BADHLADZemědělská zvířata

Jak se zbavit myší v domě a bytě – tipy a triky

Podzim a zima jsou hlavními obdobími v roce, kdy se myši tlačí do domů , hlavně kvůli teplu a snadnému příjmu potravy.Kromě toho, že ničí potraviny ve spíži a kuchyni, mohou být pro váš dům naprostou pohromou. Myši mohou prokousat elektrické kabely, což může vést k požáru. Myši navíc přenášejí mnoho nemocí a bakterií. Jak se zbavit myší v domě.Jednoduchým pomocníkem je také kočka  .

 

kabely myši

 

Jak vypadá myší trus ?

 

myší hovínka, jak se zbavit myší v domě

Myší trus připomíná tmavá zrnka rýže. Krysí trup je o něco širší a delší .

Jak poznám, že mám doma myš ?

Jednou z hlavních skutečností je, že najdete myší trus , dále můžete najít rozkousané jídlo, nepořádek na polích, rozkousané části nábytku. Přes den je slyšet šustění za nábytkem.

 

jak zjistím, že mám doma myš, abych se zbavil myší v domě?

 

Když vidím jednu myš, znamená to, že jich je víc? Jak se zbavit myší

Bohužel pro Boha ano , pokud vidíte nebo zjistíte, že máte v domě myš, máte jich v domě s největší pravděpodobností více. Všechny myši hledají v zimě totéž – potravu , vodu a úkryt . Pokud si do vašeho domu našla cestu jedna myš, jistě se tam dostanou i další, navíc se rychle množí. Proč je nutné zbavit se myší v domě .

Jakým domácím prostředkem se mohu zbavit myší?

Viděl jsem spoustu domácích nápadů na odpuzování myší ( vůně máty , náplně do pračky , vatové tyčinky namočené v oleji a koření ) , ale za žádnou z těchto metod není věda ani důkaz, že opravdu fungují . Myši si navíc na soužití s lidmi zvykly natolik, že je jen máloco odpuzuje.

 

Jak se tedy zbavit myší? – Jak se zbavit myší

Zde je návod, jak tyto otravné potvůrky co nejrychleji a bezbolestně zlikvidovat. Jak se zbavit myší v domě jednotlivé tipy .

 

1. Kam nastražit past na myši – Jak se zbavit myší

 

jak nastražit past na myši, abyste se zbavili myší v domě

 

Než nastražíte past , měli byste zjistit, kde myš ve vašem domě žije , kde se pohybuje . Například myš, která běhá pod kuchyňskou linkou. Nastavte past přesně tam, kam patří. Také, ale odložte to, dokud to neublíží někomu jinému. Dávejte pozor zejména na malé děti a domácí zvířata. Past by měla být nastražena na místě, které je pro ně nepřístupné.

Žehlička na vlasy : Co si vybrat

2. Jaké typy pastí na myši jsou nejlepší ?

 

Existuje nespočet pastí na myši . Ale pravděpodobně o žádném z nich nelze říci, že by byl nejlepší pastí na myši. Nemusíte si moc vybírat. Myši jsou hlodavci a zajímají se pouze o potravu. Ať už použijete jakoukoli past, vždy dobře zajistěte potraviny, protože se může stát, že se past nespustí a myš zmizí i s dobrotami.Jak se zbavit myší v domě pomocí pastí na myši .

Prvním typem pasti je klasická dřevěná natahovací past . Je velmi efektivní a jednoduchý. Existují již v plastovém provedení. S touto pastí musíte být opatrní, dokud nedojde k nehodě a také kam ji položíte, dokud není nebezpečná pro vaše domácí zvířata i pro ostatní členy rodiny.

 

dřevěná past na myši

Druhým typem je past, která se používá k odchytu živých myší. Princip spočívá v tom, že potraviny uvnitř upnete na háček a zajistíte dvířka. Když si myš  bude chtít vzít potravu, uvolněte háček a dvířka se zavřou, čímž se myš uvězní uvnitř. 

jak chytat živé myši

Třetím typem je kovová past na myši, do jejíhož spodního otvoru se vloží matice a past se zavře. Takovou past umístíte na místo, kde se myš pohybuje. Past funguje tak, že myš projde otvorem v horní části pasti, ale nevrátí se zpět.

kovová past na myši

Další účinnou pastí je lepidlo na myši . Prodává se buď již na plastové podložce, kterou stačí rozložit, nebo jako lepidlo na myši v tubě. Jak to udělat? Pokud si koupíte lepidlo na myši v tubě , vezměte kus kartonu a jednu stranu potřete lepidlem, ale nezapomeňte doprostřed dát chutný pamlsek. Když myš přejede přes lepidlo, zůstane na něm přilepená. Lepidlo je dostatečně silné i v menším množství. Navíc čím více se myš snaží uvolnit, tím více se zasekává .

 

lepidlo na myši, jak se zbavit myší v domě

 

Co použít jako návnadu do pasti na myši ?

Do pasti na myši můžete použít jakékoliv potraviny, ale nejraději mají : ořechy , klobásu , kousky slaniny , zboží . Můžete však použít i psí a kočičí granule , kousek salámu a ovoce.

3. Jak utěsnit otvor, kterým myši procházejí ? – Jak se zbavit myší

Když se zbavíte myší v domě , měli byste se ujistit, že už si do domu nenajdou cestu. Myš se dokáže protáhnout i velmi malým otvorem a totéž platí pro potkany. Pokud se vám díra nezdá velká, přesto ji utěsněte, protože hlodavci ji mohou zvětšit. K utěsnění použijte ocelovou vlnu.

 

ocelová vlna proti myším

Kam se může myš v domě dostat ?

Pozornost je třeba věnovat místům, kde potrubí vstupuje do domu a podél základů sklepa. Zkontrolujte také izolaci a větrací otvory , myš může proběhnout i otevřenými dveřmi nebo oknem.

 

4. Zkontrolujte garáž. – Jak se zbavit myší

Pokud se myš dostane do garáže, může to pro váš vůz skončit špatně, myš se může dostat pod kapotu, kde může způsobit problémy s elektrickými dráty.

 

5. Stříhání keřů z fasády domu

 

Keře a větve, které se táhnou přes fasádu domu, jsou jako dálnice, po které se do domu dostávají myši a hmyz. Je také dobré skladovat palivové dřevo na zimu alespoň 20 stop od domu, protože myši rády hnízdí v hromadách. A kde jinde než pod hromadou dřeva.

 

6. Uzavírejte potraviny do vzduchotěsných nádob.

Ukládání obilovin a dalších surovin do vzduchotěsných nádob je správným krokem k tomu, aby se myši nedostaly do vašeho domu. Myš nebude tam, kde nebude mít přístup k potravě . Další věc, na kterou lidé nemyslí, je potrava pro zvířata. Pokud necháte krmivo pro domácí zvířata v misce celý den, je to další zdroj potravy pro hlodavce. Jak se zbavit myší .

jak se zbavit mateřského znaménka 

 

potraviny v nádobě

 

7. Kdy zavolat odborníka – a na co se zeptat

Každý má jinou hranici toho, co je ochoten vydržet nebo převzít. Pokud se však dostanete do situace, kdy budete potřebovat profesionála, zeptejte se svých přátel a sousedů, zda nemají nějaké doporučení na dobrého deratizátora. Nezapomeňte se zeptat na cenu. Jak se zbavit myší.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button