ReceptyRECEPTY

Nakládané červené zelí s vlašskými ořechy a jablky recept

Nakládané červené zelí s vlašskými ořechy a jablky. Toto slavnostní nakládané červené zelí podávejte s uzeninami a klobásami. Je to také fantastická příloha.

Nakládané červené zelí s vlašskými ořechy a jablky recept

 

Nakládané červené zelí s vlašskými ořechy a jablky recept

 

  • Příprava: 25 min.
  • Vaření: 5 min.
  • Obtížnost: snadná
  • Podává se 10 porcí

Výživové údaje: na jednu porci

  • kcal 116
  • tuk 7g
  • nasycené mastné kyseliny 1g
  • sacharidy 8g
  • cukry 8g
  • vláknina 3g
  • Bílkoviny 3g
  • sůl 0,5 g

Složení

 

  • 1 malé červené zelí rozčtvrcené, zbavené semínek a nadrobno nakrájené (pokud můžete, nakrájejte ho na mandolíně).
  • 2 červené cibule nakrájené nadrobno (pokud můžete, nakrájejte je na mandolíně)
  • 1 sušená červená paprika
  • 2 bobule jalovce
  • 2 bobule nového koření
  • 200 ml červeného vinného octa
  • 75 g cukru demerara
  • 100 g půlek vlašských ořechů, opražených a lehce rozdrcených tloučkem a hmoždířem.
  • 1 malý balíček kopru, nasekaný
  • 3 jablka Granny Smith, oloupaná, rozčtvrcená, zbavená jadřinců a nakrájená na plátky

Postup Nakládané červené zelí s vlašskými ořechy a jablkem

KROK 1

Zelí a červenou cibuli vyklopte do mísy, ochuťte 2 lžičkami mořské soli a promíchejte. Odstavte na 20 minut, aby ztuhly.

 

KROK 2

Mezitím nalijte 200 ml vody do hrnce, přidejte chilli, jalovec, nové koření, ocet a cukr a přiveďte k varu. Uvařené zelí vyklopte do cedníku a jednou propláchněte pod studenou vodou, abyste odstranili přebytečnou sůl. Zabalte ji do velké čisté nádoby a zalijte ji ohřátou kořeněnou mořicí tekutinou. Přikryjte ji a nechte v lednici, dokud ji nebudete potřebovat. Lze připravit až týden předem.

KROK 3

Když je zelí připraveno k podávání, slijte z něj tekutinu a vyhoďte sušené chilli. Nechte zahřát na pokojovou teplotu, pak vmíchejte ořechy, kopr a nakrájené jablko. Salát přendejte do velké salátové mísy a podávejte.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button