PLEMENA PSŮ SKUPINYPsi

10 nejsilnějších psích plemen na světě

Seznam nejsilnějších psích plemen na světě , nejsilnější psí plemena nejsilnější psi .Psi jsou jedním z nejatraktivnějších domácích mazlíčků, které by si každý přál. Vždy je lepší znát více podrobností o svém vysněném psovi, než s ním začnete. Proto jsme pro vás připravili informace o deseti nejsilnějších psích plemenech na světě.

 

10. Sibiřský husky

 

10 sibiřský husky

 

Sibiřský husky je středně velký pes s hustou srstí. Tato plemena psů mají větší pracovní sílu a vysokou vytrvalost. Dokážou se pohybovat i s nákladem na ledě. Tito robustní psi jsou přátelští a elegantní a mají mandlové, modré nebo černé oči.10 nejsilnějších psích plemen .

 

Roztomilé oči sibiřského huskyho vyjadřují více emocí najednou. Většinou jsou čistotní, málo zapáchají, mají kompaktní tělo a vztyčené uši. Průměrná délka života tohoto plemene se pohybuje kolem 12 až 14 let.
Hasky jsou známé svou neuvěřitelnou silou. Rádi se věnují aktivitám, jako jsou závody, tahání závaží, běh a jogging. Tento pes má energii, která mu pomáhá zapojit se do náročných aktivit. Mohou skákat až do výšky 180 cm. Sibiřský husky, původem ze Sibiře, si užívá společnost svých majitelů. Jejich srst je na svrchní straně dlouhá a odolná proti vodě. Mohou si ocasem zakrýt tělo i obličej. To jim umožňuje odolávat nízkým teplotám. Sibiřský husky

 

Povaha: loajální, náboženský, inteligentní
Výška: 53 – 60 cm (muži), 50 – 55 cm (ženy)
Hmotnost: 18-27 kg (samci), 13-22 kg (samice)
Očekávaná délka života: 12-14 let

9. Rhodéský ridgeback

 

9. Rhodéský ridgeback

 

Rhodéský ridgeback patří mezi nejsilnější psy, je to všestranný pes s velkou silou. Pes má na těle pas srsti, který roste dozadu, což je u těchto psů jedinečná vlastnost. Mají schopnosti sledovat a srážet jiná zvířata. Díky této schopnosti se používaly také při stopování lvů.

V dnešní době se z nich stal rodinný pes. Majitelé však musí potřeby tohoto psa zajistit předem. Ridgebacci jsou také rychlí a výkonní atleti. Mohou vážit přibližně 31 až 38 kg a jejich srst má pšeničný odstín. Mají také nos v černé nebo hnědé barvě. Rhodéský ridgeback: charakteristika plemene

Tito psi mají silnou vůli a jsou nezávislí. Během dospívání potřebují řádný výcvik. Své blízké velmi chrání. Pes se také lépe stará o domácnost. Proto nebudete mít problém s žádným vetřelcem v domě ani na zahradě. Jsou známí svou vytrvalostí, silou a nebojácností. Mají hluboký hrudník, díky němuž mohou získat větší výdrž. Unikátní jsou také dlouhé nohy a zužující se ocas.

Povaha: milá, důstojná, vyrovnaná
Výška: 64 – 69 cm (muži), 60 – 66 cm (ženy)
Hmotnost: 38 kg (muž), 31 kg (žena)
Očekávaná délka života: 10 – 12 let

8. Irský vlkodav

 

8. Irský vlkodav

Přichází další silné plemeno psa, irský vlkodav. Je to také jedno z nejvyšších plemen psů na světě. Tito lovci velké zvěře jsou svalnatí. Jsou schopni běžet velmi rychle. Mají mnoho barev, například bílou, šedou, červenou a černou. Už jen jejich vzhled vetřelce vyděsí. Ale s dětmi jsou obvykle trpěliví. Protože jsou však větší, měly by být pod dohledem, pokud se pohybují v blízkosti malých dětí. Během války pomáhali sundávat muže z koní a vozů. Loví zvířata, jako jsou vlci, jeleni a divoká prasata. Velká plemena psů

