Co si dát k večeři : 6 receptů na chutnou večeři
Máte hlad a nevíte, co si dát k večeři?Pokud máte hlad a nechcete trávit spoustu času přípravou jídla, jste na správném místě. Zde najdete 6 snadných receptů, které vás zasytí a budete jíst, jak se patří.
Obsah článku:
Tvarohová pochoutka
Složení pro 2 porce :
- Tvaroh 150g
- 1 cibule
- uzené maso 100g nebo šunka
- Sýr Eidam 100 g
- bazalka, provensálský pepř, sůl
Příprava:
Nastrouhejte sýr eidam, nakrájejte uzené maso nebo šunku. Vše smíchejte dohromady
a přidejte koření podle chuti. Přejeme vám dobrou chuť! Co si dát během týdne k obědu
Bucatini all’Amatriciana
Bucatini patří mezi naše nejoblíbenější těstoviny! Jsou to dlouhé tenké nudle jako špagety,
ale s dírou uprostřed.
Složení pro 4-6 porcí :
- 1 balení bucatini
- slanina (pancetta) nakrájená na kousky
- 1 malá žlutá cibule, nakrájená
- 3 stroužky česneku,
- 1 červená paprika,
- rajčata (3ks)
- 1 lžíce másla
- sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- Čerstvě nastrouhaný sýr Pecorino na ozdobu
- Čerstvě nasekaná bazalka na ozdobu
Příprava:
Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou uvařte těstoviny .
V jiném velkém hrnci na středním plameni smažte 10 minut slaninu (pancettu) do křupava a pak ji dejte stranou. Z hrnce slijte všechen tuk kromě 2 lžic. Do hrnce přidejte cibuli a vařte ji 5 minut doměkka. Přidejte nasekaný česnek a kousky červené papriky a ještě chvíli povařte. Přidejte drcená rajčata a máslo. Povařte a nechte 10 minut vařit. Dochuťte solí, pepřem a dalšími ingrediencemi podle potřeby.
Těstoviny sceďte a smíchejte s připravenou omáčkou. Podávejte s úsměvem!
Rožok ve vejci
Složení:
- 5Vac
- 50 ml mléka
- sůl
- 8 rohlíků
- olej
Příprava:
Vejce rozbijte a rozšlehejte (vidličkou). Přidejte 50 ml mileky a sůl. Vše dohromady
smíchejte a začněte balit. Obalte bagel ve vajíčku a mléce, které jsme si připravili, a
smažte v rozpáleném oleji.
Hotové smažené závitky naservírujte a podávejte. Užijte si!Podívejte se také na
Recept : Kvasnicová polévka trochu jinak
Živánska
Složení pro 3 porce :
- 3 plátky vepřové krkovice
- 3 ks cibule
- 150 g uzené klobásy
- 100 g prorostlé slaniny
- 9 ks velkých brambor
- Koření podle chuti: kečup, sůl, mletý černý pepř, hořčice, olej, kmín.
Příprava:
Omyjte krkovici, nakrájejte cibuli, slaninu a klobásu na plátky. Jednotlivé plátky masa položte na alobal, osolte, opepřete, potřete hořčicí a pokapejte trochou kečupu. Každé maso položte na jiný kus fólie. Na maso pak navrstvíme plátky klobásy, cibule a slaniny.Co si dát k večeři . Nakonec je poklademe plátky brambor, které osolíme a posypeme mletým kmínem. Můžeme je pokapat olejem. Jednotlivá masa zabalíme do alobalu a vložíme je do zapékací misky, kterou zalijeme vodou. Pečte v troubě při 200 stupních asi 45 minut.
Balíčky rozbalte a nechte je zapéct,aby se brambory opekly. Pečte asi 15 minut. Jídlo je upečené, přendáme ho na talíř, kde si ho každý může dochutit, čím chce, nebo ho podáváme s kyselou okurkou. Dobrou chuť.
Co si dát k večeři
S námi si už nebudete muset lámat hlavu s tím, co si dáte k večeři. Připravte si tyto skvělé pokrmy. Chutná večeře za pár minut.
Hrnkové palačinky
Složení:
- 2 šálky mléka
- 1 hrnek hladké mouky
- 2ks vajec
- 1 špetka soli
- cukr podle chuti
Příprava:
Vejce rozšlehejte v mléce, přidejte mouku a sůl. Uhněteme řídké těsto a smažíme na másle (oleji).
na pánvi. Chcete-li sladké palačinky, přidejte do těsta lžíci domácího vanilkového cukru. Co si dát k večeři .Bon appetit!
Krupicová kaše s jablky a tvarohem
Složení:
- 6 kusů sušiček
- 5 ks jablek
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 3 ks vajec
- 1 ks vanilkového cukru
- 1 ks skořicového cukru
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 dl mléka
- 2 lžíce moučkového cukru
Příprava:
Mléko nalijte do mísy, přidejte vanilkový cukr, 2 žloutky a promíchejte metličkou. Nakrájejte noky na čtvrtky a namočte je do mléka. Namočené rohlíky položte vedle sebe do vymazané formy. Tvaroh smíchejte s 1 žloutkem, 1 lžící medu a citronovou šťávou. Položte ji na vrstvu rohlíků. Jablka očistěte a nastrouhejte. Přidejte skořicový cukr a navrstvěte je na tvaroh.
Pak položte další vrstvu namočených rohlíků. Vložte rohlíky do předehřáté trouby na 15-20 minut. Před koncem pečení ušlehejte bílky a 2 lžíce moučkového cukru a potřete jimi buchty. Pokračujte v pečení asi 5 minut. Hotovou buchtu můžete posypat moučkovým cukrem. Dobrou chuť!