Filmy a volný časSEZNAMY FILMŮ

Kriminální filmy Top 10 kriminálních filmů

Kriminální filmy Top 10 kriminálních filmů . Podívejte se na nejlepší kriminální filmy na světě. Pokud máte rádi kriminální romány, přečtěte si . Kriminální filmy .

Máte rádi zápletky , detektivní příběhy a úkoly ? Určitě se podívejte na těchto 10 nejlepších kriminálních filmů. Pokud máte film, který stojí za zmínku, napište nám komentář pod článkem.

10. Mafiáni – Kriminální filmy

 

10.Mafiánské kriminální filmy

Brooklyn 1955. Školák Henry Hill sní o tom, že se stane gangsterem. Provádí příležitostné práce pro místní mafiány, a když je zatčen policií za pašování cigaret, odmítne vypovídat, čímž si získá přízeň svého kmotra Paula Cicera, který ho přijme do svých služeb… 1963. Henry spolu s Jimmym Conwayem a Tommym DeVitem provede úspěšnou loupež na letišti. Zkušený Jimmy se stává mladíkovým přítelem a rádcem. Henry se ožení s židovskou středoškolačkou Karen a navenek žije klidným a spořádaným životem. Jeho žena zjistí pravý zdroj Henryho příjmů až po svatbě a přijme to jako nezvratný fakt…

1970. Henry opustí svou ženu po žárlivé scéně, kterou Karen připraví jeho milence. Na Ciceronovo naléhání však nadále udržuje zdání fungujícího manželství. Henry a Jimmy jsou odsouzeni na deset let za brutální zmlácení dlužníka. Ve vězení se Henry zapojí do distribuce drog, protože se obává, že jeho rodina zůstane bez prostředků. Když je po čtyřech letech podmínečně propuštěn, slibuje Cicero, že zanechá drog… 1980. Henry, Jimmy a Tommy provedou další loupež na letišti, při níž získají 6 milionů dolarů. FBI je jim však na stopě. Cicero se rozhodne odstranit slabý článek, kterým je zabiják Tommy. Henry zjistí, že bude další na řadě, a rozhodne se přihlásit jako svědek, aby získal ochranu federálních úřadů, které mu zařídí změnu identity.

9. Hidden – Kriminální filmy

 

9.Skryté kriminální filmy

Hidden je postapokalyptický film o manželích s roztomilou dcerkou. Po náhlé epidemii se rodině na útěku podaří najít nepoužívaný protiatomový kryt. Tento úkryt jim poskytuje veškeré potřebné vybavení pro přežití, ale jak dlouho jsou schopni vydržet a co vlastně číhá venku?

8. Pulp Fiction: příběhy z podsvětí

 

8.Pulp Fiction: příběhy z podsvětí Kriminální filmy


Nejkultovnější kultovní film 90. let. Roky jsou autorskou biblí Quentina Tarantina, který v tomto opusu definoval základní prvky své režisérské poetiky a vytvořil dílo, které rozpálilo náročnou kritiku na festivalu v Cannes. Pulp Fiction je multižánrový opus, který překypuje fetišistickými detaily a popkulturními odkazy a zároveň dokonale funguje jako suverénně napínavý film s inovativní strukturou vyprávění. Chcete vidět znásilnění homosexuála, které spojí dva nepřátele na život a na smrt?

7. Catch Carter – Kriminální filmy

 

7.Catch Carter Crime Films

Poslat proti sobě zkušeného zabijáka není nikdy dobrý nápad.
Drsný londýnský gangster Jack Carter (Michael Caine) se vydává do rodného Newcastlu, aby vyřešil tragickou smrt svého bratra Franka. Údajně zemřel při autonehodě, když řídil opilý. Jack však od počátku tuší, že mladíka někdo zavraždil. Frank nikdy nepil. Carter tedy začne obcházet lidi z místního podsvětí, s nimiž se dobře zná z minulosti. Místní gangsteři mu nejprve jen dávají najevo, že by měl všeho nechat a odejít. To prostě není Jackův styl. A jak postupně odhaluje souvislosti Frankovy smrti, stává se ještě brutálnějším… Britský film režiséra Mikea Hodgese je adaptací kriminálního románu Teda Lewise. Českým divákům je možná známější z amerického remaku filmu Demontáž Cartera, kde titulní postavu ztvárnil Sylvester Stallone.

6. Pojištění pro případ smrti – filmy o trestné činnosti

 

6.Pojištění smrti Kriminální filmy

Vypočítavá Phyllis Dietrichsonová (Barbara Stanwycková) a její milenec, slizký pojišťovací agent (Fred McMurray), donutí pana Dietrichsona uzavřít životní pojistku na dvojnásobné odškodnění. Phyllisin manžel netuší, že podpisem pojistné smlouvy na svůj život zpečetil svůj budoucí osud. Oba spiklenci naplánují dokonalý zločin a po Dietrichsonově smrti se vydají vybrat peníze z pojistky.

 

Mastné vlasy : 5 domácích prostředků

Vražda je zdánlivě dokonalá, jenže nekompromisní vyšetřovatel pojišťovny (Edward G. Robinson) vycítí zradu. Napjatá atmosféra ještě více zhoustne, když bývalí milenci a komplicové zjistí, že si nemohou věřit.Temný thriller podle skutečné události je jedním z mistrovských děl režiséra Billyho Wildera. Film získal šest nominací na Oscara, včetně té za nejlepší film a nejlepší herečku Barbaru Stanwyck.

