Jak dlouho vařit kukuřici – způsoby vaření
Jak dlouho vařit kukuřici? Kukuřice je oblíbená zelenina, která se často podává jako příloha nebo se jí samotná. Pokud však není správně uvařená, může být tvrdá a nepříjemná k jídlu. Proto je důležité znát správnou dobu vaření kukuřice, abyste dosáhli dokonalé chuti a konzistence. V následujícím článku vám poskytnu jednoduchý návod na dobu vaření kukuřice, abyste mohli tento oblíbený pokrm bez problémů připravit.
Obsah článku:
Příprava kukuřice před vařením
Před samotným vařením kukuřice je třeba provést několik přípravných kroků. Z kukuřice odstraňte vnější listy a odřízněte stonek. Jak dlouho vařit kukuřici. Poté kukuřici opláchněte pod tekoucí vodou, abyste odstranili veškeré nečistoty. Během přípravy si můžete připravit hrnec s vodou, ve které se bude kukuřice vařit.
Doba vaření čerstvé kukuřice – Jak dlouho vařit kukuřici?
Pokud máte čerstvou kukuřici, doba vaření závisí na její zralosti. Červená kukuřice se obecně vaří rychleji než bílá. Zde je uvedena doporučená doba vaření čerstvé kukuřice:
– Bílá kukuřice: Vařte ji 6 až 8 minut.
– Červená kukuřice: Vařte ji 4 až 6 minut.
Doba vaření mražené kukuřice
Pokud používáte mraženou kukuřici, může se doba vaření lišit od doby vaření čerstvé kukuřice. Pro mraženou kukuřici platí následující doporučené doby vaření:
- Celá mražená kukuřičná zrna: Vařte je 5 až 7 minut.
- Kukuřice v chřestu: Vařte ji 3 až 5 minut.
- Plešatění a jak mu čelit , Vypadávání vlasů u mužů
Jak zjistit, zda je kukuřice uvařená
Jak dlouho vařit kukuřici? Zda je kukuřice dostatečně uvařená a připravená ke konzumaci, můžete zjistit několika jednoduchými způsoby:
1. Vidlicový test. Pokud vidlička pronikne do zrna bez většího odporu a kukuřice je měkká, je pravděpodobně uvařená.
2. Test jádra. Pokud je zrno měkké a snadno se žvýká, je kukuřice hotová. Pokud je zrno tvrdé nebo nepříjemné k jídlu, nechte ho ještě několik minut povařit. Jak vařit kukuřici – 6 způsobů vaření kukuřice
3. Vizuální test. Pokud se listy snadno oddělují a kukuřice má intenzivní žlutou barvu (nebo barvu v závislosti na druhu kukuřice), je pravděpodobné, že je uvařená. Pokud se listy špatně oddělují a kukuřice vypadá nezralá, je třeba ji vařit ještě déle.
Doba vaření v tlakovém hrnci – Jak dlouho vařit kukuřici
Pokud máte tlakový hrnec, můžete k přípravě kukuřice využít jeho rychlé vaření. V tomto případě se doba vaření liší od běžného vaření. V tlakovém hrnci můžete kukuřici přivést k varu a vařit ji 2 až 4 minuty.
Správné skladování vařené kukuřice
Po uvaření kukuřice je důležité ji správně skladovat, aby zůstala čerstvá a chutná. Pokud máte v plánu kukuřici ihned sníst, vyjměte ji z hrnce a nechte ji trochu vychladnout. Pak ji můžete podávat s máslem, solí a dalšími přísadami podle chuti.
Pokud nemáte v plánu kukuřici ihned spotřebovat, můžete ji uskladnit v chladničce. Kukuřici zbavte klasu, zabalte ji a uložte do neprůhledné nádoby nebo nádoby s průhledným víkem. Uchovávejte ji v chladničce a spotřebujte ji za 1 až 2 dny. Po uplynutí této doby ztrácí kukuřice svou čerstvost a chuť.
Tipy a triky pro vaření kukuřice – Jak dlouho vařit kukuřici?
- Chcete-li obohatit chuť kukuřice, můžete ji uvařit v osolené vodě nebo do vody přidat několik lžic cukru.
- Pokud chcete zkrátit dobu vaření kukuřice, můžete ji nejprve nastrouhat a poté uvařit. Strouhanka se uvaří rychleji a kukuřice bude mít jemnější konzistenci.
- Pokud máte rádi grilovanou kukuřici, můžete ji vařit kratší dobu (3 až 5 minut) a poté ji na několik minut položit na gril, aby získala dobrou grilovanou chuť.
Závěr
Vaření kukuřice je jednoduchý proces, který vyžaduje správný čas pro dosažení dokonalé chuti a konzistence. Díky těmto jednoduchým tipům a průvodci dobou vaření kukuřice byste měli být schopni připravit lahodnou kukuřici bez problémů. Nezapomeňte dodržet doporučené časy a vyzkoušejte kukuřici, abyste zjistili její správnou konzistenci. Nyní si můžete vychutnat čerstvou a křupavou kukuřici, kdykoli budete chtít.