PÉČE O PSYPsi

Srst psa – zdravá a lesklá : 10 způsobů péče o srst vašeho psa

Zdravá a lesklá srst : 10 způsobů péče o srst vašeho psa . Důležitou povinností každého majitele psa je udržovat ho zdravého a šťastného.To znamená dopřát mu dostatek pohybu, krmit ho zdravou stravou, hrát si s ním a cvičit ho a nakonec dbát na jeho hygienu. Zdravotní stav psa poznáte pouhým pohledem na jeho srst – měla by být lesklá a čistá . Připravili jsme pro vás 10 způsobů, jak udržet srst vašeho čtyřnohého společníka v co nejlepší kondici.

 

1. Pravidelné koupání – srst psa

 

koupě psa

Neříkáme, že máte svého psa koupat každý den. Jak často psa koupat ? Psi se koupou různě , záleží na plemeni , typu srsti , zda pes žije uvnitř nebo venku a hlavně majitel by měl umět posoudit stav srsti svého společníka . Iniciátory toho, že pes potřebuje vykoupat, jsou zápach nebo špinavá srst , případně časté drbání v důsledku parazitů . Používejte kvalitní .
šampony pro psy
.

 

2. Péče o psy – psí srst

 

Kartáčování psa

Bez ohledu na typ srsti vašeho psa byste ho měli kartáčovat každých několik dní. Při česání se odstraní stará srst , srst psa se zbaví nečistot a dlouhá srst se rozplete.

Vhodný kartáč

udrží srst vašeho psa vždy v té nejlepší kondici.

Příznaky blech u psů a jak se jich zbavit

3. Krmivo pro psy – psí chlupy

Klíčovou složkou pro zdravou a lesklou srst je

výživná strava

. Pečlivě si přečtěte složení

granule

( strava také ovlivňuje délku života vašeho zvířete). Pro zdravou a lesklou srst přidejte do jídla jednu čajovou lžičku.

rostlinného oleje

nebo občas dejte psovi syrové vejce , díky tomu bude srst vašeho psa lesklá.

 

4. Dopřejte svému psovi zdravé pamlsky

Alespoň jednou za čas byste měli psovi dát zdravý pamlsek v podobě zeleniny ( např. mrkve ). Jsou prospěšné pro zdraví vašeho psa. Zdravý pes – zdravá srst .

 

Roboran H pro psy Černá a bílá

Roboran H pro psy Černá a bílá

 

5. Chraňte svého psa před parazity

Blechy a klíšťata dráždí kůži vašeho psa, takže se neustále škrábe a kouše. Existuje již mnoho účinných metod boje proti parazitům.

  • šampon proti parazitům


  • antiparazitní obojek

    ( Dodává se ve 3 velikostech ( malí , střední a velcí psi , nedoporučujeme ho , protože jsme viděli více psů , kteří když ho měli , byli vždy jaksi tupí , zřejmě jim vůně obojků nedělá dobře ).
  • vodka proti parazitům
  • Sprej proti parazitům
  • No, v první řadě musíte odstranit způsob, jakým se paraziti k vašemu psovi dostali, co se týče klíšťat, tam toho moc nezmůžete, pes potřebuje venčit a stejně jako vy můžete mít klíště, může ho mít i váš pes. Ale co se týče blech , poté, co psa vykoupete, vyčistěte jeho brloh, dále se snažte omezit jeho kontakt s jinými toulavými psy a kočkami.
  • Blechy u psa: jak je identifikovat a hubit

 

6. Použijte
kokosový olej

 

kokosový olej



Kokosový olej

kromě toho, že přispívá ke zdraví vašeho psa, vyživuje jeho srst. Jednou denně můžete psovi přidat do krmiva jednu čajovou lžičku kokosového oleje. Nebo mu jím navlhčete srst ( můžete ho olejem několik minut masírovat ) nebo přidejte pár kapek do šamponu. V zimě je

kokosový olej

je také dobrým ochráncem tlapek více informací

ZDE

.

 

7. Zkuste ovesnou koupel – psí chlupy

 

Zdravá a lesklá srst 10 způsobů péče o srst vašeho psa

Ovesné vločky mohou zklidnit kůži vašeho psa a udržet srst lesklou. Jsou levné a vhodné zejména pro psy, kteří se škrábou kvůli alergiím. Taková koupel zklidňuje a zmírňuje svědění .

 

Canvit Biotin Maxi pro psy 500g nový

Lesklá srst, přirozená obnova srsti a zdravá pokožka

 

Canvit Biotin Maxi pro psy 500g nový

8. Přidání omega mastných kyselin do stravy vašeho psa

 

Pro srst psa jsou prospěšné jak omega-3, tak omega-6 mastné kyseliny. Omega-6 pomáhá v boji proti infekcím, zatímco omega-3 může zlepšit náladu vašeho psa a zmírnit bolest při artritidě. Nezapomeňte, že oba léky by měly být podávány čerstvé, aby byly účinné. S doplňky stravy to však nepřehánějte, protože byste mohli psovi narušit žaludek.

Omega-3 a Omega-6 naleznete ZDE

. Přečtěte si také :

10 krmiv a doplňků, které mohou pomoci psům s bolestivou artritidou

 

9. Použití bylinných doplňků

 

Zdravá a lesklá srst 10 způsobů péče o srst vašeho psa



Bylinné doplňky

, může zjemnit srst vašeho psa a zlepšit zdraví jeho kůže. O správném dávkování pro vašeho psa se poraďte se svým veterinárním lékařem.

 

10. Poraďte se se svým veterinářem

Pokud si všimnete, že se váš pes často škrábe, může to znamenat, že má alergii. Poraďte se s veterinářem o správné léčbě, protože každý pes je jiný a je dobré vědět, co je příčinou .

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button