Okrasné rostlinyOKRASNÉ ROSTLINY

Rostliny k jezeru :7 nejkrásnějších vodních květin na světě

Rostliny pro jezero. 7 nejkrásnějších vodních květin na světě Co takhle vidět rybník nebo jezero plné krásných květin? Pravděpodobně se vám při pohledu na něj zatají dech. To je kouzlo vodních květin. Mohou vás potěšit okamžitě. Zde je seznam 7 nejkrásnějších květin pro jezero.

 

7. Hydrocleys nymphoides, vodní mák

 

  Hydrocleys nymphoides, vodní mák

 

Vodní mák je plovoucí vodní rostlina pocházející z Jižní Ameriky. Rostlina je známá svými kulatými, tmavě zelenými listy a nádhernými citronově žlutými květy s červenohnědým středem. Vodní máky proto mohou být skvělým doplňkem vašeho jezírka.

 

Vodní máky rostou snadno v mělkých rybnících s klidnou vodou. Potřebuje plné sluneční světlo. Na vodní hladině se tato rostlina rozprostírá do výšky 45 cm a dosahuje výšky až 15 cm. Hydrocleys nymphoides vytváří v létě krásné citronově žluté květy. Květy vydrží jen jeden den. Vodní máky však kvetou opakovaně po celé léto.

 

6. Širokolistá hlava šípu

 

Širokolisté arrowhead Rostliny pro jezero

 

Je to vodní trvalka s výraznými širokými šípovitými listy. Má atraktivní bílé květy, tři nebo více květů může být uspořádáno kolem stonku (trpasličí uspořádání). Šípatka širokolistá roste dobře v potocích, mělkých vodách a bažinách.

 

U vodní hladiny je šípatka širokolistá vysoká 60 až 120 cm. Roste v koloniích a potřebuje polostín. Krásné bílé květy se otevírají od července do září. Samčí i samičí květy jsou na stejném stonku. Na rozdíl od samičích květů mají samčí květy uprostřed skupinu atraktivních žlutých tyčinek.

 

5. Pontederia cordata (mochna srdčitá)

 

Pontederia cordata (mochna srdčitá)

 

Pontederia cordata je opadavá vytrvalá vodní rostlina pocházející z Ameriky. Běžně se vyskytuje v potocích, rybnících a bažinách v Ontariu, Novém Skotsku, na jihu Floridy, v Missouri a Oklahomě. Pontederia cordata má dlouhé, lesklé, srdčité listy a na trsech vytváří drobné trubkovité modré květy.

 

Plevelné rostliny obvykle vystupují 1 až 2 metry nad hladinu. Jejich lesklé, zelené, srdčité listy dorůstají délky až 10 cm. Nápadné modré květy se otevírají od června do října. Během kvetení tento plán nejenže dodá vaší vodní zahradě zvláštní krásu, ale také přiláká krásné motýly.

 

4. Aponogeton distachyos Rostliny pro jezero

 

  Aponogeton distachyos Rostliny pro jezero

 

Je to atraktivní vodní rostlina s příjemně vonícími drobnými bílými květy. Kromě atraktivních květů mají vodní hlohyně dlouhé, úzké, plovoucí listy. Je to bezpochyby jedna z nejlepších květin, které můžete pěstovat ve svém jezeře. Tato krásná rostlina se používá také jako akvarijní rostlina.Dárek pro bratra 16 tipů na dárky

 

Vodní hloh je až 10 cm vysoký a na vodní hladině může pokrýt 2 až 3 metry. Tato vodní rostlina kvete dvakrát ročně, od poloviny jara do poloviny léta, a květy se znovu otevírají v zimě. Atraktivní bílé květy po odkvětu příjemně voní po vanilce.

 

3. Eichhornia puffed (vodní hyacint obecný)

 

  Eichhornia inflated (Co

 

Eichhornia inflated je krásná plovoucí trvalka pocházející z tropické Jižní Ameriky. Tato rostlina roste dobře v rybnících, potocích, jezerech a příkopech. Eichhornia inflata je známá svými hustými, lesklými, zaoblenými listy a nápadnými modrými až fialovými květy.

 

Nafouknuté eichhornie obvykle vystupují až 1 metr nad vodní hladinu. Jejich listy dorůstají do šířky 10 až 20 cm. Stonek rostliny Eichhornia je dlouhý a houbovitý. Kvete v létě až na podzim a vytváří klasy atraktivních modrých až fialových květů se 6 okvětními lístky.

 

2. Indický lotos (Posvátný lotos) Rostliny pro jezero

 

Indický lotos (Posvátný lotos) Rostliny pro jezero

 

Indický lotos je oblíbenou a jednou z nejkrásnějších květin v jezerech. Pro buddhisty je to posvátná květina. Lotosy rostou v mělkých rybnících a jezerech. Lotosy nemohou žít v chladném podnebí, protože potřebují přímé sluneční světlo. Květy lotosu mají obvykle růžovou nebo bílou barvu. Nejkrásnější zahrada : 10 nejkrásnějších zahrad na světě

 

Stejně jako lekníny jsou lotosy zakořeněné v bahně živého rybníka nebo jezera a ve vodě plavou květy a listy. Listy lotosu jsou až 50 cm dlouhé a květ dosahuje průměru 20 cm. Od června do poloviny srpna je období květu lotosů. Atraktivní květ se otevírá ráno a zavírá večer. Oku lahodící lotosy navíc vytvářejí příjemnou ovocnou vůni.

 

1. Lekníny Rostliny pro jezero

 

  Lekníny Rostliny pro jezero

 

Úchvatný leknín je pravděpodobně nejkrásnější vodní květina na světě. Tato nádherná květina se vyskytuje v různých druzích a barvách. Rostliny pro jezero. Na světě existuje 70 různých typů čoček. Lekníny rostou v rybnících, příkopech a dalších mělkých vodních nádržích v tropických a mírných oblastech po celém světě. Lekníny jsou známé svými širokými, kulatými listy a barevnými květy.

 

Leknín je zakořeněn v půdě vodní nádrže, ve které roste. Dlouhý podvodní stonek lišejníku se spojuje s jeho plovoucími květy a velkými listy. Vyrábějí se v různých barvách, včetně bílé, červené, žluto-růžové, broskvové, modré, fialové a oranžové.

 

Viktorie amazonská neboli leknín obrovský, který pochází z povodí Amazonky, je největší ze všech druhů leknínů na světě. Jejich dokonale zaoblené listy mají v průměru 120 až 180 cm a květy obsahují 50 až 60 okvětních lístků.

 

Lekníny kvetou od jara do pozdního podzimu. Nápadné a voňavé květy lilií se otevírají pouze ráno nebo pozdě večer. Tato oku lahodící vodní rostlina také chrání rybník nebo jinou vodní plochu, kterou obývá, protože poskytuje úkryt mnoha druhům ryb a bezobratlých.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button