Vařené červené zelí s klementinkami. Vynechejte červené víno a zeleninu uvařte se směsí koření, hnědého cukru a pomeranče posypaného hřebíčkem.
Obsah článku:
Vařené červené zelí s klementinkami
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 1 hod.
- Obtížnost: snadná
- Velkorysá porce pro 6 osob
Výživové hodnoty: na jednu porci
- kcal 138
- tuk 1g
- nasycené mastné kyseliny 0g
- sacharidy 31g
- cukry 30g
- vláknina 4g
- Bílkoviny 2g
- nízký obsah soli 0,1 g
Složení
- 4 klementinky (nebo satsumy či mandarinky), 1 ponechána vcelku, kůra a šťáva ze 3 klementinek
- 15 hřebíčků
- 700 g červeného zelí, jemně nakrájeného
- 2 červené cibule , jemně nakrájené
- 200 ml červeného vinného octa
- 140 g hnědého cukru
- 1 lžička směsi koření
Postup Vařené červené zelí s klementinkami
KROK 1
Do celé klementinky zapíchněte hřebíček a dejte ji stranou.
KROK 2
Ve velkém hrnci nebo ohnivzdorném kastrolu smíchejte zbývající ingredience. Přikryjte a vařte 30 minut, poté přidejte klementinku a hřebíček, znovu přikryjte a vařte dalších 30 minut, dokud zelí nezměkne. Dochuťte a jezte teplé nebo při pokojové teplotě.