PÉČE O PSYPsi

Venčení psa : 10 tipů na zimu

Venčení psa : 10 tipů na zimu . Co všechno je třeba vědět při venčení psa v zimě ? Venčení psa v zimě může být trochu jiné.Zima může díky nízkým teplotám a nepříznivým povětrnostním podmínkám představovat pro vaše domácí mazlíčky venku skutečné riziko. Většina psů však potřebuje  každodenní procházky. Použijte tyto zimní tipy, aby byl váš domácí mazlíček na procházkách v chladném počasí v bezpečí, pohodlí a zdraví.

Venčení psa v zimě

 

 

1. Plánujte dopředu

 

walking-over-winter

V zimě je důležité naplánovat si cestu předem. Před odjezdem zkontrolujte počasí a větrné podmínky. Venku může být často chladněji, než jste si původně mysleli. Pokud si nejste jisti počasím, zvolte kratší trasu , až se budete moci kdykoli vrátit domů.

 

2. Ovládání psa

I když byste již měli vědět, jaké počasí váš pes snese, měli byste ho stále kontrolovat. Psi se ukazují, když je jim velká zima .

Psa můžete nechat hrát si venku, ale nikdy ne příliš dlouho bez dozoru, zejména pokud se jedná o malé plemeno s krátkou srstí. Nespoléhejte na to, že jste mu oblékli kabát a obuli boty.
Ačkoli některá plemena jsou k chladu tolerantnější , žádný pes by neměl být venku bez teplého přístřešku, kde by se mohl schovat.To, že je pes podchlazený nebo je mu velká zima a rád by šel do tepla, vám napoví:

  • kňourání
  • žebrání u dveří
  • žádost o ruce
  • olizování tlapek
  • třesoucí se

 

3. Volte krátké procházky

 

zimní procházka se psem

Ve velmi chladných dnech omezte nebo zcela zkraťte procházky. Při procházce sledujte psa a řeč jeho těla. Pokud stále zvedá tlapky, olizuje si je, kňučí nebo se třese, vezměte ho okamžitě domů.To jsou známky toho, že je mu zima.Pokud máte krátkosrsté plemeno, možná by pomohlo oblečení nebo boty pro psa.Projděte se se psem.

Venčení psa v zimě 

Přečtěte si také :

15 tipů pro zimní péči o psa

4. Otřete si tlapky

Po zimní procházce psovi vždy otřete tlapky. K osušení použijte teplou vlhkou houbu a ručník nebo navlhčený ubrousek. Otřením odstraníte z tlapek chemickou látku ze soli nebo ledu, než si je pes olízne.

 

5. Zvlhčování tlapek

 

Po vyčištění tlapek zvířete použijte kondicionér nebo vosk na tlapky vhodný pro domácí zvířata, abyste zabránili jejich vysychání. Suchý zimní vzduch může způsobit, že tlapky jsou drsné, popraskané a mohou se dokonce otevřít.Sůl ze silnic se může dostat do otevřených ran na tlapkách vašeho psa, což může způsobit bolest vašeho psa.Venčení psa v zimě.

Ujistěte se, že zvolený hydratační krém není toxický a je bezpečný pro psy, protože váš mazlíček si ho pravděpodobně olízne z tlapek. Kokosový olej je vynikající volbou. Nejenže je účinným hydratačním prostředkem, ale při olizování je také zdrojem zdravých tuků a vitaminů.

 

6. Kabát nebo svetr pro psa

 

Oblečení a obuv pro psa Procházky se psem : 10 tipů na zimu . Co všechno je třeba vědět při venčení psa v zimě ? Procházky se psem v zimě mohou být poněkud

Bundy a svetry mohou na psech vypadat hloupě, ale mohou být také velmi užitečné. Zatímco někteří psi mají hustou srst , která odolává nízkým teplotám a odvádí vlhkost, mnoho psů ji nemá. Zimní kabát pro krátkosrstého psa může být větrovka, která psa ochrání před větrem, zabrání jeho promoknutí a prochladnutí a přidá mu izolační vrstvu, která ho udrží déle v teple.Venčení psa v zimě.

 

7. Mějte po ruce několik svetrů

Mokrý svetr na vašem psovi může ve skutečnosti způsobit, že mu bude venku chladněji, než kdyby měl jen holou srst. Mějte po ruce více svetrů , abyste ho mohli během procházky převlékat a udržet ho v teple.Venčení psa v zimě .

 

8. Držte se chodníku

 

Brodění se sněhem Při venčení psa : 10 tipů pro zimní . Co všechno je třeba vědět při venčení psa v zimě ? Procházky se psem v zimě mohou být trochu

 

Pokud váš pes není chladnomilné plemeno, jako je sibiřský husky nebo aljašský malamut, pravděpodobně ho budete chtít držet na delších procházkách mimo hluboký sníh. Pokud se studený sníh dotkne měkkého a nechráněného břicha vašeho psa, prochladne mnohem rychleji.

Mnoho psů nemá na břiše srst, takže brodění v hlubokém sněhu může být na pár minut zábavné, ale při delších procházkách by vašemu psovi mohla být velká zima. Držte se vyčištěných stezek.

 

9. Použití reflexních prvků

V zimě je méně denního světla, proto používejte reflexní prvky nebo LED obojek pro svého psa. Aby byl váš pes lépe viditelný .

 

10. Procházka dříve během dne

Pokud je to možné, naplánujte si každodenní procházku , a to za denního světla. Nejenže vám i vašemu psovi bude pravděpodobně tepleji, ale budete také lépe viditelní pro vozidla na slunci.Venčení psa v zimě .

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button