Filmy a volný časHRY A ZÁBAVA

Nejlepší mobilní hry Seznamte se a vyzkoušejte je

Seznam nejlepších mobilních her plný těch nejlepších mobilních her, které si můžete zahrát na svém zařízení se systémem iOS nebo Android. Sestavit konečný seznam nejlepších mobilních her je v nejlepších časech obtížný – někdo by řekl až šílený – úkol. Mluvíme o procesu, který zahrnuje stovky tisíc her pro systémy iOS a Android a trvá více než deset let.

 

Nejlepší mobilní hry

 

Nejlepší mobilní hry

 

Proto jsme se rozhodli vycházet z jednoduchého, i když poněkud nestandardního předpokladu. Kdyby zítra přistál mimozemšťan a požádal o rychlokurz herectví. Kterou z nejlepších mobilních her byste mu doporučili nainstalovat jako první? S takovým neobvyklým filtrem nehledáme neznámé klenoty nebo dokonce nutně zavedené hity. Hledáme ty důležité hry, které definují žánr a představují něco zásadního pro historii hraní na chytrých telefonech. Skutečná kompilace největších hitů App Store a Google Play.

 

Jedinou podmínkou je, že hra musí být stále aktivní a skvěle hratelná. Do každé série také zařazujeme pouze jednu hru, takže se obvykle (ale ne výhradně) jedná o první položku, nikoli o tu nejlepší.

 

NEJLEPŠÍ MOBILNÍ HRY

Začínáme s poměrně kompaktním seznamem, ale v následujících měsících budeme náš výběr doplňovat – a možná i jednu nebo dvě položky odstraníme, protože budou nahrazeny nebo ztratí trvalou podporu svých vývojářů. Těchto 15 her však představuje skvělý začátek sbírky mobilních her. Kdo mi volal

 

NÁJEZD: STÍNOVÉ LEGENDY

 

NÁJEZD STÍNOVÉ LEGENDY

Zkušení hráči se mohou snadno stát trochu nedůvěřivými vůči RPG typu gacha. Pravdou však je, že nejlepší mobilní hry hraje překvapivě velké množství lidí a Raid: Shadow Legends je osmisetkilovou gorilou v tomto milovaném i nenáviděném subžánru. Nemůžete ji ignorovat.

Je opravdu těžké ignorovat hru, která vypadá tak dobře, s úžasnou 3D grafikou a pyrotechnikou na celé obrazovce, která doprovází každou PVE kampaň nebo PVP misi v aréně.

Nejlepší mobilní hry GENSHIN IMPACT

 

Nejlepší mobilní hry GENSHIN IMPACT

Hra Genshin Impact je bez ostychu ovlivněna hrou The Legend of Zelda: Breath of the Wild se známým fantasy světem ovlivněným anime a akčními RPG mechanismy.

Tuto očividnou poctu jí však odpustíte, protože vzorec v podobě free-to-play mobilní hry funguje velmi dobře. Což je docela úžasné.

PAMÁTKOVÉ ÚDOLÍ

 

PAMÁTKOVÉ ÚDOLÍ

Monument Valley – a zejména jeho pokračování Monument Valley 2 – je jednou z těch vzácných videoher, které se dostaly do mainstreamu. Takovou, na kterou se odkazuje v televizních pořadech a kterou hrají nehráči.

 

To neznamená, že bychom znehodnotili její důmyslné prostorové hádanky připomínající Eschera nebo její úchvatně krásný výtvarný styl. Chceme jen říct, že se strašně moc lidem, včetně nás, moc líbí.

POKÉMON GO

 

POKÉMON GO

Pokud existuje jiná mobilní hra, ke které se lidé vracejí tak dlouho jako ke hře Pokémon Go, je třeba připomenout, o jakou jde. Po svém spuštění v roce 2016 je stále v plném proudu.

Rozšířená realita a hraní na základě polohy se v této hře skutečně projevily, protože jste bojovali a chytali roztomilá zvířátka v blízkosti pamětihodností ve skutečném světě.

SLAY THE SPIRE Nejlepší hry na mobilní telefony

 

SLAY THE SPIRE Nejlepší hry na mobilní telefony

Když se tato ultimátní karetní bitva o sestavování balíčků dostala na mobilní zařízení, měl jsem pocit, že se konečně vrátila domů. Spousta dalších mobilních her převzala vzorec Slay the Spire ve velkém stylu, některé z nich docela úspěšně.

 

Hra Slay the Spire však stále kraluje díky intuitivnímu, ale neuvěřitelně hlubokému a rozmanitému systému boje s kartami.

ALTO’S ODYSSEY

 

ALTO'S ODYSSEY

Jestliže Jetpack Joyride představuje slavnou minulost nekonečného běhání, pak Alto’s Odyssey je jeho stylovou současností. První, čeho si všimnete, je výtvarný styl, který je tak ostrý a hedvábně hladký, že patří na obálku časopisu.

 

Hra se ale také skvěle hraje a má motivační strukturu, která vás přiměje vrátit se k dalšímu hraní.

