DOBRÉ RADY PRO VAŘENÍRecepty

Jak vařit kukuřici – 6 způsobů vaření kukuřice

Jak vařit kukuřici? Jak uvařit kukuřici na klasu (6 způsobů!) Naučte se vařit kukuřici na 6 různých způsobů! Mikrovlnná trouba, vaření, vaření v páře, vaření pod tlakem, pečení v troubě a grilování jsou různé způsoby, jak proměnit zrna ve sladké a jemné kousky.

Jak vařit kukuřici

 

Jak vařit kukuřici

 

Čerstvé klasy kukuřice cukrové jsou základní zeleninou, na které si pochutnáváme po celý rok, ale největší oblibu mají v teplých letních měsících. Není divu, že se při vaření a grilování vždy objeví. Není také překvapením, že je oblíbenou přílohou. Získáte výhody zeleniny s chutí dezertu!

 

Kukuřici můžete připravit v mikrovlnné troubě, na sporáku, v instantním hrnci, péct v troubě i na grilu. Největší otázkou je, kdy oloupat kůži a hedvábí, před nebo po vaření? Brzy to zjistíte!

 

Jak vařit kukuřici?

 

Jak vařit kukuřici

Vařením se surové škroby a pektin v buněčných stěnách rostlin promění ve šťavnaté, sladké a křupavé kousky. Ideální vnitřní teplota pro kukuřici je 66 až 77 ºC. Toho lze dosáhnout různými technikami vaření.

 

Způsob přípravy záleží na tom, co je nejvhodnější, kolik osob bude obsluhováno a jaký chuťový profil je požadován. Jak vařit kukuřici. Grilování a pečení v troubě jsou nejpraktičtější způsoby, jak nasytit větší počet lidí, a zároveň jim dodají nejvíce chuti. Mikrovlnná trouba, vaření v páře, vaření a vaření pod tlakem poskytují podobnou strukturu, díky níž jsou zrna kyprá a šťavnatá. Bez ohledu na to, jak se vám to líbí, mám pro vás techniku, kterou si musíte osvojit.

 

Kukuřice vařená v mikrovlnné troubě

 

Kukuřice vařená v mikrovlnné troubě

 

  • Neoloupanou kukuřici položte na misku vhodnou do mikrovlnné trouby.
  • Vařte 4 minuty, v případě potřeby přidejte, dokud zrna nezměknou.
  • Před odstraněním slupky a hedvábí nechte kukuřici 5 minut vychladnout.

 

Vařená kukuřice

 

Vařená kukuřice

 

  • Naplňte velký hrnec takovým množstvím vody, aby byla kukuřice pokryta.
  • Přiveďte ji k varu.
  • Oloupejte kukuřici.
  • Vhoďte kukuřici do vroucí vody, přikryjte ji a snižte teplotu na střední.
  • Kukuřici vařte, dokud zrna nezměknou (6 až 8 minut).

 

Kukuřice vařená v páře – Jak vařit kukuřici

 

Kukuřice vařená v páře

 

  • Nalijte vodu do hrnce tak, aby nestoupala nad parní koš.
  • Do hrnce vložte napařovací koš a poté kukuřici. Jak vařit kukuřici.
  • Hrnec přikryjte a zahřívejte na prudkém ohni, dokud se horká voda nezačne vařit v páře.
  • Kukuřici vařte, dokud zrna nezměknou, asi 4 až 6 minut.

Kukuřice vařená v rychlovarné konvici

 

Kukuřice vařená v rychlovarné konvici

 

  • Oloupejte kukuřici.
  • Do tlakového hrnce nalijte vodu a položte na něj talíř.
  • Vložte kukuřici do hrnce a položte dvě na sebe.
  • Vařte při vysokém tlaku po dobu 2 minut.
  • Rychle uvolněte tlak.
  • Opatrně sejměte víko a ihned podávejte.

 

2. Kukuřice pečená v troubě

 

Kukuřice pečená v troubě

 

  • Předehřejte troubu na 190 °C.
  • Oloupejte kukuřici. Jak vařit kukuřici.
  • Každý kukuřičný klas položte na kus fólie.
  • Do středu každé z nich dejte máslo, posypte solí a pepřem.
  • Pevně je zabalte a pečte přímo na mřížce trouby máslem nahoru.
  • Vařte, dokud zrna nezměknou, přibližně 30 minut.
  • Před otevřením nechte kukuřici alespoň 5 minut vychladnout.

