Pivo , Pivko , Pivečko
Pivo . Vše o pivu , původ piva , historie piva , nejlepší piva na světě :
Země původu: Mezopotámie
Rok vytvoření : 4. tisíciletí př. n. l.
Obsah alkoholu 4 až 5 % (může být i vyšší)
Pití: konzumuje se čistý nebo s nealkoholickými či alkoholickými nápoji.
Obsah článku:
Vždy existuje způsob, jak pivo
Pivo
Pivo je alkoholický nápoj, který původně vznikl z odpadu při vaření středověké kulinářské speciality zvané ječná kaše.
Dnes je to ječmenná kaše známá jako mlátička. Mláto je prostě škoda, protože Kryštof Kolumbus přivezl Slovákům brambory, a tak se zaměřili na bryndzové halušky. A je to také typický a snadno sehnatelný alkohol (nejen) v Československu.
Zajímavá fakta o pivu
- je tekutina, která spojuje lidi (v některých případech „zvířata“) různých ras, věku, přesvědčení, vzhledu, dokonce i politických názorů. Kromě mohamedánů, protože ti nepijí pivo a pak jsou zbytečně agresivní.
- Jediná skupina lidí, kterou nedokáže stmelit ani pivo, jsou fotbaloví fanoušci dvou různých klubů.
- také mu říkali miláčku nebo zázraku.
- je také nejlepším přítelem člověka, nejoblíbenějším způsobem zábavy a také tzv. „metla lidstva“
- je spolu s fotbalem základem kultury fotbalových fanoušků.
- Když dojíte jednu, chcete další
- „Pijte, pijte!“
- Nikdo nikdy nevedl válku kvůli pivu nebo alkoholu.
- chutná zejména mužům, protože má stejné pH jako bobule.
- V nejlepších egyptských letoviscích si můžete koupit napodobeninu piva.
- Viz také :
Typy osob na chatě
Pivní základ
K výrobě piva potřebujeme základní suroviny, které jsou volně dostupné v přírodě i v hypermarketech. Těmito surovinami jsou:
- Obilí, voda, chmel a kvasnice.
- Kromě toho se do piva v různém množství přidává láska, dobro, radost, prosperita, optimismus, moudrost a úsměv.
Nejdůležitější ingrediencí pro dobré pivo je velká sklenice, které říkáme „khrigel“!
Zajímavé však je, že jeho požití má často přesně opačný účinek, a to: nenávist, zlo, neštěstí, újmu (fyzickou, duševní nebo majetkovou), pesimismus, hloupost a zvracení. Ať už pijete pivo kdekoli, v hospodě nebo doma, vždy má stejně blahodárný vliv na tělo jako na mysl.
Pivo a vitamíny
Pivo obsahuje mnoho vitamínů a dalších látek, které mají při umírněné konzumaci příznivý vliv na lidský organismus. Obsah minerálních látek v pivu je významný; kromě draslíku a sodíku, které jsou v pivu zastoupeny v příznivém poměru, obsahuje také chlorid, vápník, kyanid, fosfor, hořčík a křemík. Z vitaminů obsažených v pivu jsou nejdůležitější vitaminy skupiny B – thiamin, riboflavin, pyridoxin, niacin a kyselina listová.
Je známo, že pivo v doporučeném množství blahodárně působí na masáž ledvin, a proto se ledviny cítí dobře. Všechny složky a vitamíny jsou v pivu tak řídké, že je tak akorát, když si dáte asi deset piv denně. Pivo překvapivě obsahuje i lehce přiměřený objem alkoholu. Pokud si tedy pamatujete všech deset vypitých piv, bylo to pivo slabé a měli byste si jich dát alespoň patnáct, lépe sedmnáct, protože sedmnáct je prvočíslo.
Na Slovensku je považováno za lék, lásku, radost, štěstí a nejlepšího přítele člověka, v České republice znamená pivo také víru a základy české ekonomiky. Proto je v České republice více druhů piva než na Slovensku.