ReceptyRECEPTY

Slavnostní červený salát recept

Slavnostní červený salát. Zelí, červená cibule, jablka a červená řepa – všechny nejzářivější fialové druhy ovoce a zeleniny tvoří tento zimní salát se sladkou zálivkou.

 

Slavnostní červený salát recept

 

Slavnostní červený salát recept

 

  • Příprava: 20 min.
  • Bez vaření
  • Obtížnost: snadná
  • Podává se 12 – 15 porcí

Složení

 

  • 1 červené zelí – asi 650 g
  • 2 malé červené cibule nakrájené na kostičky
  • 2 červená jablka , zbavená jadřinců a nakrájená na kostičky
  • 250 g vařené červené řepy nakrájené na kostičky
  • 50 g vlašských ořechů, nahrubo nasekaných
  • 2 velké pomeranče
  • 5 lžic červeného vinného octa
  • 3 lžíce želé z červeného rybízu
  • 2 lžíce čirého medu
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup Slavnostní červený salát

 

KROK 1

Zelí rozčtvrťte, vyřízněte bílý střed ve spodní části a vyhoďte ho. Zelí nakrájejte nadrobno a spolu s cibulí, jablky, červenou řepou a ořechy ho vyklopte do velké mísy. Z pomerančů nastrouhejte jemně kůru.

 

 

KROK 2

Z každého pomeranče odřízněte kousek horní a spodní části tak, aby ležel na pracovní ploše. Malým zoubkovaným nožem odřízněte kůru a jádřinec v proužcích po celé délce pomeranče. Podržte každý pomeranč nad miskou a odkrajujte kousky, které spadnou do mísy se šťávou. Do mísy vymačkejte i šťávu, která zůstala v blánách. Vydlabejte dílky, nakrájejte je nahrubo a přidejte do salátu.

 

KROK 3

Do pomerančové šťávy zašlehejte červený vinný ocet, želé z červeného rybízu, med a olej s trochou koření a vmíchejte do salátu. V lednici vydrží 3-4 dny.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button