Nakládané červené zelí s vlašskými ořechy a jablky. Toto slavnostní nakládané červené zelí podávejte s uzeninami a klobásami. Je to také fantastická příloha.
Obsah článku:
Nakládané červené zelí s vlašskými ořechy a jablky recept
- Příprava: 25 min.
- Vaření: 5 min.
- Obtížnost: snadná
- Podává se 10 porcí
Výživové údaje: na jednu porci
- kcal 116
- tuk 7g
- nasycené mastné kyseliny 1g
- sacharidy 8g
- cukry 8g
- vláknina 3g
- Bílkoviny 3g
- sůl 0,5 g
Složení
- 1 malé červené zelí rozčtvrcené, zbavené semínek a nadrobno nakrájené (pokud můžete, nakrájejte ho na mandolíně).
- 2 červené cibule nakrájené nadrobno (pokud můžete, nakrájejte je na mandolíně)
- 1 sušená červená paprika
- 2 bobule jalovce
- 2 bobule nového koření
- 200 ml červeného vinného octa
- 75 g cukru demerara
- 100 g půlek vlašských ořechů, opražených a lehce rozdrcených tloučkem a hmoždířem.
- 1 malý balíček kopru, nasekaný
- 3 jablka Granny Smith, oloupaná, rozčtvrcená, zbavená jadřinců a nakrájená na plátky
Postup Nakládané červené zelí s vlašskými ořechy a jablkem
KROK 1
Zelí a červenou cibuli vyklopte do mísy, ochuťte 2 lžičkami mořské soli a promíchejte. Odstavte na 20 minut, aby ztuhly.
- Jak připravit červené zelí – 10 nejlepších receptů
- Dámské zimní boty – 8 tipů, jak si vybrat
- Co si dát během týdne k obědu
KROK 2
Mezitím nalijte 200 ml vody do hrnce, přidejte chilli, jalovec, nové koření, ocet a cukr a přiveďte k varu. Uvařené zelí vyklopte do cedníku a jednou propláchněte pod studenou vodou, abyste odstranili přebytečnou sůl. Zabalte ji do velké čisté nádoby a zalijte ji ohřátou kořeněnou mořicí tekutinou. Přikryjte ji a nechte v lednici, dokud ji nebudete potřebovat. Lze připravit až týden předem.
KROK 3
Když je zelí připraveno k podávání, slijte z něj tekutinu a vyhoďte sušené chilli. Nechte zahřát na pokojovou teplotu, pak vmíchejte ořechy, kopr a nakrájené jablko. Salát přendejte do velké salátové mísy a podávejte.