DesignRADY PRO DOMÁCNOST

Jak vyčistit mikrovlnnou troubu 7 způsobů mytí mikrovlnné trouby

Jak vyčistit mikrovlnnou troubu 7 způsobů mytí mikrovlnné trouby. Mikrovlnné trouby lze považovat za základní vybavení každé moderní domácnosti. Umožňuje snadný ohřev jídla a přípravu chutných a rychlých pokrmů. Žádný majitel domu se však nechce pouštět do čištění obzvláště špinavé mikrovlnné trouby. Na rozdíl od čištění běžné trouby lze mikrovlnnou troubu vyčistit v několika jednoduchých krocích.

 

Jak vyčistit mikrovlnnou troubu

 

jak vyčistit mikrovlnnou troubu

 

Zde je několik tipů a triků, jak tento problém překonat a prodloužit životnost mikrovlnné trouby. Jak vyčistit mikrovlnnou troubu. Co potřebujete: 

Toto jsou jen některé ze základních materiálů, které budete při čištění mikrovlnné trouby potřebovat. Naštěstí byste měli mít většinu těchto položek po ruce ve své kuchyňské a koupelnové spíži. Ujistěte se, že je máte po ruce, abyste byli připraveni, kdykoli budete potřebovat vyřešit problém se špinavou mikrovlnnou troubou.

  • 1 šálek vody
  • Houba
  • Lemon
  • Bílý ocet
  • Jedlá soda
  • Mýdlo na nádobí
  • Komerční čisticí prostředek
  • utěrky z mikrovlákna
  • Mísa vhodná do mikrovlnné trouby

Nyní, když znáte nástroje, které vám pomohou při čištění mikrovlnné trouby, je zde několik věcí, které byste měli vědět, pokud jde o čištění zařízení:

 

Metoda mokrého papírového ručníku

 

Jak rychle vyčistit mikrovlnnou troubu? Pokud vaše mikrovlnná trouba nevypadá jako po výbuchu, postačí k jejímu vyčištění hrst vlhkých papírových utěrek. Jednoduše vložte vlhké papírové utěrky do mikrovlnné trouby a zapněte mikrovlnnou troubu na nejvyšší výkon po dobu asi 5 minut. Tento trik vytvoří páru, která vám pomůže odstranit nežádoucí nečistoty a kontaminanty v mikrovlnné troubě. Slouží také jako příprava na složitější problémy, jako jsou přilepené potraviny.

Používání mýdla na nádobí

 

Používání mýdla na nádobí

 

Tato metoda funguje téměř stejně jako metoda mokrých papírových utěrek. Naplňte nekovovou misku vhodnou do mikrovlnné trouby vodou a mýdlem na nádobí a vložte ji do mikrovlnné trouby. Nechte ji běžet jen 1 minutu při vysoké teplotě nebo dokud se nezapaří. Vyjměte misku a vnitřek mikrovlnné trouby otřete houbičkou. Nezapomeňte při tom vyčistit dvířka mikrovlnné trouby.

 

Čištění mikrovlnné trouby pomocí jedlé sody – Jak vyčistit mikrovlnnou troubu

 

Čištění mikrovlnné trouby pomocí jedlé sody - Jak vyčistit mikrovlnnou troubu

 

Jedlá soda je mimo jiné prostředkem k čištění přilepených potravin v mikrovlnné troubě. Jednoduše připravte pastu z jedlé sody a vody a naneste ji na ztvrdlé potraviny, které uvízly v mikrovlnné troubě. Čištění mikrovlnné trouby pomocí jedlé sody. Nechte ji působit alespoň 5 minut a poté ji jednoduše setřete vlhkou houbou nebo ručníkem. Tento postup můžete opakovat, dokud se vám nepodaří nežádoucí připálené potraviny uvnitř zcela a snadno odstranit. Jak čistit šperky – 7 domácích způsobů.

 

Roztok octa a vody – Jak vyčistit mikrovlnnou troubu 

 

Roztok octa a vody - Jak vyčistit mikrovlnnou troubu

 

Čištění mikrovlnné trouby octem. Postup použití tohoto roztoku je stejný jako u metody s mýdlem na nádobí. Vezměte misku vhodnou do mikrovlnné trouby a smíchejte v ní jeden šálek vody a octa ve stejném poměru.

 

Vložte ji do mikrovlnné trouby a nechte ji dlouho vařit v páře. Před dalším použitím spotřebič vytřete do sucha, aby uvnitř mikrovlnné trouby nezůstaly žádné stopy po octu.

