PÉČE O PSYPsi

Ten druhý pes? Zde je 9 věcí, které je třeba zvážit

Přivítání druhého psa do již zavedeného domova může být nepředvídatelné! Toto rozhodnutí se nedělá na lehkou váhu.Druhý pes ? Zde je 9 věcí, které je třeba zvážit .

Ten druhý pes?

 

chemie druhého psa Druhý pes

 

Tři špatné důvody, proč byste si neměli pořizovat druhého psa :

Vaše rodina si ho přeje –Trvá váš partner na tom, že pořízení druhého psa by byl skvělý nápad? Už vás unavuje neustálé žadonění vašich dětí o dalšího domácího mazlíčka? Pravdou je, že pořízení druhého psa do rodiny je velké rozhodnutí. Je to něco, na čem se musí shodnout všichni členové rodiny.

Váš pes je smutný, protože je často sám – pořízení druhého psa se může zdát jako snadný způsob, jak pomoci zvířeti trpícímu separační úzkostí. Ale je to špatný nápad. Někdy úzkostný pes přenese svou úzkost na společníka, což je přesný opak toho, co chcete.

Snažíte se potlačit agresivitu svého prvního psa – pokud máte problémy se socializací svého současného psa, není přivedení druhého psa do vaší domácnosti vhodnou volbou. Nejprve vyřešte problémy s výchovou vašeho domácího mazlíčka.

Možná je pro vás pořízení druhého psa to pravé. Možná je to ten nejhorší nápad vůbec. Není možné předvídat, jak vše v životě dopadne. Můžete si však ušetřit velké trápení, když pečlivě zvážíte následující informace o druhém psu.

1. Utratit více peněz

Psi stojí peníze. Velké částky zahrnují mimo jiné účty za veterináře , náklady na ošetřování, výcvik a krmivo. Kromě toho budete muset zakoupit druhý obojek, vodítko, další misky na jídlo, náhradní postel a druhou přepravku.
Prakticky se náklady na to, co do svého psa vložíte, zdvojnásobí, a když se nad tím zamyslíte, nemusí to být malá částka.

2. Jak bude reagovat váš první pes?

 

hraní si s pejskem Druhý pes

Váš pes je členem vaší rodiny, že? Takže opravdu musíte zvážit, jak nový pes ovlivní kvalitu jeho života. moudré je , abyste zvážili, jak dobře se váš pes se změnami vyrovná. Možná mu už nevyhovuje, jak se věci mají, a možná se mu nelíbí, že mu druhý spáč bere pozornost jeho majitelů.

Má váš pes rád společnost jiných psů, nebo je raději sám? Jak se chová ve společnosti jiných psů? Pokud chcete adoptovat štěně, zeptejte se sami sebe, zda váš pes zvládne další chaos. Starší psi obvykle neradi sdílejí životní prostor s bláznivým štěnětem. Každý scénář je samozřejmě jiný. A vy znáte svého psa lépe než kdokoli jiný. Přemýšlejte tedy o věcech z jeho pohledu.

3. Máte čas?

Podívejte se pořádně na svůj rozvrh a buďte k sobě upřímní – kolik času máte na výcvik, lásku a začlenění nového psa do rodiny? Měli byste si položit ještě jednu otázku týkající se času: čekají vás nějaké významné životní události nebo změny? Mluvíme o věcech, jako je nová práce s novým rozvrhem, dítě, stěhování nebo projekt, který vám ubírá čas. Pokud jste na tuto otázku odpověděli kladně, odložte sen o druhém psovi alespoň dočasně, dokud se trochu neusadíte.

4. Ještě nejste rozhodnuti, jak v životě pokračovat ?

 

cestování se psy Druhý pes

Pořízení domácího mazlíčka je dlouhodobý závazek, kterému se nevyhnete, až opadne nadšení a nahromadí se další povinnosti. Možná jste právě teď v situaci, kdy si můžete zodpovědně pořídit druhého domácího mazlíčka, ale přemýšlejte o tom, jak se váš život může vyvíjet za dva, pět nebo dokonce deset let. Budete se ženit, mít děti a nové bydlení ? Jste ochotni dát svým psům to nejlepší, co si zaslouží, i když vám život hází klacky pod nohy?

5. Kolik místa máte doma?

 

místo pro dva psy Druhý pes

 

Lze do vašeho domu umístit druhého psa, nebo se již cítíte stísněně? A co váš dvůr? Je váš pelíšek již vyčerpaný, nebo byste tam mohli umístit dalšího domácího mazlíčka ?

Zvažte úroveň aktivity vašeho současného domácího mazlíčka a úroveň, kterou chcete tolerovat. Budou mít dostatek prostoru na běhání a hraní? Nezapomeňte – po dvoře se budou prohánět dva psi. Zvládne to váš trávník?

6. Dvakrát více psů, dvakrát více chlupů (a dalšího nepořádku!)

Psi nejsou zrovna nejčistotnější zvířata. Majitelé domácích mazlíčků se musí potýkat s drápky, zablácenými otisky tlapek a výkaly, které je třeba neustále uklízet. Kromě toho mají psi zlozvyk poškozovat věci, jako je nábytek a oblečení, i když si hrají.

7. Máte na to, abyste vycvičili dalšího psa?

 

koupit druhého psa

Vzpomínáte si na výcvik psa č. 1? Vždycky to byla zábava a nikdy to nebylo frustrující, že? Jo. To jsme si nemysleli. Každý, kdo někdy cvičil zvíře, si vzpomene, kolik práce je třeba vykonat. Výcvik štěněte vyžaduje odhodlání, čas a energii. Rozhodně to není práce pro slabé povahy. Buďte upřímní a zeptejte se sami sebe – máte na to?

8. Jaký hluk jste ochotni tolerovat?

Jednoho psa je těžké zvládnout. Co takhle dva psi? Pokud vás obtěžuje štěkot vašeho současného psa, bylo by pravděpodobně nejlepší situaci vyřešit dříve, než si pořídíte druhého psa. Existuje několik strategií, jak psa od štěkání odradit.

9. Druhý pes ?Cestování je složitější.

 

cestování se psem

 

Máte naplánovanou nějakou dovolenou?

Přidání druhého psa do rodiny značně komplikuje cestování (a vše ostatní). Nemůžete si ho vzít s sebou? Musíte si najít někoho, kdo se o vaše psy postará. I když plánujete, že se k vám na dovolenou připojí psi, bude to pro dva náročné. Výlety se mohou stát zábavou, ale také nečekanou událostí , zejména s většími psy, kteří zabírají hodně místa.Přečtěte si také

Pes , pes domácí – Cesta od vlka k domácímu mazlíčkovi .

Myslím, že se všichni shodneme na jedné věci – psí lásku prostě nepřekonáte. Přesto musíte být zodpovědní, když si domů přivedete nového psa. Seřaďte pro a proti a zjistěte, která strana vyhraje. Možná je teď ideální čas na psa ne. 2 nebo by bylo lepší rok počkat. Pokud zjistíte, že nastal ten správný čas pořídit si domů druhého psa, připravte se na dvojnásobnou lásku. Druhý pes .

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button