CALL OF DUTY: MOBILE nejlepší mobilní hry

 

CALL OF DUTY MOBILE nejlepší mobilní hry

Android a iOS nemají nouzi o kvalitní online střílečky, ale Call of Duty: Mobile je pravděpodobně nejkomplexnějším balíčkem ze všech. Kombinuje elegantní a rychlou střílečku pro více hráčů s rozsáhlejším režimem Battle Royale.

 

Vše vypadá a hýbe se nádherně, má špičkovou podporu ovladačů a spoustu režimů, které si můžete vyzkoušet.

LEAGUE OF LEGENDS: WILD RIFT Nejlepší mobilní hry

 

LEAGUE OF LEGENDS WILD RIFT Nejlepší mobilní hry

Hry MOBA jsou ve světě elektronických sportů stále velkou novinkou a na mobilních zařízeních, stejně jako na PC, kraluje League of Legends. Vyberte si svého hrdinu a utkejte se se spoluhráči v klasické páskové bitvě 5v5.

 

Pozoruhodné je, jak věrně se tato mobilní verze drží původního vzorce. Pokud máte zájem si ji vyzkoušet, určitě se podívejte na naši hru League of Legends: Wild Rift.

GRID AUTOSPORT

 

GRID AUTOSPORT

Existuje spousta rychlých a atraktivních arkádových závodů, které se snaží napodobit konzolový zážitek na mobilních zařízeních. Nejlepší hry na mobilu, ale jen jedna z nich dosahuje přímé konverze 1:1.

 

Grid Autosport je plnohodnotná klasická konzolová závodní hra přenesená do telefonu v celé své hloubce. Zůstává překvapivým úspěchem.

JETPACK JOYRIDE

 

JETPACK JOYRIDE

Jetpack Joyride nebyla první nekonečná běhačka pro mobilní zařízení (za to děkujeme Canabaltu), ale byla to jedna z prvních a nejlepších her. Neméně důležité pro tento seznam je i to, že hra stále funguje a má stálou podporu legendárního vývojářského studia Halfbrick.

 

V roli hrdiny Barryho Steakfrieda utíkejte, létejte a rozbíjejte se, jak jen to půjde, a využívejte divoké bonusy a náhodně generovaná nebezpečí.

BĚŽNÉ DUŠE

 

BĚŽNÉ DUŠE

Společnosti RocketCat games se podařil zlatý hattrick s Wayward Souls, akčním RPG, které využívá klasickou top-down akci 16bitové Zeldy a procedurálně generovanou magii.

 

Žádné dva běhy tu nejsou stejné, protože sekáte, řežete, prozkoumáváte a umíráte. A to opakovaně.

Nejlepší mobilní hry THE ROOM 

 

Nejlepší mobilní hry THE ROOM

The Room a jeho tři pokračování patří k vizuálně nejpřitažlivějším, na dotek příjemným a atmosférickým logickým hrám na libovolné platformě.

 

Po technické stránce je The Room: The Old Sins nejnovějším a nejlepším z těchto čtyř dílů. Ve skutečnosti však musíte začít od prvního dílu seriálu The Room a projít si ho. Nebudete litovat.

KINGDOM RUSH

 

KINGDOM RUSH

Stejně jako v případě The Room můžete vzít kterýkoli díl čtyřdílné série a dostanete zářný příklad žánru – v tomto případě tower defense – s Kingdom Rush.

 

V mnoha mobilních hrách máte za úkol pečlivě rozmisťovat a vylepšovat obranné jednotky, abyste odrazili vlny nepřátel, ale v žádné z nich se to neděje s takovým šarmem a důrazem na detail jako v Kingdom Rush.

MEZI NÁMI

 

MEZI NÁMI

Among Us je online hra zdarma. Nejlepší mobilní hry zdarma. Nejlepší mobilní hry zdarma, které mají svěží a velmi moderní přístup k online hrám pro více hráčů a vyžadují pečlivou komunikaci a značnou dávku záludnosti.

 

Připojte se ke svým spoluhráčům a připravte vesmírnou loď ke startu, ale dejte si pozor na podvodníka. Pokud to nejste vy, tak se pusťte do vyvražďování posádky.

 

CLASH ROYALE

 

CLASH ROYALE

Hra Clash Royale, která odstartovala tisíce napodobenin, kombinuje strategii karetních bitev s nájezdy na základny ve stylu MOBA. Hra s kartami přináší 3D jednotky na jednoduchém dvoupruhovém bojišti.

 

Jak už to u her Supercell bývá, prezentace, učební křivka a vyváženost jsou na jedničku.

REIGNS

 

REIGNS

Pro iOS a Android jsou k dispozici tři hry Reigns a všechny jsou toho skvělým příkladem. Nejlepší hry na mobilní telefony jako aktualizace žánru příběhových adventur pro moderní mobilní herní publikum.

 

Zdá se, že klíčem k úspěchu bylo přidat pořádnou dávku humoru a použít systém ovládání pomocí posouvání karet, který byl převzat přímo ze seznamovací aplikace Grindr. Kdo by to řekl?

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button