ReceptyRECEPTY

Nakládané červené zelí – recept

Nakládané červené zelí. Tato nakládaná zelenina se hodí jako pestrá příloha k sýrům nebo masu, lze ji také zavařit a darovat.

 

Nakládané červené zelí

 

Nakládané červené zelí - recept

 

 

Výživové hodnoty: na jednu porci

  • kcal 66
  • tuk 0,3 g
  • nasycené mastné kyseliny 0g
  • sacharidy 15g
  • cukry 15g
  • vláknina 0,4 g
  • protein 0,4 g
  • nízký obsah soli 0,7 g

Složení

  • 500 g červeného zelí, jemně nakrájeného
  • 140 g hrubé mořské soli
  • 500 ml jablečného octa
  • 200 ml červeného vína
  • 400 g krystalového cukru
  • 2 lžičky černého pepře
  • 6 bobkových listů
  • 2 lžíce žlutého hořčičného semínka
  • Jak připravit červené zelí – 10 nejlepších receptů

Postup – Nakládané červené zelí

KROK 1

Nakrájené zelí vložte do cedníku nad dřezem a posypte solí. Nechte je 2 až 3 hodiny odstát, poté je slijte a smyjte sůl. Osušte je čistým hadříkem.

 

KROK 2

Ocet, víno, cukr, zrnka pepře a bobkové listy dejte do velkého širokého hrnce a vařte, dokud se tekutina nezredukuje asi na polovinu. Odstavte na 10 minut, aby se vyluhoval.

 

KROK 3

Sceďte přes jemné síto do džbánu nebo mísy a vyhoďte zrnka pepře a bobkové listy. Zelí a hořčičná semínka vložte do velké mísy a zalijte je scezenou tekutinou. Nalijte zelí a nakládací tekutinu do sterilovaných sklenic a uzavřete je. V lednici vydrží měsíc.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button