Tito psi jsou přizpůsobiví rodinní společníci. Někdy se přizpůsobí i kočkám. Energičtí, divocí psi tak mají druhou tvář roztomilého štěněte. Něžné oči se vždy třpytí sladkými výrazy. Starobylé plemeno psů pochází z Irska a tito psi hráli důležitou roli při lovu a válčení. Irský vlkodav

Odvážný pes není vždy tak agresivní. Tito psi však nejsou vhodní pro bydlení v bytě. Potřebují tedy poměrně velkou plochu, aby se mohli natáhnout a mít pohodlí. Potřebují přibližně 40 minut pohybu denně. Potřebuje řádné školení pozitivním způsobem. Jsou považováni za jedno z nejsilnějších psích plemen na světě.

 

Povaha: odvážný, důstojný, klidný
Výška: minimálně 81 cm (muži), minimálně 76 cm (ženy)
Hmotnost: 54 kg (muž), 47 kg (žena)
Očekávaná délka života: 6-8 let

 

7. Bernardine

 

7. Bernardine

Bernardýn je další nejsilnější psí plemeno na světě. Je užitečná v několika ohledech. Nejprve to byli strážní. Podíleli se také na pomoci ztraceným a zraněným turistům v horách. Dnes si užívají rodinného života jako roztomilá zvířátka. Mezi základní vlastnosti psů patří poslušnost .

Účastní se také soutěží ve vzpírání. Tento obrovský pes je jedním z nejznámějších a nejoblíbenějších psů na světě.

Bernardi mají tmavé oči, krátký čenich a vrásčité obočí. Vypadají divoce a mají obrovské proporce. Uvnitř jsou ale docela tichý typ. Bude trvat poměrně dlouho, než pes duševně dozraje. Tito psi tedy zůstávají několik let jako velká štěňata. Neštěkají bezdůvodně. Průměrná délka života tohoto velkého psa se pohybuje kolem 8 až 10 let. I když mají hustou srst, nejsou ochotni žít mimo rodinu venku. Na druhou stranu také nesnesou příliš mnoho tepla. Pitbull – Odsouzený pes s velkým srdcem.

Příroda: Hravý, okouzlující, zvědavý
Výška: 71 – 76 cm (muži), 66 – 71 cm (ženy)
Hmotnost: 64 – 81 kg (muži), 54 – 63 kg (ženy)
Očekávaná délka života: 8-10 let

 

6. Rotvajler

 

6. Rotvajler z nejsilnějších psích plemen na světě nejsilnější psí plemena nejsilnější psi

Rotvajler je další silné plemeno psa. Má střední velikost. Tento odolný pracovní pes je zároveň jemným kamarádem na hraní. V rodinném kruhu působí jako ochránce a má krátkou černou srst. Vypadají klidně a dostatečně sebevědomě.

Nejprve pomáhali v dobytkářském městě Rottweil. Jejich práce spočívala v přemísťování věcí z místa na místo a v ochraně nemovitostí před vetřelci. Proto dostali jméno rotvajler. Pak se z nich stali policejní psi pro osobní ochranné prostředky. Se svým mohutným tělem byli připraveni plnit náročné úkoly.

Dalším důležitým faktem je, že to byli první vodicí psi pro nevidomé. Podíleli se také na pátracích a záchranných operacích. Toto jedno z nejsilnějších psích plemen je potomkem nejstarších psů typu římského drovera. V době první a druhé světové války měla jejich účast mnoho podob. Mezi ně patřily role poslíčka, strážního psa, sanitky a přepravce zboží. Lovecký pes

Povaha: věrný, milující, sebevědomý opatrovník
Výška: 60 – 68 cm (muži), 55 – 63 cm (ženy)
Hmotnost: 43-61 kg (muži), 36-45 kg (ženy)
Očekávaná délka života: 9-10 let

 

