Plemena psůPLEMENA PSŮ INDIVIDUÁLNĚ

Landseer pes: popis a charakteristika

Landseer je velké a mohutné plemeno psa, které se nápadně podobá novofundlandskému psovi. Toto plemeno je známé svou přirozeně ochranitelskou povahou a je velmi oddané své rodině. Landseerští psi jsou známí svou schopností chránit rodinu před jakýmkoli nebezpečím.

 

Pes Landseer

 

Pes Landseer

 

Původ plemene landseer sahá až do starověku. Na vzniku tohoto plemene se podíleli velcí, bíle a černě skvrnití angličtí psi. Tyto tzv. Řezničtí psi se na ostrov Newfoundland dostali asi před 400 lety. Na ostrovy je pravděpodobně přivezli rybáři z Britských ostrovů. Zde se křížili s místními psy a vzniklo nové plemeno, které dnes známe jako landseerský pes.

 

Landseerští psi mají výrazně obdélníkový tělesný rámec a jsou známí svými dobrými proporcemi. Má delší nohy než jeho bratranec, černý novofundlandský pes. Toto plemeno se také vyznačuje mírnou povahou a je velmi vhodné jako rodinný pes. Landseerští psi jsou velmi oddaní svým majitelům a rádi se účastní rodinných aktivit.

 

Historie plemene landseer

 

Historie plemene landseer

 

Landseerský pes je plemeno, které je považováno za starobylé, i když formálně je poměrně mladé. Jeho historie sahá až do doby, kdy angličtí rybáři dováželi psy na ostrovy Newfoundland a Labrador. Tito psi, kteří byli původně určeni k lovu ryb a tahání sítí, byli kříženi s místními psy a vzniklo tak plemeno novofundlandský pes.

Podle některých zdrojů byl landseer vyšlechtěn z černobílých štěňat novofundlandského psa, která byla původně utracena. Tato štěňata byla později křížená s tažnými psy. Druhá verze říká, že tažní psi z Anglie, kteří byli zapřaženi do vozů, byli zkříženi s místními psy z Newfoundlandu.

Jméno plemene pochází od malíře Edwina Landseera, který byl známý svými portréty zvířat a rád maloval novofundlandské psy. Ojedinělý případ v historii kynologie, kdy bylo plemeno psů pojmenováno po umělci, který se do něj zamiloval.

 

Landseerský pes se od novofundlandského plemene liší především barvou srsti. Zatímco novofundlanďan má jednobarevnou srst, landseer má černobílou srst s výraznými bílými znaky na hrudi a tlapách. Plemeno bylo oficiálně uznáno v roce 1960 a v Mezinárodním kynologickém klubu (FCI) patří do skupiny 2 pod číslem 226. 10 plemen psů s modrýma očima

 

Charakteristika plemene

 

Charakteristika plemene

 

Landseer je plemeno, které se podobá novofundlandskému psovi. Je to velký a mohutný pes, který má obvykle černou srst s bělavými znaky na krku, hrudi, břiše, nohách a ocase. Jeho výška se pohybuje od 67 do 80 cm a hmotnost od 50 do 68 kg. Landseerští psi mají širokou hlavu s krátkým čenichem a tmavě hnědé oči. Mají trojúhelníkové uši a mohutné a silné, ale také hbité nohy.

Landseerova povaha je klidná, mírumilovná a přátelská k lidem i zvířatům. Jsou to velmi inteligentní psi, kteří si rádi hrají a mají rádi vodu. Jsou to dobří hlídači a záchranáři, ale také společenští psi. Landseerští psi mají rádi pravidelný pohyb a procházky, ale jsou vhodní i pro život v bytě, pokud mají dostatek pohybu a pozitivní motivaci. 10 nejnebezpečnějších plemen psů

 

Při chovu landseera je důležité věnovat pozornost jeho srsti. Ten vyžaduje pravidelné kartáčování a péči. Landseerští psi jsou dominantní a tvrdohlaví, proto je důležité je cvičit s pozitivní motivací a správným výcvikem. Měly by být celoročně umístěny venku, ale měly by mít také přístup do izolované boudy nebo domku.

