Červené zelí s portským, sušenými švestkami a pomerančem. Dochuťte červené zelí portským, sušenými švestkami a pomerančem a získejte poctivou slavnostní přílohu, která dodá dvě z pěti denních porcí. Můžete si ho připravit předem a zmrazit až na tři měsíce.
Obsah článku:
Červené zelí s portským, sušenými švestkami a pomerančem recept
- Příprava: 25 min.
- Vaření: 2 hod.
- Obtížnost: snadná
- Podává se 8 porcí
Nutriční hodnoty: na 1 porci
- kcal 178
- tuk 6g
- nasycené mastné kyseliny 3g
- sacharidy 20g
- cukry 18g
- vláknina 6g
- Bílkoviny 2g
- sůl 0,2 g
Složení
- 50 g másla
- 1 velká cibule nakrájená na plátky
- 1 velké červené zelí, rozčtvrcené, zbavené semínek a nakrájené na tenké plátky
- 200 ml portského vína
- 1 pomeranč, odšťavněný a oloupaný
- 1 velká skořicová tyčinka
- špetka mletého hřebíčku
- 2 lžíce světle hnědého měkkého cukru
- 100 g sušených švestek bez pecky, nahrubo nasekaných
Zpracování Červené zelí s portským, sušenými švestkami a pomerančem
KROK 1
Předehřejte troubu na 160C/140C s ventilátorem. V zapékací misce zahřívejte máslo, dokud nezíská oříškově hnědou barvu. Přidejte cibuli a smažte ji na mírném ohni 15 minut, dokud nezměkne a nezačne se barvit.
KROK 2
Zbylé ingredience nasypte do velké pánve a přikryjte těsně přiléhající pokličkou. Vložte na 1 hodinu do trouby, poté promíchejte, přikryjte a vařte další 1 hodinu, dokud zelí nezměkne. Pokud se vám zdá suchá, přidejte trochu vody; pokud je v pánvi po vaření ještě tekutina, zvyšte teplotu, dokud se neodpaří. Trochu je osolte a podávejte. Zelí lze připravit až tři dny předem a uchovávat v chladničce nebo zmrazit až na tři měsíce; ohřívejte je v mikrovlnné troubě nebo na pánvi na sporáku.