Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Jorkšírský teriér – plemeno psa , nejoblíbenější pes do bytu

Jorkšírský teriér je jedním z nejmenších teriérů a je také na seznamu nejmenších psů na světě. Jorkšírský teriér je víceméně okrasný pes a milující člen rodiny. Mohou být trochu agresivnější a ostřejší, protože jsou to přece jen teriéři. Vyžadují větší péči o srst ( pravidelné koupání a kartáčování ). Také je vynikající

bytový pes – 10 nejlepších psích plemen

pro byt . Potřebuje každodenní procházky.

 

Jorkšírský teriér

 

Je hodný k dětem i starším lidem. Vždy se přizpůsobí rodině. Štěňata se shánějí těžko, ale s rostoucím počtem se to zlepšuje. Jsou inteligentní, dobře vycvičení a poslušní. Kromě toho je to výborný pes k dětem, protože je může vzít i na procházku a s tak malým psem si dobře poradí .

Plemeno jorkšírský teriér

 

Plemeno jorkšírský teriér

 

Původ : Anglie
Průměrná délka života: 13 až 16 let
Srst : dlouhá, rovná, jemná jako hedvábí, lesklá.
Zbarvení srsti: od týlního hrbolku ke kořeni ocasu ocelově modré, ostatní části těla pálené.
Výška: asi 20 cm
Hmotnost: až 3,25 kg

Historie jorkšírského teriéra

 

Historie jorkšírského teriéra

Jorkšírský teriér pochází z hrabství Yorkshire v severní Anglii. V polovině 19. století. století přicházeli do Yorkshiru za prací dělníci ze Skotska a přivezli s sebou několik různých druhů teriérů. Chovu jorkšírských teriérů „se v podstatě věnovali lidé – většinou dělníci v továrnách na bavlnu a vlnu. Jorkšírský teriér pochází z plemen teriérů, konkrétně z paisley teriéra , maltézského psíka a dalších neznámých plemen.

 

Hypoalergenní srst 

 

Štěně

Jemná, rovná a hedvábná srst  jorkšírského teriéra je často označována jako hypoalergenní . V porovnání s mnoha jinými psími plemeny , jorkšírský teriér tolik neleze. Chlupy ztrácejí pouze při koupání nebo kartáčování, a to v malém množství. Říká se, že jorkšírskému teriérovi vypadává srst pouze tehdy, když je kartáčován nebo stříhán, nebo se říká, že nevypadává vůbec . Ačkoli ani jedno z těchto tvrzení neodpovídá tomu, co o psí srsti vědí biologové, veterináři a specialisté na alergie, „myslí si, že v srsti jorkšírů a jiných plemen psů skutečně existují rozdíly.

Mastné vlasy : 5 domácích prostředků . 

 

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button