ReceptyRECEPTY

Zelné klíny dušené v jablečném moštu recept

Zelné klínky dušené v jablečném moštu recept. Zelné klínky dušené v jablečném moštu si připravte až tři dny předem, abyste si mohli vychutnat štědrovečerní večeři bez stresu. Tento pokrm je ideální přílohou na slavnostní stůl.

 

Zelné klíny dušené v jablečném moštu recept

 

Zelné klíny dušené v jablečném moštu recept

 

  • Příprava: 15 min.
  • Vaření: 1 hodina a 10 minut
  • Obtížnost: snadná
  • Podává se 8 porcí

Výživové údaje: na jednu porci

  • kcal 138
  • tuk 7g
  • nasycené mastné kyseliny 4g
  • sacharidy 14g
  • cukry 13g
  • vláknina 4g
  • Bílkoviny 2g
  • sůl 0,3 g

Složení

 

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 50 g másla
  • 2 červené cibule nakrájené na tenké plátky
  • 1 červené zelí (přibližně 800 g)
  • 3 bobkové listy
  • 3 větvičky tymiánu
  • 1 malá skořicová tyčinka
  • 150 ml suchého jablečného vína
  • 50 ml balzamikového octa
  • 50 ml jablečného octa
  • 400 ml horkého zeleninového vývaru
  • 50 g tmavě hnědého měkkého cukru

Postup Klíny zelí dušené v jablečném moštu

KROK 1

Ve velkém mělkém ohnivzdorném kastrolu nebo pánvi rozehřejte olej a máslo na středním plameni. Přidejte cibuli a špetku soli a smažte 15 minut nebo dokud nezměkne a nezkaramelizuje.

 

KROK 2

Zelí nakrájejte na 8 až 10 tenkých plátků, přičemž nařízněte stonek, ale v každém plátku nechte kousek stonku, aby zůstal neporušený. Vložte je do mísy a přidejte bobkové listy, tymián a skořici. Přilijte jablečný mošt a ocet a přiveďte k varu, pak ve džbánu smíchejte vývar a cukr a přilijte. Okořeňte podle chuti. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a vařte odkryté 40-50 minut, dokud zelí nezměkne a omáčka nezíská lesk. Lze připravit až tři dny předem. Ohřejte na pánvi nebo v mikrovlnné troubě v žáruvzdorné misce.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button