5. Rašomon

 

5.Kriminální filmy Rašomon

Mezinárodně oceněný film Akiry Kurosawy je jedním z nejslavnějších japonských filmů vůbec. Příběh o vraždě a znásilnění, který je popisován z několika různých perspektiv několika různými a protichůdnými osobami, je ukázkovým příkladem nespolehlivého vyprávění.

4. Zapadákov

 

4.Zapadák

Děj se odehrává v malém aljašském městečku Cicely, kam přijíždí z New Yorku mladý lékař Joel Fleischman, aby zde pracoval jako vysokoškolský stipendista. Zpočátku se snaží vyrovnat s místním životním stylem a dostává se do nejrůznějších, často dosti absurdních a vtipných situací, v nichž se setkává se svéráznými povahami místních obyvatel.Kriminální filmy .

3. Vertigo

 

3. Vertigo

Mistrovské dílo o posedlosti, která vedla až za hrob. James Stewart a Kim Novak v hlavních rolích tohoto klasického amerického filmu.
Padesátá léta představují vrcholné období Hitchcockovy tvorby. Po prvním desetiletí v Hollywoodu, kdy střídal kvalitní filmy s méně úspěšnými a snažil se najít své místo v přísně organizovaném systému studiové produkce, byl již zavedeným a komerčně úspěšným tvůrcem, jehož filmy nesly osobitou pečeť svého režiséra a byly snadno odlišitelné od tvorby jeho kolegů a konkurentů. K Hitchcockovým nejoceňovanějším filmům patří Vertigo (1958), psychologické drama o bývalém policistovi z Fergusonu, který se zamiluje do ženy, kterou měl pronásledovat, a teprve postupně zjišťuje, že se stal obětí lstivé hry. Kriminální filmy .

Bojové filmy – 10 nejlepších bojových filmů na světě

Hitchcock vycházel z románu slavné francouzské dvojice Pierre Boileau-Thomas Narcejac Mezi mrtvými (1954; slovensky nevyšel), ale přizpůsobil si ho, jak bylo jeho zvykem, vlastním potřebám. Příběh zasadil do malebného prostředí San Franciska (děj románu se odehrává v Paříži), jehož kopcovitý reliéf umocnil základní rys hrdinovy osobnosti, chorobný strach z výšek, a spletité vyprávění ozvláštnil vlastními prostředky (zejména úvahou o proměně ženy v ženu dokonalou). Ideálního představitele Scottieho Fergusona našel v Jamesi Stewartovi, s nímž spolupracoval už dříve, zejména na filmech Provaz (1948) a Okno do dvora (1954), a nakonec do obtížné role tajemné Madeleine obsadil Kim Novakovou. Vertigo bylo v době svého prvního uvedení považováno za zklamání v Hitchcockově tvorbě (bylo nominováno pouze na dva Oscary – za výpravu a zvuk), ale postupem času se díky své mnohovrstevnatosti stalo jedním z jeho jasných triumfů. V roce 2002 byl v pravidelné anketě britského měsíčníku Sight & Sound označen za druhý nejlepší film všech dob.

2. Dotek zla

 

2. Dotek zla

Vargas, policista a drogový specialista, přijíždí se svou ženou Susan do malého městečka nedaleko mexicko-amerických hranic ve stejnou dobu, kdy se objevuje šerif Hank Quinlan. Krajina tu doslova hoří pod nohama. Členové mafiánské rodiny Grandio se snaží obratně zatáhnout Vargasovu ženu do drogové aféry, která má ohrozit její kariéru. Přitom je zřejmé, že šerif je podvodník, který si v minulosti i tentokrát vyšetřované případy přizpůsoboval svým vlastním …

Kriminální filmy . Film natočil podle románu spisovatele Whita Mastersona The Dark Omen slavný a kontroverzní režisér Orson Welles, který také ztvárnil postavu bezohledného zástupce (Hank Quinlan). Svým precizním a osobitým pojetím, šokujícím v prvních minutách příběhu, se vzdálil původnímu „obyčejnému kriminálnímu dramatu“, vtiskl postavě chladnou tvář amorálnosti a tragiky a jako režisér se zařadil mezi klasiky žánru „film noir“.

1. Čínská čtvrť – kriminální filmy

 

1.Čínská čtvrť

Film Romana Polanského Čínská čtvrť se stal významným milníkem v dějinách filmu a brzy se stal kultovním snímkem pro fanoušky detektivního žánru. Jack Nicholson ve filmu ztělesňuje soukromého detektiva Jakea Gittese žijícího v temném morálním prostředí předválečné prosluněné jižní Kalifornie.

Kriminální filmy .Gittes je najat krásnou dámou (Faye Dunaway), aby vypátral manželovu nevěru. Během vyšetřování se však dostane do víru zapomenutých podvodů a křivd, které rozpletou spletitou síť osobních a politických skandálů do jedné nezapomenutelné noci v čínské čtvrti. Film s legendárním Johnem Hustonem ve vedlejší roli získal Oscara za scénář, jehož autorem je Robert Towne. Čínská čtvrť je film zachycující ztracenou éru pečlivě zpracovaných filmů, které po sobě zanechávají trvalý odkaz.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button