Červené zelí s jablky. Zdravá příloha z dušeného zelí s bohatým kořením – ideální příloha k nedělní pečeni nebo štědrovečerní večeři.
Obsah článku:
Červené zelí s jablky recept
- Příprava:10 minut
- Vaření: 45 min.
- Obtížnost: snadná
- Podává se 8 porcí
Výživové hodnoty: na jednu porci
- kcal 67
- tuk 0g
- nasycené mastné kyseliny 0g
- sacharidy 14g
- cukry 12g
- vláknina 2g
- Bílkoviny 1g
- nízký obsah soli 0,1 g
Složení
- 1 červené zelí, jemně nakrájené
- 2 bobkové listy
- 5 hvězdiček anýzu
- ½ čajové lžičky mleté skořice
- 200 ml zeleninového vývaru nebo vody
- 50 g zlatého krystalového cukru
- 75 ml jablečného octa
- 2 jablka zbavená jadřinců a nakrájená na mesquite plátky
Postup Červené zelí s jablky
KROK 1
Všechny ingredience kromě jablek dejte do velkého hrnce a okořeňte. Dejte na střední teplotu, přiveďte k varu, pak teplotu snižte a vařte 30 minut. Přidejte jablka a vařte je 15 minut, dokud nezměknou.