DOBRÉ RADY PRO VAŘENÍZajímavosti

Co si dát k večeři : 6 receptů na chutnou večeři

Máte hlad a nevíte, co si dát k večeři?Pokud máte hlad a nechcete trávit spoustu času přípravou jídla, jste na správném místě. Zde najdete 6 snadných receptů, které vás zasytí a budete jíst, jak se patří.

 

Tvarohová pochoutka

 

Tvarohová pochoutka Co si dát k večeři

 

Složení pro 2 porce :

 

  • Tvaroh 150g
  • 1 cibule
  • uzené maso 100g nebo šunka
  • Sýr Eidam 100 g
  •  bazalka, provensálský pepř, sůl

Příprava:

 

Nastrouhejte sýr eidam, nakrájejte uzené maso nebo šunku. Vše smíchejte dohromady
a přidejte koření podle chuti. Přejeme vám dobrou chuť! Co si dát během týdne k obědu

 

Bucatini all’Amatriciana

 

Bucatini all'Amatriciana

Bucatini patří mezi naše nejoblíbenější těstoviny! Jsou to dlouhé tenké nudle jako špagety,
ale s dírou uprostřed.

Složení pro 4-6 porcí :

 

  • 1 balení bucatini
  •  slanina (pancetta) nakrájená na kousky
  •  1 malá žlutá cibule, nakrájená
  •  3 stroužky česneku,
  • 1 červená paprika,
  • rajčata (3ks)
  • 1 lžíce másla
  •  sůl
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Čerstvě nastrouhaný sýr Pecorino na ozdobu
  • Čerstvě nasekaná bazalka na ozdobu

 

Příprava:

Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny .

V jiném velkém hrnci na středním plameni smažte 10 minut slaninu (pancettu) do křupava a pak ji dejte stranou. Z hrnce slijte všechen tuk kromě 2 lžic. Do hrnce přidejte cibuli a vařte ji 5 minut doměkka. Přidejte nasekaný česnek a kousky červené papriky a ještě chvíli povařte. Přidejte drcená rajčata a máslo. Povařte a nechte 10 minut vařit. Dochuťte solí, pepřem a dalšími ingrediencemi podle potřeby.

Těstoviny sceďte a smíchejte s připravenou omáčkou. Podávejte s úsměvem!

 

Rožok ve vejci

 

croissant ve vejci

Složení:

  • 5Vac
  • 50 ml mléka
  • sůl
  • 8 rohlíků
  •  olej

Příprava:

Vejce rozbijte a rozšlehejte (vidličkou). Přidejte 50 ml mileky a sůl. Vše dohromady
smíchejte a začněte balit. Obalte bagel ve vajíčku a mléce, které jsme si připravili, a
smažte v rozpáleném oleji.

Hotové smažené závitky naservírujte a podávejte. Užijte si!Podívejte se také na

Recept : Kvasnicová polévka trochu jinak

 

Živánska

 

Zvířata Co si dát k večeři

Složení pro 3 porce :

 

  • 3 plátky vepřové krkovice
  •  3 ks cibule
  •  150 g uzené klobásy
  • 100 g prorostlé slaniny
  •  9 ks velkých brambor
  • Koření podle chuti: kečup, sůl, mletý černý pepř, hořčice, olej, kmín.

 

Příprava:

Omyjte krkovici, nakrájejte cibuli, slaninu a klobásu na plátky. Jednotlivé plátky masa položte na alobal, osolte, opepřete, potřete hořčicí a pokapejte trochou kečupu. Každé maso položte na jiný kus fólie. Na maso pak navrstvíme plátky klobásy, cibule a slaniny.Co si dát k večeři . Nakonec je poklademe plátky brambor, které osolíme a posypeme mletým kmínem. Můžeme je pokapat olejem. Jednotlivá masa zabalíme do alobalu a vložíme je do zapékací misky, kterou zalijeme vodou. Pečte v troubě při 200 stupních asi 45 minut.

 

Balíčky rozbalte a nechte je zapéct,aby se brambory opekly. Pečte asi 15 minut. Jídlo je upečené, přendáme ho na talíř, kde si ho každý může dochutit, čím chce, nebo ho podáváme s kyselou okurkou. Dobrou chuť.

 

Co si dát k večeři

S námi si už nebudete muset lámat hlavu s tím, co si dáte k večeři. Připravte si tyto skvělé pokrmy. Chutná večeře za pár minut.

 

Hrnkové palačinky

 

palačinky Co si dát k večeři

Složení:

  • 2 šálky mléka
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2ks vajec
  • 1 špetka soli
  • cukr podle chuti

Příprava:

Vejce rozšlehejte v mléce, přidejte mouku a sůl. Uhněteme řídké těsto a smažíme na másle (oleji).
na pánvi. Chcete-li sladké palačinky, přidejte do těsta lžíci domácího vanilkového cukru. Co si dát k večeři .Bon appetit!

 

Krupicová kaše s jablky a tvarohem

 

Krupicová kaše s jablky a tvarohem Co si dát k večeři

Složení:

 

  • 6 kusů sušiček
  • 5 ks jablek
  • 250 g hrudkovitého tvarohu
  • 3 ks vajec
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 1 ks skořicového cukru
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 dl mléka
  • 2 lžíce moučkového cukru

Příprava:

Mléko nalijte do mísy, přidejte vanilkový cukr, 2 žloutky a promíchejte metličkou. Nakrájejte noky na čtvrtky a namočte je do mléka. Namočené rohlíky položte vedle sebe do vymazané formy. Tvaroh smíchejte s 1 žloutkem, 1 lžící medu a citronovou šťávou. Položte ji na vrstvu rohlíků. Jablka očistěte a nastrouhejte. Přidejte skořicový cukr a navrstvěte je na tvaroh.

Pak položte další vrstvu namočených rohlíků. Vložte rohlíky do předehřáté trouby na 15-20 minut. Před koncem pečení ušlehejte bílky a 2 lžíce moučkového cukru a potřete jimi buchty. Pokračujte v pečení asi 5 minut. Hotovou buchtu můžete posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť!

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button