Vzhledem ke své velikosti a svalové hmotě vyžadují landseerští psi kvalitní stravu, která obsahuje dostatek bílkovin a živin pro jejich kosti a svaly. Jsou to velmi věrní a oddaní psi, kteří jsou vhodní jako rodinní psi a milují děti. Landseerští psi pocházejí z Anglie a Německa a patří do skupiny 2 FCI – pinčové a knírači, molossoidní a švýcarští honiči. Tipy pro péči o vlasy

 

Výcvik a péče o Landseer

 

Výcvik a péče o Landseer

 

Landseer je plemeno psa, jehož výcvik a péče vyžadují určitou dávku trpělivosti a pozornosti. Tento pes je velmi inteligentní a rychle se učí, takže je vhodný pro majitele, kteří jsou ochotni věnovat se jeho výcviku.

Landseer je plemeno, které je velmi věrné a přátelské ke svým majitelům. Jeho přátelská povaha z něj dělá výborného společníka pro děti. Landseer se snadno přizpůsobuje novým situacím a prostředím, takže je vhodný i pro rodiny s měnícím se společenským životem.

Při výcviku psa Landseer je důležité používat pozitivní posilování. Tento pes se nejlépe učí odměnou a pochvalou. Majitel by se měl vyvarovat přísných trestů, protože to může způsobit, že se pes uzavře a nebude se učit. Fakta o psech – 10. zajímavosti o psech

Landseer je plemeno, jehož výcvik by měl zahrnovat poslušnost, základní povely a socializaci. Tento pes je velmi obratný ve vodě a má silný plavecký instinkt. Proto by měl být také vycvičen pro plavání a záchranné práce ve vodě.

 

Péče o landseera vyžaduje pravidelné kartáčování a koupání, protože má hustou a dlouhou srst. Tento pes je velmi aktivní a potřebuje dostatek pohybu. Majitel by měl svému psovi zajistit dostatek pohybu a procházek na čerstvém vzduchu.

Landseer je plemeno psa, jehož výcvik a péče vyžadují určitou dávku trpělivosti a pozornosti. Díky své přátelské povaze a obratnosti ve vodě je výborným společníkem pro děti a záchranáře. Majitel by měl při výcviku používat pozitivní posilování a zajistit mu dostatek pohybu a péče o hustou srst.

 

Landseer a další plemena

 

Landseer a další plemena

 

Landseer je plemeno psa, které je podobné novofundlanďanovi. Tito dva psi jsou nejbližší příbuzní, krajané a dokonce kolegové. Landseer má však více bílé na hrudi, krku, břiše a na špičkách tlapek.

Kromě landseera existuje mnoho dalších plemen psů. Mezi nejoblíbenější patří labradorský retrívr a zlatý retrívr. Tato plemena jsou velmi inteligentní a přátelská a jsou dobrými společníky pro rodiny s dětmi.

Novofundlanďan je další plemeno, které je landseerovi velmi podobné. Novofundlanďan má však celé tělo pokryté hustou srstí a bývá větší než landseer.

Dalším plemenem, které je podobné landseerovi, jsou švýcarští salašničtí psi. Tito psi jsou velcí, silní a mají hustou srst. Jsou velmi oddaní svému majiteli a jsou dobrými hlídači.

 

Landseer je čistokrevné plemeno psa, které bylo vyšlechtěno k záchraně lidí v nebezpečí. Je to velmi přátelský a inteligentní pes, který se hodí jako společník do rodin s dětmi. Landseer má také skvělé vlastnosti pro trénink ve vodě a může být skvělým společníkem pro lidi, kteří mají rádi vodní sporty.

Ve srovnání s labradorem a goldenem má landseer větší tělo a je o něco těžší. Landseer má také hustší srst a vyžaduje více péče. V porovnání s novofundlandským psem je landseer o něco menší a má méně srsti.

Celkově je landseer velmi jedinečné plemeno psa, které se hodí pro lidi, kteří mají rádi velké a přátelské psy. Jsou skvělými společníky pro rodiny s dětmi a pro milovníky vodních sportů.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button