Americký bobtail

 

10. Americký bobtail

 

Váží 3 až 7 kg.
Pokud hledáte kočku, která se chová jako pes, zvažte možnost pořídit si domů amerického bobtaila. Rádi hrají hry, jsou velmi přizpůsobiví a milující. Všimněte si, že jsou náchylní k dysplazii kyčelních kloubů a někteří se rodí bez ocasu.

 

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button