5 nejsilnějších psích plemen na světě

 

5. Kavkazský ovčák

 

5. Kavkazský ovčák nejsilnější plemena psů na světě nejsilnější plemena psů nejsilnější psi

Kavkazský ovčák je dalším plemenem na seznamu nejsilnějších psů. Jsou to svalnatí psi z horských oblastí Kavkazu a jejich silné kosti a kratší srst jim dodávají dokonalý vzhled. Tito psi jsou relativně mnohem větší. Mnoho starých druhů psů pochází z oblasti Kavkazu. Plemeno kavkazský ovčák se vyvinulo ze staré kavkazské variety psa. V horách převzali roli hlídacích psů. Chránili tak ovce před predátory, jako jsou medvědi a šakali.

Nebojácné a inteligentní plemeno reaguje na neznámé lidi. Tito psi se používali jako hlídací psi v západních oblastech. Pes vyžaduje dobře organizovaný výcvik. V opačném případě bude obtížné psa socializovat. Kavkazský ovčák

Srst psa je nepromokavá. Mají bystrý sluch. Jednou z výhod tohoto pracovitého obra je navíc to, že se dokáže přizpůsobit všem klimatickým podmínkám. Jsou pro ně vhodné i ty nejtěžší. Díky těmto vlastnostem je tento silný pes velmi potřebný. Průměrná délka života zdravého psa je 10 až 12 let. K uvolnění energie potřebuje venkovní aktivity a cvičení. Mezi aktivity, které psa určitě potěší, patří turistika a honba za míčem. Pes potřebuje lepší výcvik, protože se brzy vymkne kontrole. Určitě patří na seznam nejsilnějších psích plemen na světě .

 

Příroda: Nebojácný, statečný, laskavý
Výška: 58-76 cm
Hmotnost: 44-77 kg
Očekávaná délka života: 10-12 let

4. Argentinská doga

 

4. Argentinská doga nejsilnější plemena psů na světě nejsilnější plemena psů nejsilnější plemena psů nejsilnější psi

Německá doga je na seznamu deseti nejsilnějších psích plemen na čtvrtém místě. Jsou to velcí psi v bílém. Pocházejí z Argentiny. Nejprve se používaly k lovu velké zvěře, jako jsou divoká prasata a pumy. Pes je dostatečně odvážný, aby chránil své společníky.

Kromě toho jsou díky silnému a atletickému tělu pevnější. Robustní hlava a elegantní krk jsou robustnější. Mají také svalnaté tělo. Mají vynikající nos a vyšší kapacitu plic. Proto jsou schopni cestovat do vzdálených míst. Různé povětrnostní podmínky jim nikdy nebrání opustit silnici. Argentinská doga: Popis plemene

Toto plemeno bylo úspěšně zavedeno v roce 1928. Trvalo však téměř do roku 1973, než FCI toto plemeno přijala.Toto plemeno bylo vůbec prvním argentinským plemenem zapsaným na seznam FCI. Pes má velmi všestranné funkce. Jsou vhodné i pro pátrací a záchranné operace. I ve vojenské práci dostal argentinský hrdina šanci. Uplatnili se také jako služební psi a policejní asistenti.Top 10 nejsilnějších psích plemen .Top 10 nejsilnějších psích plemen na světě .

Příroda: Přátelský, veselý, skromný
Výška: 60-68 cm (muži), 59-66 cm (ženy)
Hmotnost: 36 – 45 kg
Očekávaná délka života: 9-15 let

3. Americký pitbulteriér

 

3. Americký pitbulteriér Nejsilnější plemena psů na světě Nejsilnější plemena psů na světě Nejsilnější psi na světě

Původně byli chováni jako návnada pro býky. Později se z nich stalo rodinné plemeno psů. Proto jsou k dětem opatrnější a mnohem šetrnější. Mají odvahu a vytrvalost. Ve sportu se plemeno používalo díky své obrovské síle. Účastní se také soutěží poslušnosti.

