SLAVNÉ OSOBNOSTISport

Hokejista Slavkovský – vše o něm

Slavkovský, Juraj Slavkovský je slovenský profesionální hokejový útočník hrající za tým TPS ve finské Liize.

 

Hokejista Slavkovsky

 

Hokejista Slavkovsky

 

Narodil se v Košicích, jeho matka Gabriela Slavkovská je bývalá reprezentantka v plavání a odchovankyně HC Košice. Do dorosteneckého věku hrál za Košice, poté odešel do Rakouska, kde hrál za Red Bull Academy, a do České republiky, kde hrál za Mountfield HK. V 15 letech přestoupil do finského klubu TPS Turku.

V srpnu 2021 debutoval v prvním týmu TPS Turku v SM-League. V této sezóně dosáhl v dresu klubu velkého úspěchu, když se probojoval do play-off finské ligy.

Je považován za hokejový talent a v draftu NHL v roce 2022 by měl být vybrán vysoko.

 

V seniorské reprezentaci debutoval na mistrovství světa 2021, kde reprezentoval Slovensko a stal se nejmladším slovenským zástupcem na seniorském šampionátu v historii. Slováci v NHL : 10 nejlepších slovenských hráčů v historii NHL

Spolu se Šimonem Němcem byl Slavkovský jedním ze dvou sedmnáctiletých hokejistů, kteří mohli reprezentovat Slovensko na zimních olympijských hrách 2022, přičemž Slavkovský byl nejmladším hráčem na turnaji. Slavkovský vstřelil oba góly Slovenska v úvodním zápase proti Finsku a stal se prvním sedmnáctiletým hráčem, který skóroval na zimních olympijských hrách v mužském turnaji od roku 1984, kdy skóroval Eddie Olczyk. Po zisku bronzové medaile byl vyhlášen nejproduktivnějším hráčem zimních olympijských her 2022. Celkem 7 bodů (7+0)

 

Juraj Slavkovský

 

Juraj Slavkovský

Státní příslušnost –  Slovensko
Narození – 30. březen 2004 (18 let), Košice, Slovensko
Pozice – útočník
Střelba – levá ruka
Juraj Slavkovský Výška a váha – 192 cm, 99 kg
Tým – TPS Turku
Bývalé týmy – HC Košice U16, U18, EC Red Bull Salzburg U18, Mountfield HK U16, U18
Aktivní činnost – 2021 – současnost ,
Nejlepší slovenský hokejista : 10 slovenských hokejistů

 

Juraj Slavkovský Výška a váha

 

Juraj Slavkovský je novou vycházející hvězdou slovenského hokeje. Je to mladý a zkušený hráč, hokejista, který se stal hnací silou Slovenska na olympijských hrách, a věříme, že na Světovém poháru v hokeji 2022 toho ukáže ještě mnohem víc. Mastné vlasy : 5 domácích prostředků.  Hokejista Slavkovský – Věříme, že se ve své kariéře zařadí mezi elitu jako Hossa, Chára, Gáborík a další šikovní slovenští hokejisté.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button