Grilovaná kukuřice

 

Grilovaná kukuřice

 

  • Předehřejte gril na vysokou teplotu 400 až 450 °C.
  • Kukuřici oloupejte, nebo chcete-li, odstraňte z ní hedvábí a ponechte jednu vrstvu slupky.
  • Kukuřici potřete olivovým olejem a posypte solí.
  • Grilujte a přiklopte, grilujte 8 až 12 minut, přičemž kukuřici každé 2 až 3 minuty otočte, aby se opekla z každé strany.

Kde koupit kukuřici – Jak vařit kukuřici

 

Kde koupit kukuřici

 

Čerstvá kukuřice chutná nejsladčeji hned po sklizni, proto ji kupujte pokud možno na místě nebo na farmářském trhu. Hledejte kukuřici s pevnou vnější zelenou slupkou, která není vysušená a má hodně hedvábí. Podívejte se trochu na špičku klasu, abyste zjistili, zda je zrno pevné a baculaté. Jak vařit rýži – Nejchutnější rýže , Vaření rýže

Hedvábí by mělo mít také uzavřenou vlhkost. Pokud v kůži uvidíte drobné dírky, vyhněte se jim, jsou od červů! Neodlupujte však všechny slupky. Když kukuřice vyschne, přírodní cukry se začnou měnit na škrob a nemají tak dobrou chuť. Jak vařit kukuřici.

 

Jak skladovat kukuřici? – Jak vařit kukuřici

 

Jak skladovat kukuřici

Kukuřici skladujte v lednici ve slupce. Ujistěte se, že je pevně zabalená v plastovém sáčku, suchý vzduch je jejím nepřítelem. Pokud zrna vyschnou, získají škrobovou chuť. Pokud chcete jít ještě dál, můžete uši zabalit do vlhkých papírových utěrek a poté je vložit do plastového sáčku, aby zůstaly vlhké. Kukuřičné klasy snězte do 3 dnů.

 

Jak připravujete kukuřici?

 

Jak připravujete kukuřici

V závislosti na způsobu vaření kukuřice jednoduše sloupněte slupku a odstraňte hedvábí. Pokud kukuřici pečete v troubě nebo grilujete, omyjte ji a osušte. Při metodách, jako je pečení v mikrovlnné troubě nebo grilování, můžete kukuřičnou slupku ponechat. Někteří lidé rádi loupou kůži a odstraňují hedvábí, jiní ji nechávají neporušenou, záleží na volbě kuchaře.

Výživová hodnota kukuřice – Chci vědět, jak vařit kukuřici

 

Výživová hodnota kukuřice

Podle databáze složení potravin obsahuje 1 střední kus kukuřice (102 g) tyto živiny:

  • 90 kalorií
  • 3 gramy bílkovin
  • 1 gram tuku
  • 19 gramů sacharidů
  • 5 gramů cukru
  • 1 gram vlákniny
  • 180 miligramů draslíku
  • 3,6 miligramů vitaminu C

Zdravotní přínosy kukuřice –  Jak vařit kukuřici?

 

Zdravotní přínosy kukuřice

Kukuřičná zrna neboli Zea mays jsou nízkotučná, vláknitá a představují komplexní sacharid s vysokým obsahem škrobu. Pokud se konzumuje přímo z klasu, je zdrojem trvalé energie a výživových hodnot. Jedna porce je pozoruhodná obsahem draslíku, hořčíku a vitaminu C.
Rostliny pro snížení hladiny cukru – Co jíst při cukrovce

Žluté barvivo obsahuje antioxidanty lutein, který je prospěšný pro zdraví očí, a zeaxantin, který je prospěšný pro zdraví pokožky. Obsahuje větší množství nerozpustné vlákniny než vlákniny rozpustné, která je prospěšná pro trávení. Pokud je to možné, snažte se kupovat bio kukuřici, abyste získali co nejvýživnější plodinu.

Jaké je využití kukuřice?

 

Jaké je použití kukuřice

 

  • Kukuřici na grilování připravte jako elotes (mexickou pouliční kukuřici).
  • Připravte si mexický kukuřičný salát
  • Přidejte ji do zeleninového salátu
    Mastné vlasy : 5 domácích prostředků
  • Vmíchejte ji do těsta na kukuřičný chléb.
  • Vmíchejte ji do květákové kukuřičné polévky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button