Objevují se také v některých agility hrách. Robustní pes potřebuje správný výcvik, aby se socializoval. Pokud nemáte dostatek času na výcvik, raději si tohoto psa nevybírejte. Mohou být výborným společníkem pro děti. V případě potřeby však mohou bránit lidi až do smrti.

Psi jsou poměrně vynalézaví a rychle se učí povely. Rádi se zapojují do každé činnosti, která je obklopuje. Dominantní pes má úžasný vzhled, ale při správném výcviku může být i lepším přítelem. Na veřejnosti musí zůstat poslušní. V opačném případě mohou být agresivní vůči ostatním psům. Tito psi jsou tedy výkonným společníkem pro ty, kteří jim poskytnou správný výcvik a disciplínu.

 

Povaha: sebevědomý, inteligentní, dobromyslný
Výška: 45-48 cm (muži), 43-45 cm (ženy)
Hmotnost: 24 – 31 kg (muži), 18 – 24 kg (ženy)
Očekávaná délka života: 12-16 let

 

2. Kangal

 

2. Kangal nejsilnější plemena psů na světě nejsilnější plemena psů nejsilnější psi

Kangal je v pořadí druhý. Jsou to robustní psi s velkým tělem a silnými kostmi. Tato plemena psů se díky své síle používala jako strážci před predátory. Pocházejí z Turecka. Hlava psa je poměrně větší, uši jsou obvykle široké.

Pes má na kůži dvojitou srst, která je středně krátká. Uši jsou z černého sametu. Barva těla je šedá. V Turecku se tito psi vyskytovali v oblasti Sivas. Mají i jiná jména, například Kangalský pastevecký pes nebo Kangal Cooban Koopeggi. Kangalský pes

 

Vůči predátorům jsou agresivní. Mohou hlídat kozy, ovce a skot. Pes je aktivní na farmách a statcích. Pes má rychlost, odvahu a sílu, aby se mohl postavit jakémukoli vetřelci. Dospělý pes tohoto plemene může vážit více než 63 kg. Tento pes má šokující kousací sílu. Síla je větší než 317 kg na čtvereční palec. Zaslouží si tedy druhé místo v seznamu.

 

Příroda: Klidný, loajální, odvážný, nezávislý
Výška: 76 – 81 cm (muži), 71 – 76 cm (ženy)
Hmotnost: 49 – 65 kg (muži), 40 – 54 kg (ženy)
Očekávaná délka života: 12 až 15 let

 

1. Tibetská doga

 

1. Tibetský mastif nejsilnější plemena psů na světě nejsilnější plemena psů nejsilnější plemena psů nejsilnější psi

 

Nyní je na řadě jedno z nejsilnějších psích plemen na světě. Je to tibetská doga. Ve starověkém Tibetu byli hlídacími psy. Mají ostražitou a impozantní povahu. Pes je však velmi agresivní vůči cizím lidem.
Ke strukturálnímu vzhledu psa patří uši ve tvaru písmene V a hnědé, široké oči. Větší velikost tohoto psa znemožňuje bydlení v bytě. Jsou aktivnější v ranních a večerních hodinách.
TOP 10 největších psích plemen na světě .

Během této doby potřebují k udržení pevného zdraví pohyb. Tato plemena ráda cvičí s rodinou. Vzhledem k jejich ochranářské povaze by měli být na procházkách na vodítku. Psi potřebují správný výcvik a včasnou socializaci. Nesnášejí neukázněné rozhovory a hádky v rodině. Bez dobrého pohybu se mohou rychle začít nudit. Mohou být vhodné pro děti. Někdy však tyto obří psy křik zmate a začnou být agresivní. Mohutná obří plemena psů tedy nejsou vhodná pro malé děti. Tibetský mastif: charakteristika plemene

 

Povaha: nezávislý, zdrženlivý, inteligentní
Výška: minimálně 66 cm (muži), minimálně 64 cm (ženy)
Hmotnost: 40 – 68 kg (muži), 31 – 54 (ženy)
Průměrná délka života: 10-12 let.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button