ReceptyRECEPTY

Červené zelí s jablky recept

Červené zelí s jablky. Zdravá příloha z dušeného zelí s bohatým kořením – ideální příloha k nedělní pečeni nebo štědrovečerní večeři.

 

Červené zelí s jablky recept

 

Červené zelí s jablky recept

 

  • Příprava:10 minut
  • Vaření: 45 min.
  • Obtížnost: snadná
  • Podává se 8 porcí

Výživové hodnoty: na jednu porci

  • kcal 67
  • tuk 0g
  • nasycené mastné kyseliny 0g
  • sacharidy 14g
  • cukry 12g
  • vláknina 2g
  • Bílkoviny 1g
  • nízký obsah soli 0,1 g

Složení

 

  • 1 červené zelí, jemně nakrájené
  • 2 bobkové listy
  • 5 hvězdiček anýzu
  • ½ čajové lžičky mleté skořice
  • 200 ml zeleninového vývaru nebo vody
  • 50 g zlatého krystalového cukru
  • 75 ml jablečného octa
  • 2 jablka zbavená jadřinců a nakrájená na mesquite plátky

Postup Červené zelí s jablky

KROK 1

 

Všechny ingredience kromě jablek dejte do velkého hrnce a okořeňte. Dejte na střední teplotu, přiveďte k varu, pak teplotu snižte a vařte 30 minut. Přidejte jablka a vařte je 15 minut, dokud nezměknou.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button