 

Octová voda je nadčasový, univerzální přírodní čisticí prostředek, který pomáhá odstraňovat odolné skvrny a nečistoty. Jak vyčistit mikrovlnnou troubu. Výrobek ideální pro extrémně znečištěné mikrovlnné trouby.

 

Jak vyčistit mikrovlnnou troubu pomocí citronu

 

Jak rychle vyčistit mikrovlnnou troubu

 

Jak vyčistit mikrovlnnou troubu pomocí citronu. Stejně jako ocet je i citron dalším skvělým přírodním prostředkem pro dezinfekci mikrovlnné trouby.Stačí rozříznout jeden citron na polovinu a položit ho řeznou stranou dolů na talíř vhodný do mikrovlnné trouby. Přidejte několik lžiček vody a vložte talíř do mikrovlnné trouby, dokud se nevytvoří pára. Vyjměte talíř a setřete přebytečnou tekutinu uvnitř mikrovlnné trouby, to je vše, je to opravdu tak jednoduché. Opět nezapomeňte otřít vnitřní a vnější stranu dvířek mikrovlnné trouby. Pivo na vlasy.

 

Zředěný čistič oken na dvířka mikrovlnné trouby

 

Zředěný čistič oken na dvířka mikrovlnné trouby

 

Ačkoli si toho možná dostatečně nevšímáte, dvířka mikrovlnné trouby potřebují také trochu láskyplné péče. Je dobré, že zředěný čistič oken udělá zázraky jak uvnitř, tak zvenku vaší mikrovlnné trouby. Použijte hadr nebo houbu, namočte ji do roztoku a začněte drhnout vnitřní i vnější část zařízení. Postup opakujte, abyste se ujistili, že je mikrovlnná trouba důkladně čistá. Pokud vám vadí zápach čističe oken, použijte čistý hadřík namočený ve vodě a vydrhněte jej ještě jednou.

 

Komerční čisticí prostředky – Jak vyčistit mikrovlnnou troubu

 

Jak vyčistit mikrovlnnou troubu pomocí citronu

 

Pokud nechcete riskovat použití jiných dezinfekčních prostředků k čištění mikrovlnné trouby a použití citronu, jedlé sody nebo octa prostě nefunguje, je čas koupit snadno dostupné komerční čisticí prostředky na mikrovlnné trouby.

 

Mějte však na paměti jednu věc: vyberte si komerční čisticí prostředek, který nezanechá ve vašem spotřebiči nepříjemný zápach nebo výpary, které by mohly ovlivnit vůni a chuť připravovaného jídla.

 

Bezpečnostní upozornění a tipy

 

  • Před čištěním mikrovlnnou troubu řádně vypněte a odpojte od sítě, abyste zabránili nežádoucím nehodám, pokud k čištění spotřebiče nepotřebujete použít teplo.
  • Do mikrovlnné trouby nikdy nevkládejte žádné kovové předměty. Při čištění mikrovlnné trouby nepoužívejte kovové kartáče apod. Jak vyčistit mikrovlnnou troubu.
  • Při používání vody buďte opatrní. Mikrovlnné trouby jsou elektrická zařízení, a pokud nebudete při čištění přístroje vodou zvlášť opatrní, může dojít k jeho poškození.
  • Čas od času vyjměte a vyčistěte otočný talíř mikrovlnné trouby. Je naprosto bezpečné jej mýt ručně jako každý jiný talíř nebo jej vložit do myčky. Jen se ujistěte, že před dalším použitím zcela vyschne. A nikdy ji nezapomeňte vrátit zpět, než mikrovlnnou troubu použije někdo jiný.
  • Při ohřívání potravin nebo nápojů v mikrovlnné troubě vždy používejte víčka. Tím se sníží počet rozstřiků a prodlouží se doba mezi dalším čištěním stroje.
  • Pokud je to možné, nastavte mikrovlnnou troubu na nízký stupeň, abyste snížili pravděpodobnost rozstříknutí nebo připálení jídla. Nezapomínejte na správné používání mikrovlnné trouby, nejen abyste si usnadnili čištění, ale také abyste předešli nehodám v kuchyni.
  • Při čištění mikrovlnné trouby nepoužívejte silné chemikálie. Nezapomeňte, že ve spotřebiči ohříváte potraviny nebo nápoje a nechcete tyto chemikálie náhodně zkonzumovat.

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button