ReceptyRECEPTY

Červené zelí s portským, sušenými švestkami a pomerančem recept

Červené zelí s portským, sušenými švestkami a pomerančem. Dochuťte červené zelí portským, sušenými švestkami a pomerančem a získejte poctivou slavnostní přílohu, která dodá dvě z pěti denních porcí. Můžete si ho připravit předem a zmrazit až na tři měsíce.

Červené zelí s portským, sušenými švestkami a pomerančem recept

 

Červené zelí s portským, sušenými švestkami a pomerančem recept

 

  • Příprava: 25 min.
  • Vaření: 2 hod.
  • Obtížnost: snadná
  • Podává se 8 porcí

Nutriční hodnoty: na 1 porci

  • kcal 178
  • tuk 6g
  • nasycené mastné kyseliny 3g
  • sacharidy 20g
  • cukry 18g
  • vláknina 6g
  • Bílkoviny 2g
  • sůl 0,2 g

Složení

 

  • 50 g másla
  • 1 velká cibule nakrájená na plátky
  • 1 velké červené zelí, rozčtvrcené, zbavené semínek a nakrájené na tenké plátky
  • 200 ml portského vína
  • 1 pomeranč, odšťavněný a oloupaný
  • 1 velká skořicová tyčinka
  • špetka mletého hřebíčku
  • 2 lžíce světle hnědého měkkého cukru
  • 100 g sušených švestek bez pecky, nahrubo nasekaných

Zpracování Červené zelí s portským, sušenými švestkami a pomerančem 

KROK 1

Předehřejte troubu na 160C/140C s ventilátorem. V zapékací misce zahřívejte máslo, dokud nezíská oříškově hnědou barvu. Přidejte cibuli a smažte ji na mírném ohni 15 minut, dokud nezměkne a nezačne se barvit.

KROK 2

Zbylé ingredience nasypte do velké pánve a přikryjte těsně přiléhající pokličkou. Vložte na 1 hodinu do trouby, poté promíchejte, přikryjte a vařte další 1 hodinu, dokud zelí nezměkne. Pokud se vám zdá suchá, přidejte trochu vody; pokud je v pánvi po vaření ještě tekutina, zvyšte teplotu, dokud se neodpaří. Trochu je osolte a podávejte. Zelí lze připravit až tři dny předem a uchovávat v chladničce nebo zmrazit až na tři měsíce; ohřívejte je v mikrovlnné troubě nebo na pánvi na sporáku.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button